2018. március 26., hétfő

Fokhagyma méhek

Jó ötezer éve boldogítják, gyógyítják az embereket, szinte azóta mióta a méhek. A Fokhagyma késő ősszel már vethető, hogy következő évben több ideje legyen növekedni. A középkori gall „Mesterségek könyvében” is olvasható „ fokhagyma , a vöröshagyma s mindenféle egyéb erős növény uralkodik” (ekkoriban ez volt a torma és a zsázsa elnevezése) Ha eladó fokhagyma van a birtokában, vagy fokhagyma vásárlását tervezi, intézze nálunk a Magro. Ingyenes képek Fokhagyma kategóriában. A fokhagyma vetésétől a betakarításon keresztül a tárolásig.


A méz kristályosodásának folyamatát (gyorsaságát) az határozza meg, hogy milyen arányban tartalmaz egyik illetve másik cukorfajtából. A méhek és a darazsak mérgének a kémhatása is eltér. Az allergia minden szúrást halálossá tehet az anafilaxiás sokk miatt.


Ok nélkül azonban ők sem támadnak, mivel a fészküket védik. Fokhagyma szüret Örök kedvencem, szerintem semmilyen ételből nem hagyom ki –ami nem édesség, persze. Már a formája is különleges, így egyáltalán nem zavar, ha egy-egy fej a pulton mara de amúgy a fokhagymákat egy kis vászonzsákban tartom felakasztva.


Csak fújd fel, vagy tömd ki valamivel, és akaszd fel valahova. Az arra tévedő méhek és darazsak azt fogják gondolni, hogy egy másik család fészke körül röpködnek, és mivel nem ildomos más felségterületén portyázni, így egyszerűen továbbállnak! Tipp: Méheknél hatásosabb lehet egy régi fekete pólót kitömni.


A mézes fokhagyma bármikor elkészíthető, de leginkább a nyár az ajánlott, amikor a méz és a fokhagyma is a legolcsóbb. A módszer egészen egyszerű. Meg kell pucolni a fokhagymát, beletuszkolni egy kisebb üvegbe a mézbe, lefedni az üveget, és berakni a kamrába. Miután a fokhagyma egy kicsit megpuhult, vedd le a tűzről, és hagyd egy kicsit hűlni. C alá hűlt, adj hozzá egy fél csészényi frissen facsart citromlevet és kb.


Fokhagyma méhek

Ez a csípős gumó azonban gyógyászati területen is alapvető jelentőségű. Mivel a méz a fejlődő méhek számára szükséges összes tápanyagot tartalmazza, így nagyjából kétszázféle hasznos vegyülettel büszkélkedhet. Lehetőleg a vonulás elejére helyezd a virágot vagy a szárat, amit mindig cserélj frissre - a fonnyadt, száraz növényrész nem túl hatékony. Ha a ház körül bukkannak fel hangyaseregek, keresd meg a járatuk nyílását, és dugj bele egy kis fokhagymadarabot. Menekülni fognak tőle a hangyák.


A szorgos méhek gyűjtik az egyik legjobb természetes antibiotikumot, mely számos betegségre jó Tudod-e? Darazsak és méhek ellen: Ez a két rovar nem szereti az ecet illatát. Ha szeretnénk őket távol tartani az otthonunktól, tegyünk egy tálkába ecetet és rakjuk ki az ablakba, így nem szállnak be.


Az is jó megoldás, ha néhány naponta áttöröljük az ablakkeretét ecetbe mártott ronggyal. A méz természetes alkotóelemei a szőlőcukor és a gyümölcscukor, amit a méhek nektárként gyűjtenek be a növényekről. A muzsdé elkészítésével, feletetésével kapcsolatban a székely méhészeknek van több tapasztalatuk. Remélem hozzászólnak ők is a témához.


A nedves talajon mozgékony mm hosszú nematóda, a talajhoz közeli légzőnyílásokon jut be a növénybe. A növény sárgul , szivacsos állományú lesz a gyökérész teljesen, elpusztul. A Kárpát-medencében közel 7olyan virágfaj él, amely kifejezetten a méhek „célpontjának” számít. Abban az esetben, ha a méhek több típusú virágból gyűjtik a nektárt, vagy a méhész ritkábban végzi a pergetést, akkor vegyes virágméz jön létre a kaptárban. A vasfű vagy másik nevén verbéna ismerős lehet a vámpírkultusz rajongóinak, ugyanis, ha hinni lehet a filmeknek, távol tartja a vérszívókat, akárcsak a fokhagyma.


Viccet félretéve a verbéna egy színpompás virág, melynek létezik bokros, illetve futó verziója is – utóbbi, csüngő száraival nagyon jól mutat magasabb. Kínai fokhagyma , bio fokhagyma. Sokáig nem foglalkoztam vele, egyszerűen szívesebben nyúltam a rokonoktól, kertből kapott, kicsi, rusnya példányokhoz.


Használt és új mezőgazdasági gépek, traktorok, kombájnok, talajművelő eszközök, szőlészeti és kertészeti gépek gazdáktól és kereskedőktől.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések