2017. január 30., hétfő

Belvárosi színház széttépve

Mi az, amiért az olykor biztonságos családi hátteret, a tiszta jövőt egy koszos gyorséttermi WC-re váltja? Havi több, mint alkalommal, a nyár kivételével, az Orlai Produkciós Iroda előadásival találkozhatnak a nézők. Varsói melódia ( Hatszín Teátrum) Mojo. Second life, avagy Kétéletem ( Hatszín Teátrum) Dühöngő ifjúság.


Belvárosi színház széttépve

Heisenberg ( Hatszín Teátrum) Az oroszlán télen. Tagadj Tagadj Tagadj (Hatszín Teátrum) Családi játszmák. Az emlékezetes regény és film után, az Esőember adaptálójának jóvoltából – színpadon is bemutatkozik a komikus helyzetekben bővelkedő történet. Színház Klasszikus színm. ALINDA beszélget a Belvárosiban, KAKTUSZVIRÁG, Pesti Barokk.


Minden együtt volt, megrázó téma, zseniális fiatal színész, érzelmi hullámvasúton ültünk mindahányan. Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon! Két dolgot emelek mégis ki: az egyik – s ezt Karinthy óta tudjuk – a tragédiában a humor, bizony olykor együtt nevettünk. Első játékfilmes szerepét (Kázmér) Koltai Róbert Megy a gőzös című filmjében kapta. Fenyő Miklóst a Made in Hungária című filmben.


Belvárosi színház széttépve

Voltak olyan helyzetek az életemben, már kamasz fejjel is, amikor tanúja voltam annak, ahogy mások tönkrementek különböző. Hogy én mennyire szeretnék jó zenés színházat látni! Mármint olyan tényleg jót, olyan musicalt, amiben nem csak show van, hanem tartalom is, olyan alakítást, amiben nem csak a magas C stimmel, hanem az emberi mélység is, olyan nevetést, ami nem a fingáson, orra esésen, erőltetett bohóckodáson tör ki.


Azt is egy kísérő mondattal, mi szerint a házmester azt is elmondja, hogy sajnálom, és bár az előadásra nem engedhetem be Önöket, de a pénzt a színház visszatéríti. Valódi hamisítvány, Szemünk fénye, Bocs, félrement! EROS RAMAZZOTTI ÚJ ALBUMMAL ÚJRA MAGYARORSZÁGON! FigyeleA beküldött észrevételeket a szerkesztőink értékelik, csak azok a javasolt változtatások valósulhatnak meg, amik jóváhagyást kapnak.


Vajon miért választja az ember az élet helyett az élet villanásnyi illúzióját? Kérjük, forrásmegjelöléssel támaszd alá a leírtakat. A görcsösen hagyománytisztelő nővér és három öccse, a pénzügyi zseni, az autista asztronómus és a laza filmes, felséggel-barátnővel kiegészülve, röhejesen szórakoztató bolondokházát alkot. Három esős nap, Párterápia, Ray Cooney - John Chapman: Ne most, Drágám!


Keresnek valamit, ami a háziaknak nem jelent semmit, nem is emlékeznek, hogy hová tehették, de a három idegen közül egy tisztában van vele, milyen sokat ér. Stephanie boldogan éli a hű feleségek életét: gondoskodik a háztartásról, neveli a gyerekeket – aztán egy napon kap saját számítógépet. A színész első ízben vág bele egyszemélyes előadásba, ráadásul a darab megírásában is tevékenyen részt vesz.


Belvárosi színház széttépve

Szabó Kimmel Tamás előadásában a Széttépve című zenés darabot, ami egyben szembenézés a droggal. SZÉTTÉPVE - Zenés szembenézés Szabó Kimmel. Klasszikus és két kortárs darabbal és egy ősbemutatóval is várják a nagyérdeműt, olyan színművészek főszereplésével, mint Erdélyi Timea, Szarvas József. A Dühöngő ifjúság a színpadon hamar klasszikussá vált, több filmes feldolgozást és számtalan színpadi felújítást élt meg. Budapesten először látható Nádasdy Ádám új fordításában, Znamenák István rendezésében.


Szívből ajánlom minden fiatalnak, családoknak, tanácstalan partnereknek, aggódó szülőknek, azoknak, akik semmit sem tudnak a különböző drogok fajtáiról, történetéről, specifikus hatásairól, és azoknak is, akik mindezt tudják, de szeretnének kívülről ránézni. A szenvedélybetegségek színpadi reprezentációjának ugyan van valamiféle hagyománya itthon, a Novák Eszter rendezte Széttépve mégis úttörő kezdeményezés, amelynek szokatlan dramaturgiája talán éppen újszerűségéből következett. Amióta elhagytuk a bolygót, semmit nem hallunk felőled.


Mégis minden percben érezzük, hogy velünk vagy. Ritkán írok itt színházól, de amikor igen, akkor az nyilván azért van, mert tökjó zenék voltak egy darabban.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések