2020. július 15., szerda

Válás hosszú házasság után

Válás hosszú házasság után A válások között külön csoportot képeznek azok, amelyek hosszas, esetleg több évtizedes együttélés után következnek be, már nem egészen fiatal korban. Ezekre a házasságokra már nem lehet olyan könnyen rásütni, hogy tévedés volt, hiszen 1O-2O évet kérdôjelezne meg. Nem titok - válás után , főleg -, hogy amíg facérak vagyunk, nagyon hiányzik a szex. Ez természetes, az viszont már egyáltalán nem, hogy a szexuális késztetéseiteket egymáson vezessétek le. Ha meg is fordul a fejedben, hogy átcsábítsd magadhoz éjszakára az exedet, ne tedd!


Válás után sok nő szeretne ismét lehorgonyozni valaki mellett, azonban gyakran olyan kompromisszumokat kénytelenek kötni, melyeket régebben nem viseltek volna el. Ha egy tönkrement házasság után megint rosszul választottál, ne foglalkozz vele, ki mit szól, és a magánytól se félj: merj kilépni belőle. A válás akaratunk ellenére is választás elé állítja a gyermeket. Minden kapcsolattartás alkalmával azzal szembesül, hogy valakit ott kell hagynia azért, hogy a számára ugyanolyan fontos másikkal legyen, majd néhány nap múlva ugyanezt kell átélnie, csak a másik féltől kell elbúcsúznia.


Ha valaki a válás után újra a szoros elköteleződés vagy a házasságkötés mellett dönt, jó esetben azért teszi, mert átment egy keserves procedúrán, amiből levonta a következtetéseket, már nem ugyanaz az ember, mint aki az előző kapcsolatában volt, érettebb a személyisége, és bízik abban, hogy ha most újra nekifut. A válás a házasság az első tárgyalásán akkor is befejeződik, ha a békítés nem vezetett eredményre, és 1) a felek a közös megegyezéses váláshoz szükséges – az új Ptk. A válás nem egyszeri esemény, hanem egy folyamat, amely látszólag a szándék megjelenésétől a válás utáni új életvitel kialakulásáig és megszilárdulásáig tart. Lélektani szempontból azonban korábban kezdődik a válás folyamata. A legkorábbi döntés még nem a válás mellett, hanem a „ házasság ellen” szól.


Ha csak az egyik házastárs szeretne válni, akkor is lehetséges a válás, ilyenkor a bíróság a házasság megromlásához vezető okok feltárásával bontja fel a házasságot. A válás megindításához a felperesnek be kell nyújtani a bíróságra a keresetlevelet, amely a bíróság döntésére vonatkozó kereseti kérelmet (= keresetet) tartalmazó beadvány. Valamint arra is van adat, hogy a válások -a! A statisztika szerint a házasságok -a válással végződik. Polgárpukkasztó, személyes rész következik: én megkönnyebbültem a válásomtól.


Persze így utólag, három év után könnyű beszélni, akkor, amikor a férjem négy év házasság után , egy kétéves gyerekkel elhagyott, teljesen összetörtem, mindenért magamat hibáztattam, úgy éreztem, az életem sosem lesz teljes nélküle, és több mint egy évig. Házasság és válás - rögtön egymás után ! Mi is történik a régi forgatókönyv szerint? A feleség elválik, egyedül marad egy időre (fizikailag és érzelmileg), el kezd magával foglalkozni, átmenetileg jobban érzi magát. Egy idő után mivel saját maga nem változott, csak a környezete, vagy bevonz egy hasonló férfit, vagy egyre rosszabbul lesz, mert nem. Egy házasság vége nagy változásokat jelent mindkét fél életében, azonban egyben egy lehetőség is, hogy más tekintetben is változtasson mindennapjain.


Válás hosszú házasság után

Hiszen válás után is van élet, nem jelenti azt, hogy örökké egyedülál marad. Katinka nehéz időszak elé néz, a válás során pedig mintegy félmilliárdos vagyonon kell osztozniuk. Szeretnék mindenféle pletykát megelőzni, sajnos Shane-nel nem sikerült a magánéleti problémáinkat rendezni” – kezdte Katinka a múlt héten a közösségi oldalán. Egy gyerekkel váltam év házasság után ,aztán egy éves kudarcba fulladt kapcsolat,(utolsó beszélgetésünkkor közölte:nincs miért megváltozni-ivott),és amikor már nem vártam,nem kerestem(évesen),akkor rámtalált a boldogság!


Férjhez mentem egy csodálatos emberhez,és szültem neki szép gyereket! Az ügyvéd válaszol: minden, amit a válás menetéről tudni kell. Olvasóink nagyon sok kérdést tettek fel a válásról pl. Idő kell a feldolgozáshoz.


Válás hosszú házasság után

Tapasztalatom szerint az azonnali válás a legtöbb házaspár esetében csak egy gyors visszavágás a. Először tájékozódj, lehetőleg több forrásból is. Másodszor tűzd ki a céljaidat, ahová a válás után el szeretnél jutni. Legyen teljesen tiszta, hogy mit miért teszel, hová akarsz eljutni a házasság felbontását követően, és az egyes lépések hogyan segítenek ebben.


Hagyd a múltat és koncentrálj a jövőre!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések