2018. május 21., hétfő

Fel vörösök proletárok

Magyarra Békés István fordította. Vigyázz a hangfalaidra, néhol recseg a felvétel! Смело, товарищи, в ногу! Cracks of the music, watch your speakers! Nagy munka vár ma reátok, Állnak még a paloták!


Királyok, hercegek, grófok, Napolopók és burzsoák! Reszkessetek, mert feltámadt Az elnyomott proletár! Világot megváltó szabadság Zászlaját fújja a szél, Éljenek a kommunisták, És a nemzetköziség! A “nagy nap” október végén (a Gergely-naptár szerint) november elején, a II. Tervük kiszivárgott, a kongresszus megnyitását pedig október 25-ére, azaz november 7-ére halasztották, hogy a mensevik és az eszer többség biztosan odaérjen.


Leányok srácok Barátok, Nudisták és Túristák Egy nagy út vár holnap rátok Tízezerért tíz nap vágy. Hablatyolt, hogy zöld és szabad Budapestet akar, amit vissza kell foglalni. Fel Vörösök, Proletárok ! Hogy kitől, természetesen a magyar kormánytól. Már egy hete csak a mamára, pardon, az önkormányzati választásra gondolok meg-megállva, de nehéz az ocsúdás.


Mozgalmista múltam ennyiben ki is merült. Na jó, mintha ezer éve lett volna, de megesett, hogy sötétkék minimben, szigorúan térdig felhúzott fehér műszálas zokniban, kezemben a seprűnyéllel, rajta plexigalambbal egyszer én is felvonultam. Kvíz a javából, de készülj fel , át akarunk verni! Agyserkentő kvíz, címlap.


Kérjük, add meg e-mail címe ahol fel tudjuk venni veled a kapcsolatot. Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb. Az alábbi publicisztika a felvidéki Új Szó című lap online felületén jelent meg. MRT Szimfonikus Zenekara , Néphadsereg Énekkara , Tóth Lajos Az MPaz egyik legelterjedtebb, zene tárolására használt formátum, mely az eredeti hanganyag tömörített, de az általános zenehallgatás élményét nem csökkentő változata. Kún Béla repülőgépen menekült az országból.


Délután - úgy öt óra felé - a Hungária-szállóban székelő szovjet-ház körül fölrebbent egy repülőgép, átrepült a Dunán, a Várhegyen s merész kanyarodással a Vérmező felé tartott. A(z) Emlékpark című videót burjan0k nevű felhasználó töltötte fel a(z) nagyvilág kategóriába. Eddig 2alkalommal nézték meg.


Sign in to like videos, comment, and subscribe. Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az eszakhirnok. Kiadta : a pedagógusok és tanulók takarékpénztára. Korához képest szép állapotban.


A polgárosodás szükségszerűsége Nem múlt el pontosan. Geyer Flórián dala a parasztok egyik lelkesítő éneke. Fel, vörösök, proletárok ” …hej szivárványosok, és kisnyilasok – szólhatna a cirkusz kocsi hangszórója. Mégiscsak cirkusz lett Budapesten, a Fideszes kampány ellenére, miszerint „Budapest nem cirkusz”.


A jóslat is bevált, hogy Budapestből cirkusz lesz a vörös koalíció győzelme esetén. Amennyiben a holnapi nap nem megfelelő Önnek, kérjük, írja be a megjegyzés rovatba a megrendelés során, hogy melyik napon kéri a kiszállítást. A kézbesítés munkaidőben történik GLS futárszolgálattal.


A 17:után beérkezett megrendeléseket természetesen másnap veszi fel a futárszolgálat. Az éhség, a szenny marja fel testedet, Éhhalálra ítélt ez a rend. A gégédre hurkol statáriumot, És tapsolnak hozzá a rongy árulók, Büchlerek, Propperek, Peyerek. Vörös Csepel, zúgjon a hango Váci út felelj neki!


Dunántúl, Alföld együtt a harcban, Jelszavad megrengeti, rengeti. Az Úttörő induló az úttörőmozgalom himnusza volt. Lille-ben, egy kávéházban hangzott fel először az akkor már halott munkásmozgalmi költő, Eugène Pottier szövegére, Pierre Degeyter zenéjével, egy helyi munkáskórus előadásában.


A kávéház neve ez volt: „A Szabadsághoz”. A Bunkócska híres forradalmi dal. Kezdetben Fjodor Ivanovics Saljapin előadásában vált ismertté, majd sokféle változatban elterjedt a nemzetközi munkásmozgalomban.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések