2018. március 27., kedd

Csendháborítás 2019 hétvégén

A jogszabályok az átlagember számára valódi labirintust jelentenek, amiben meglehetősen könnyű eltévedni. A célom, hogy a gazdasági jog, polgári jog, közigazgatási jog, ingatlan- és munkajog, valamint a közbeszerzések és energetika területén megszerzett szaktudásommal és tapasztalataimmal segítsek Önnek eligazodni a jog bonyolult világában. A csendháborítás szabályait nem csak belterületen, lakóövezetben, hanem az üdülőövezetben, hétvégi házak esetén is be kell tartani. A hétvégével kapcsolatban még több lehet az eltérés, általában azonban igaz, hogy a szombati nap bizonyos szakaszában még engedélyezett lehet az indokolt zajkeltés, vasárnap, illetve munkaszüneti napokon azonban a csendháborítás ilyen formája a legtöbb helyen abszolút tiltott.


Sóstói római katolikus temetőben. Rendszeresen jeleztük a többi lakossal együtt a közös képviseleten, mivel a több hónapig tartó mukálatok hatalmas zajjal, kosszal jártak és kora reggel, késő este, valamint hétvégén is sokszor dolgoztak. Szó sincs arról, hogy ne lehetne vendégeket fogadni, családi eseményeket megünnepelni, hétvégén megjavítani a kerítést. A rendőrség száma: 10 ahol be tudod jelenteni az esetleges csendháborítás tényét, nem tudo Szegeden milyenek a rendőrök, de Bp-en már egész ügyesen és gyorsan intézkednek ilyen esetekben.


Magyar Nemzet néven jelenünk meg. Keszüben nem új keletű a zajvédelemmel kapcsolatos önkormányzati rendelet. Mint Buday-Sántha Attila polgármester elmondta, néhány évvel ezelőtt igényként fogalmazódott meg a lakók részéről, hogy az egész heti munka után legalább a hétvégén , vasárnap legyen csend a lakóházak között, és ne bömböljenek a fűnyírók, sövényvágók, motoros fűrészek és.


Mikortól van este csendháborítás ? Azt is hallottam már, hogy nem időpontra nézik hanem egy megadott hangosságot kell tullépni. Ilyen esetben hívhatnak rendőrt? Felnőtt úszásoktatás és vízbiztonság.


Strand és vízpart nélkül elképzelhetetlen a nyár és a nyaralás, ám a felnőttek egy része fél a víztől, nem tud úszni, vagy nincs meg az a vízbiztonság, amellyel bátran bemerészkedhet a mélyvízbe is. Berni, a milliomos playboy tengerparti luxusvillájában haláli balhé készülődik: két idióta srác a halot. Célszerű meghatározni, hogy zajt okozó háztartási gépek - porszívó, mosógép - , vagy zajjal járó építési, szerelési munkák például munkanapokon, hétvégén és ünnepnapokon reggel hány órától este hány óráig használhatók, illetve végezhetők.


Meg tudom érteni azt is, akit zavar a reggel ( az már nem délelőtt?) órai fűnyírás, vagy épp a hajnal órai hangos bulizás. De azt is megértem, aki épp csak hétvégén ér rá a kerti munkával foglalkozni, vagy épp a hétvégén tartanak este zenés szülinapozást. Lényeges, hogy a csendháborítás szabálysértése nincs időponthoz kötve, az bármikor és bármilyen módon elkövethető.


A szabálysértésekről szóló törvény szerint, aki lakott területen, az ott levő épületben, vagy az ahhoz tartozó telken, tömegközlekedési eszközön, természeti és védett természeti területen indokolatlanul zajt okoz – ami alkalmas mások. Csendháborítás miatt az elkövetés helye szerint illetékes járási (kerületi) kormányhivatal pénzbírságot szabhat ki, mely 10. Ft-ig terjedhet, illetve figyelmeztetéssel élhet, kivételes esetben adott településre, megyéből, kerületből az ott nem lakó elkövetőt. Az új szabályozás szerint már sem hétvégén , sem ünnepnapokon nem végezhetünk hangos tevékenységet, ennek ellenére a mi házirendünk engedélyezi a szombat délelőtti és délutáni zajos házimunkát vagy barkácsolást.


Vasárnap egyáltalán nem szabad a lakótársak nyugalmát zavarni – mondja a közös képviselő. De a házirendben rögzíthető az is, hogy zajt okozó háztartási gépek (porszívó, mosógép), valamint a zajjal járó építési, szerelési munkák munkanapokon, hétvégén és ünnepnapokon reggel hány órától este hány óráig használhatók, illetve végezhetők. A közterületi rendőri jelenlét mérlege helyszíni bírság, szabálysértési és egy büntetőfeljelentés Fokozott ellenőrzést tartott a Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányság az elmúlt hétvégén - közölte Tuczakov Szilvána, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese. Nem értem, hogy miért nem tudnak egyesek tekintettel lenni másokra, a dolgozó emberekre. Hajnalban kelek, bulizzanak a fiatalok hétvégén , amikor nem olyan zavaró a hangoskodás és nem befolyásolja a kialvatlanság a másnapi munkát – mondta a liftben az egyik szomszé aki hasonlóan végigszenvedte a zajos éjszakákat.


Mi számít csendháborításnak? Kertes házas családi övezetben lakom Budapesten, hétköznap viszonylag sokáig dolgozom, ezért csak hétvégén marad időm arra, hogy itthon dolgozzak, és nagyon sok faanyagot kellene feldarabolnom körfűrésszel, ami úgy halknak nem mondható. Amennyiben mégis bosszúságot okoz a zajos szomszéd (a folytonos zajongás, zajkeltés több mint egy éve tart), ­akkor a Békéscsabai Járásbírósághoz fordulhatnak panaszaikkal, ahol – a ptk.


Csendháborítás 2019 hétvégén

Leginkább hétvégén , péntek-szombaton, az esti, hajnali órákban jellemző, hogy érkeznek bejelentések. Ha előfordulási eseteket vizsgálunk, azt mondhatjuk, hogy jellemző a szórakozóhelyre tartó, közterületen megnyilvánuló csendháborítás , vagyis a buliba menet, onnan jövet, illetve magánlakásban, magánházban. Nemrég vettünk egy családi házat Budapest környékén, egy természetvédelmi terület határán.


Most költöztünk ki, és minden idillinek indult, azonban hamarosan kiderült, hogy a szomszédban fiatalok laknak, akik rendszeresen buliznak - és nem csak hétvégén vagy esténként, hanem bármikor, kiszámíthatatlanul. Hajnali kettőkor mos a szomszéd a panelban? A kertes házban a szomszéd szereti reggel hatkor már a füvet nyírni? Minden hétvégén buli van?


Csendháborítás 2019 hétvégén

Sokan azt hiszik bármit megtehetnek, ha már betették a lábukat valahova. Jó ha tudjátok, vannak jogaink, azokkal a szomszédokkal szemben, akik élhetetlenné teszik a lakókörnyezetünket. Az elmúlt időszakban több bejelentés történt a csendháborítás szabálysértésének elkövetéséről. Emiatt a közterület-felügyelők és a városi rendészet tagjai hétvégén is fokozottan ellenőrzik azokat a településrészeket, ahonnan bejelentés érkezik.


A hétvégén megnyílik a szabadidőpark Napokon belül birtokba veheti a lakosság a Wass Albert utcában épülő, új szabadidőparkot. A hiányzó munkálatok jövőre folytatódnak, de a kültéri fitnesz eszközök és a játszótér már használható. Ezt önkormányzati rendelet szabályozza.


Lakásfelújítás hétvégén a lakóközösség zavarása nélkül Hétvégi lakásfelújítás avagy nem szükséges zavarni a lakóközösséget A hétvégi lakásfelújítás általában problémás, ha nem figyelünk a lakóközösségre. Furcsa hajviseletű fiatalok tömeges megjelenése várható szombaton éjjel a Savaria Ifjúsági Centrum környékén. Inváziójukat jelentős hangzavar kíséri majd: a Punk Music Live Fesztivál keretében este hét órától színpadra lép a Hatóságilag Tilos, a Tirpunk, a Késő Bánat és a helybeli Proform.


Kompromisszumot szeretnék énis, mert mindkettőnknek ez lenne a legjobb, de ehhez neki is, és nekem is engedni kell az elvárásokból. A következő hétvégén , azaz november 22-én pénteken és 23-án szombaton tartja a Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) az össznépi kerületi lomtalanítását, ekkor lehet majd önfeledten kipakolni a feleslegessé vált cuccokat az utcára.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések