2018. május 4., péntek

Litvánia fővárosa

Litvánia fővárosa

Lithuania is a member of the European Union, the Council of Europe, eurozone, Schengen Agreement, NATO and OECD. It is also a member of the Nordic Investment Bank, and part of Nordic-Baltic cooperation of Northern European countries. Melyik ország fővárosa ? Litvánia fővárosa Vilnius.


Az úgynevezett balti államok egyike. Official languages Lithuanian Regional. Balti-tenger, keleten Oroszország, délen Lettország határolja.


Files are available under licenses specified on their description page. Maga a Trakai szó egy egész települést jelent, ennek egy része az egész Kelet-Európában egyedülálló módon szigetre épült vár. LTU földrajzi szélessége és hosszúsága. Bátran mondhatjuk, hogy a kultúra, az építészet és a természet gyöngyszeme.


Az EU nem volt mindig akkora, mint most. A legközelebbi balti ország mindenki számára kellemes meglepetéseket tartogat. Kevesen tudják például, hogy Vilnius Európa egyik legszebb és legjobb állapotban lévő barokk városa. Egymást érik itt a gótikus, reneszánsz, barokk és neoklasszicista. English: One of the oldest Vilnius photo.


Ifjúkori emlékeinkből felsejlett, hogy már a Szovjetunió fennállása idején is a három kis balti „állam” más volt, mint a birodalom többi tagországa. BALTIKUM - Ezt látnia kell! Nem mindenki számára egyértelmű, hogy melyik város az. A Neris folyó partján álló ősi Kaunas várat a XIV.


Lettország (hivatalos nevén Lett Köztársaság, lettül Latvijas Republika, lív: Leţmō Vabāmō) állam Északkelet-Európában. Izgalmas ország, amit egyszer mindenképp érdemes meglátogatni. Fővárosa ~, Európa földrajzi központjától mindössze néhány kilométerre fekszik. Legnagyobb része hullámos alföl 1méternél alacsonyabban fekvő terület. Elfoglaljuk a központ közelében levő szálláshelyünket, majd városnézésre indulunk: Szt.


Az ország gazdag borostyánlelőhely. Sztaniszláv székesegyház és harangtornya, Szt. Anna-templom, a régi egyetemi udvarok, a Péter Pál-templom és a hangulatos óváros mind kihagyhatatlan látnivalók.


Litvánia fővárosa

Egyetemi város, nevezetes csodaszép ősi templomairól és műemlékeiről. A település, mely a Neris és a Vilnia folyó partján terül el, építészeti szempontból Kelet-Európa egyik legszebb óvárosával büszkélkedhet. A Vinted tőkebevonása a teljes litván startup színtér jelentőségét is jelentősen növeli.


Quiz kérdések egy érdekes témában! Naponta hallhatjuk az egyes országok neveit, s hallunk fővárosokról, de vajon össze tudjuk őket párosítani? Ha az úti cél Kaunas, Riga, Tallinn vagy Helsinki akkor Augustow-tól a “Via Baltica”- azaz E67-es úton folytassuk utunkat. Ha úti célunk Klaipeda, vagy esetleg Stockholm, észak Svédország. Tirana összességében egy izgalmas balkáni főváros.


Bár közel sem annyira egzotikus, mint azt Magyarországról sokan gondolják, tény, hogy talán Európa egyik legkülönlegesebb fővárosa. Bár az általam eltöltött nap kicsit talán sok, egy napot mindenképpen ajánlok a város felfedezésére fordítani.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések