2018. január 10., szerda

Eredetvizsga menete

Mikor kell és mikor nem kell? Mi a menete és milyen dokumentumok kellenek? Autó, motor, teherautó, autóbusz, pótkocsi és vontató eredetiségvizsgálat. A gépjármű tulajdonjog átírás egyik feltétele a napnál nem régebbi érvényes eredetvizsga igazolás.


Eredetvizsga menete

Gépjármű vásárlása során az adás-vételt megelőzően eredetiségvizsgálata során ellenőrizni kell a jármű azonosító adatait. A gépjármű eredetiségvizsgálat díja, menete : célja megállapítani, hogy a jármű elsődleges jellemzői, továbbá rejtett azonosítói gyári eredetűek-e. Menete Hivatalosan a menet két lépcsőből áll. Ennek nagy előnye, hogy nem befolyásolható az eredetvizsgáló. Tehát jobb, ha ezzel számolunk adás-vétel esetén, mind időben, mind anyagilag.


A közlekedési igazgatási eljárásban az okmányirodában ellenőrzik a gépkocsi előzetes eredetiségvizsgájának végrehajtását, eredményét, valamint annak. Legfeljebb napon belül végrehajtott, előzetes eredetvizsga szükséges az okmányirodai (közlekedési igazgatási) ügyintézés elintézéséhez. A hónapos határidőbe nem számolható bele az az idő, ameddig az eredetiségvizsgálatot követő büntetőeljárás során a gépkocsi lefoglalás miatt a hatóság őrizetében volt. Ott kell befizetni az átírási költség további tételeit, vagyis a vagyonszerzési illeték, az új forgalmi engedély és az új törzskönyv díját.


Eredetvizsga menete

Amennyiben el szeretné kerülni, hogy esetlegesen lopott, totálkáros, lízinges vagy egyéb problémás gépjárművet vásároljon vagy írasson nevére, kérem keressen fel minket és bízza ilyen jellegű ügyeit szakemberekre! Gépjármű átírás előtt kötelező az eredetvizsga , és nem árt ha tisztában van a feltételekkel, díjakkal! Honlapunk cookie-kat használ, hogy a honlapunkon tett lépéseiről statisztikákat készíthessünk. Ennek kapcsán minden olyan gépjármű adás-vételekor kötelező az eredetiségvizsgálat , amely használt járműnek számít vagy külföldről érkezett az országba.


Célja minden esetben az, hogy a jármű eredetét, adatait leellenőrizzék és azonosítsák. Gépjármű forgalomba helyezés, autó magyarországi forgalomba helyezése, honosítása, teljes okmányirodai ügyintézéssel. Eredetiségvizsgálat – eredetvizsga. A vizsgálat során a jármű papírjait hasonlítják össze az alvázon, karosszérián, motoron elhelyezett azonosítókkal, hogy az autó bontatlanságáról, eredetiségéről meggyőződjenek.


Eredetvizsga menete

Ne dőlj be az árakcióknak! Sok megtévesztő eredetiségvizsgáló állomás árkedvezménnyel hirdeti az eredetiség vizsgát. Bármelyik eredetiségvizsga állomást is választo fontos tudno hogy az árak mindenhol megegyeznek, mert hatóságilag szabályozva vannak!


Az eredetvizsga elvégzése adásvétel esetén kötelező. Munkatársunk munkaidőben percen belül visszahívja Önt! Kérem adja meg nevét és telefonszámát!


Ahogy korábban már megírtam régóta tervezte a kormány bevezetni, hogy kötelező legyen az eredetiségvizsgálat külföldi járművek esetén is. Természetesen az eredetvizsga során az is megállapítható, ha a jármû motorszáma vagy alvázszáma természetes korrodálás következtében már csak részben lelhetõ fel. Ilyen esetben azt is vizsgálni kell, hogy a jármûvel, illetve okmányaival összetarozik-e a részben fellelhetõ azonosító.


Budapest Ady Endre út 42. Kérjen időpontot eredetvizsgára és munkatársunk munkanapon belül felveszi Önnel a kapcsolatot. Ezáltal pedig bővült a tulajdonosok elintézendő feladatainak listája.


Letölthető meghatalmazások és egyéb nyomtatnivalók Ezen az oldalon az eredetiségvizsgálathoz illetve okmányirodai átíráshoz szükséges dokumentumokat, meghatalmazásokat lehet letölteni. Kéne egy eredetvizsga is, amit csak M. Az adás-vétel dátumával v. Ekkor az átírási költségek megfizetése után nevére kerül az autó. Ki fizeti az eredetiségvizsgálatot.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések