2019. december 10., kedd

Szlovénia medve

Szlovénia medve

A kedves és vendégszerető ország méretéhez képest meglepően gazdag látnivalókban, és még sok olyan érdekesség van, amiről még az országot jól ismerők sem hallottak. Nyugaton Olaszország, délnyugaton az Adriai-tenger, délen és keleten Horvátország, északkeleten Magyarország, északon Ausztria határolja. Egy éves vadászt támadott meg egy medve Délnyugat-Szlovéniában, az Ajdovscina nevű település melletti erdőben, idén ez volt a második medvetámadás az országban – közölte a helyi sajtó. A vadász egy fa alatt ült, amikor megpillantott egy fiatal 1kilós medvét.


Szlovénia medve

A szlovén hatóságok medve és farkas kilövését engedélyezik idén a vadászoknak, hogy elejét vegyék a vadállatállomány növekedésnek - közölte csütörtökön a szlovén kormány. A markoveci erdőben leskelődő barnamedve-kölyök. Az európai barna medve az ókorban nagyjából húsevő volt, táplálékának százaléka állati eredetű volt. Azonban, ahogy élőhelye egyre szűkebb lett, az ember térhódításának köszönhetően, a medve étlapja is megváltozott: a középkorban már csak százalékban fogyasztott húsfélét. A hosszabb vlogos verzió is hamarosan.


Medvetámadás ért egy éves nőt szombaton Szlovéniában, egy Ljubljanától kilométerrel délre lévő faluban. Az áldozat könnyebb sérülést szenvedett, kórházba vitték - közölte a rendőrség. Már ki is rúgták a sofőrt, aki részegen vezetett egy buszt. Ryan Reynolds Twitteren jelentette be harmadik gyereke nemét.


Szlovénia legszebb tájain napos kirándulás és gyalogtúra. Elfogadta a mezőgazdasági minisztérium által indítványozott, a túlszaporodott medvék és farkasok megritkításáról szóló törvényjavaslatot a szlovén kormány, mert a ragadozók sok kárt okoznak a jószágban, és emberre is veszélyesek lehetnek – írja az MTI. A ország területének százalékát erdők borítják, ahol mintegy 5medve és körülbelül farkas él. Az erdők mellett élő emberek gyakran panaszkodnak, hogy a vadállatok pusztítják a haszonállat-állományt, ezért döntött úgy a kormány, hogy. A férfi épp egy fa alatt üldögélt, amikor a medve megharapta.


A célzott vadászatot a mezőgazdasági minisztérium indítványozta, mert a ragadozók sok kárt okoznak a jószágban , és a haszonállatok mellett az emberekre is veszélyt jelenthetnek. Ausztria - Medve -szurdok - Ausztria legszebb és leghosszabb vizes szurdokai közé tartozik a Medve -szurdok, éppen ezért védettség alatt is áll. Ha igazi mackóval nem is szolgálhatunk ezen a csodálatos helyen, de a környéken minden megtalálható, amit a természetjáró csak kívánhat: sűrű erdők, napos rétek, szűk szorosok, szurdokvölgyek, dübörgő vízesések, kis.


A Medve -szurdok csak nyáron látogatható! Ne menjen el senki kedve attól, ha elolvassa a bejárat melletti táblákat, a rajta lévő adatok csak olvasva tűnnek soknak, menet közben már a szépség tompítja a nehézséget. A szlovén társadalomban heves vita folyik arról, hogy milyen intézkedéseket hozzanak a megnövekedett medve - és farkasállomány ellen.


Illusztráció Forrás: magasles. A jószágban sok kárt okozó és az emberre is veszélyes medvék megritkításáról nappal ezelőtt fogadott el törvényjavaslatot a kormány. Szlovákia csodás kis ország, ahol a történelmi látnivalók és lenyűgöző tájak tálcán kínálják magukat a turisták előtt. Annyi érdekességet találunk itt, hogy az hetekre elég lenne, de mivel a legtöbb utazás csupán néhány napot tesz ki, először Szlovákia gyöngyszemeit érdemes célba venni. Egyszer csak ott lesz a hatalmas Šum vízesés.


Szlovénia medve

Fröcsög, viszi a szél, itt bizony nem könnyű fényképezni (mert pár másodperc alatt minden vizes lesz). A Vintgar-szurdokban két, emberi kéz által épített, látványosság található. Ausztria egyik legnagyobb szurdokvölgyében a Medve -szurdokban túrázunk egy gyönyörű alpesi túrával megfűszerezve. A csekély számban előforduló, azonban súlyos sérüléseket okozó medvetámadások óvatosságra intik a hegyvidéken túrázókat.


A Tátrában ritkán előfordul a hiúz is. A(z) Majdnem medvetámadás Szlovákiában című videót Venture Grip Boots nevű felhasználó töltötte fel a(z) állatok kategóriába. A nemzeti park ékessége a Medve -barlang és a Dobsinai-jégbarlang, ez utóbbi az UNESCO Világörökségek közé tartozik.


Sok olyan település van a park területén, mely egykor pásztorok, favágók szálláshelye volt, napjainkra pedig a környék idegenforgalmi központjává vált, mint pl.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések