2017. január 12., csütörtök

Falunapok 2019 szlovákia

Falunapok 2019 szlovákia

Megyei Ősz a Pozsonyi régióban A „Megyei Ősz” néven évente megrendezett kulturális és társasági rendezvények a pozsonyi régióra jellemző dallamokkal, ízekkel, illatokkal és élményekkel várják az érdeklődőket. Szikince Fesztivál Zalaba községben. A válogatott programok között kicsik és nagyok is találnak majd kedvükre valót. Mikszáth Kálmán Művelődési Központban. Minden település számára fontos helyi ünnep a falunap.


Ez az az alkalom, amikor összegyűlnek a falu lakosai, hogy megálljanak egy pillanatra a napi rohanásban, és örüljenek az életnek, örüljenek egymásnak. A falunapok megszervezése nem kis feladat, hiszen egy napba kell sűríteni mindent. A részletes progra8.


Felvidéki Lelki Elsősegély Telefonszolgálat bemutatkozása - Újpál Emőke, szakpszichológus 9. Fellépések koncertek és. Pográny, Szlovákia A Csemadok Nyitrai Területi Választmánya és a Csemadok Pogrányi Alapszervezete, a Zoboralji Kulturális és Információs Központ, a Nyitra és Vidéke Célalap, a Libertate, a Zoboralji Községek Regionális Társulása és Pográny község közösen szervezi meg július 26-a és július 28-a között a 17. Estendøn zenekar ad koncertet a Mantrafunk című turnéja keretében Zselízen, a Club 186-ban. Naptár népi bölcseletekkel, névnapokkal és holdfázisokkal. A medveiek bebizonyították, hogy jó ötlet összekapcsolni a falunapot és búcsút Jó hangulatban telt a medvei falunap és búcsú.


Az elfogadás, béke és a tolerancia ünnepe - Pohoda fesztivál Trencsén A Pohoda fesztivál Szlovákia egyik leghíresebb zenei rendezvénye. A színpadokon a hazai és nemzetközi szinten is elismert fellépők szórakoztatják a nagyérdeműt. A Tarpai Kuruc nappal kezdődik a falunap- és fesztiválszezon a környékünkön.


Szlovákia egyik kellemes kirándulóterepe a Szlovák paradicsom névvel illetett karsztfennsík, ahol a meredek falakkal a folyóba szakadó Hernád-áttörés található. Csodás májusi időben járt erre csapatunk, hogy egy nagyon kellemes napot töltsön a szurdokvidéken. HOMORÓDALMÁS – Falunapok és Barlangfesztivál – FRISSÍTVE!


Paloznakon a hagyományos falunapokat és szüretet érdekes programokkal és gasztronómiai élményekkel. Gulyásfőző versenyre, tortaversenyre, gyermek programokra, zenei műsorokra, szüreti felvonulásra és utcabálra várják az érdeklődőket szeptember utolsó hétvégéjén Paloznakra. Budapesti Nemzetközi Cirkuszfesztivál, Govinda Vegetáriánus Étterem és Salátabár. Magyarországi programok: XIII.


Ha igen, akkor elegendő csak ide kattintania. A majsai járásban az alábbi időpontokban lesznek a nyári falunapok :június 28. Méz és Meggyfesztivál – Szankjúlius 5. Paradicsom Fesztivál – Jászszentlászlójúlius 19. Királyhelmectől km-re északra, a Latorca régi árterében található. Kürt (szlovákul Strekov) falut Szlovákiában, a Nyitrai kerületben, az Érsekújvári járásban találjuk a Párizsi-patak völgyében fekszik.


Közeli települések Érsekújvár és Párkány. Gazdag programkínálat várja a falunap vendégeit. Zalacséb honlapja, információk a község életéről, közéletéről, programjairól, kultúrájáról, művészeti életéről, civil szervezetekről és.


Negyed (Felvidék – Neded) – XIX. Falunapok , focitorna, kézműves vásár a Komáromi járásban Változatos, színes programokkal jelentkezik a Komáromi járás. EU parlamenti választások tükrében, a zöldben kezdődött a nap, ahol főzőversenyre került sor, a delegációk versenyszerűen főzték meg a saját településükre jellemző ételeket, amelyet egy zsűri pontozott, majd ezt követően minden csapat emléklapot kapott és a. Faluház nagytermébe, ahol lakossági fórumot tartunk. A lakossági fórum kiemelt témája a szelektív hulladékgyűjtés, zöldhulladék kezelése és az illegális lerakatok kialakulásának megakadályozása. Az évek során aztán megváltozott a falunapok képe.


Falunapok 2019 szlovákia

Míg kezdetben a ringispielek, játék- és ruhaárusok, a helyben sült pecsenye, kolbász, vagy a katlanban főtt gulyás és a helyi fellépők voltak az ilyen események jellemzői, mára ezekből szinte alig maradt valami.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések