2018. január 15., hétfő

Bordaközi izom fájdalom köhögés

A rekeszizom mellett a köhögés folyamatában szerepet játszanak a bordaközi izmok is. Mivel ezeket az izmokat ritkán vesszük igénybe, már néhány napnyi köhögés elég ahhoz, hogy kialakuljon az izomláz. Azt se feledjük, hogy minden ember más és más, ezért mindenki szervezete, izomzata különbözőképpen reagál a köhögésre. A bordaközi idegzsába és a neuralgiás fájdalom A bordaközi idegzsába sokszor hónapokig is kínozhatja a betegeket. A hatékony kezelés érdekében fontos, hogy már az első panaszok jelentkezésekor orvoshoz forduljon.


Mi okozza, mik a betegség tünetei, és hogyan kezelhető? A test megfordításakor nő a köhögés vagy a tüsszentés. Gyakran a fájdalom szindróma a mellkas, a váll vagy a váll egy vagy több izmának túlterhelését okozhatja.


Ebben az esetben a fájdalom intenzívebbé válik, ha előre hajlik, vagy ha a kezével vagy a lapáttal mozog. A bordaközi fájdalom az esetek jelentős részében izomhúzódásnak tudható be, bár jó néhány más ok is állhat a kínzó érzés mögött. A bordaközi izmok különböző rétegei a bordákhoz tapadnak és fontos szerepet töltenek be a mellkas felépítésében, a légzésben. Ilyenkor olyan egyszerű dolgok is nehezen mennek, mint a köhögés vagy a lélegzetvétel, amely a légzés korlátozása miatt légszomjat okozhat.


Hogyha azonban semmilyen sérülés nem ért minket az érintett testtájon, úgy valamilyen betegség állhat a rendszeres bordafájdalom mögött. Bordaközi izom fájdalom ? Beteg lettem, nagyon köhögtem. A mellkasi fájdalom a leggyakrabban előforduló panaszok közé tartozik.


Megesik, hogy magától elmúlik, de komoly probléma is állhat mögötte. Az internet szerint ugyan a tünetek nem egészen ugyanazok, mint nekem, de aztán feldobta a gép a tutit: ideggyulladás, bordaközi. Legfőbb ismérve, hogy napról napra egyre durvább a fájdalom.


Az izom - és ízületi fájdalom leggyakoribb helye a nyak, a vállöv, a hát alsó része (az úgynevezett ágyéki rész), a láb, a kar és a tér de természetesen máshol is kialakulhat. Arnold Dénes Arnold MSc, a Budai Fájdalomközpont sebésze, fájdalomspecialista, akupunktőr a lehetőségeket és az izomfájdalom csillapításának módszereit vette számba. Pár hónapja beteg lettem és nem mentem orvoshoz se és gyógyszert se szedtem sima torok fájással kezdődött és hőemelkedésem volt. Aztán pár hónap múlva elkezdett fájni mind két fülem. A bordaközi izom sérülésének leggyakoribb okai között lehetnek a konkrét sérülések, amelyek például sportolás közben vagy akár egy autóbalesetben keletkezhetnek.


Egyes típusaira az égő érzés, vagy a zúzódáshoz hasonló fájdalom jellemző. A fájdalom kisugározhat a nyakba, vagy a karok területére. Käytämme sivuillamme evästeitä verkkosivujemme käyttöä koskevien tietojen keräämiseksi, käyttäjäkokemuksen parantamiseksi ja sivujemme kehittämiseksi.


A szív, érzelem és a tüdő, kommunikáció védelemi területei inger alatt állnak, azonosítás, a terület, ahová mutat, elárulja, hogy az egót veszély fenyegeti. A bordaközi ideggyulladás tünetei közül számtalan apró, de annál fájdalmasabb jel utalhat a gyulladásra, így például a kezdetben olyan, mintha csak becsípődött volna valamink, netán beszorult volna a tüdőnkben a levegő, de különös ismertetőjel, hogy a fájdalom nemhogy alább hagyna, hanem egyre csak erősödik. A heveny hasnyálmirigy-gyulladást kísérő heves epigasztriális fájdalom olykor szívizominfarktus vagy aorta-disszekció gyanúját kelti, mivel a fájdalom a hátba is kisugározhat. Ilyen esetekben a vér lipázszintje, a CRP-szint és a leukocitaszám segíthet a helyes diagnózis felállításában. A vereség a gerinc személy úgy érzi, állandó görcsös fájdalom a hát, a mellkas és egyéb testrészeket.


Köhögés folyamán többször nőni ezeket az érzéseket. A hátfájás oka lehet többek között az ízületi kopás, ami miatt a fájdalom kivédésére torz testtartást veszünk fel, így a testünk az egyik oldalon feszül, a másikon túl renyhe lesz, hiszen a szervezetünk mindig egyensúlyra, kiegyenlítődésre törekszik. Igazából már nem tudok mire gondolni. Egy hete köhögök, a mandulám is be volt gyulladva. Szerdán voltam orvosnál, megvizsgált, meghallgatott.


Kaptam antibiotikumot, köptetőt, de a helyzet semmit sem javult. Napközben még csak-csak elvagyok, talán az enyhült, de amint lefekszem, akkor jön rám a köhögés , irritál. Mindenképp szakemberhez kell fordulni, ha a fájdalom nem enyhül, illetve, ha izomgyengeséget tapasztalunk, valamint az izomműködés, és a mozgás korlátozódik! Az orvos – szükség esetén ultrahang vizsgálatot rendel el ez alapján könnyen megállapítja, csupán húzódásról avagy szakadásról van-e szó.


Az ilyen szindrómának különböző okai vannak, és nem önálló nosológiai egység. A légzéskor jelentkező mellkasi fájdalom a leggyakoribb panaszok egyike. Ellentétben azzal, ahogy sok laikus gondolja, nem csupán a tüdő betegségei okozhatják ezt a panaszt, hátterében számos különböző ok állhat.


Bordaközi izom fájdalom köhögés

A bordák szívet és a tüdőt (létfontosságú szervek) védik a károsodásoktól, külső sérülésektől vagy támadásoktól. Egy megrepedt vagy törött borda azt jelzi, hogy Önvédelmi rendszerem nem működik jól. Elképzelhetõ, hogy a második babánál a szövetek rugalmassága már nem a régi, elképzelhetõ, hogy vizesebb, mint korábban volt. Lehet banális bordaközi - izom fájdalom is, de biztosan belejátszik a magasan levõ méhfenék, a hasi szervek felnyomódása.


A bordák fizikai sérülése, izom , és idegeredetű betegségek, valamint a tüdő alsó részén kialakult gyulladásos, illetve egyéb betegségek is jobb bordaív alatti fájdalmat válthatnak ki. Ajánlott cikkünk ebben a témában: Jobb bordaív alatti fájdalom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések