2016. január 22., péntek

Bal bordaív alatti fájdalom levegővételnél

Fájdalom a bal bordaív alatt Bordáink bal oldalán elsősorban a lép elváltozásai jeleznek tüneteket. Néhány egzotikus, hazánkban szerencsére kevésbé jellemző betegség - például a malária és a skarlát - a lép megnagyobbodásával járhat, illetve okozhatja ezt például a leukémia is. Olyan kérdésem lenne, hogy mi okozhatja, és mit tehetnék a bal oldali bordaközi, szívkörnyéki erős fájdalom ellen? Hajolva, nagy levegőt véve erősebb a fájdalom , illetve sokszor fulladás érzet amiatt, hogy nem tudok nagy levegőt venni.


Bal bordaív alatti fájdalom levegővételnél

A háziorvos annyit mondott pihenjek, majd. Panaszát okozhatja esetleg lépmegnagyobbodás is, ennek kiderítésére alkalmas a fenti vizsgálat. A bal bordaív alatt jelentkező fájdalom miatt javasolnám hasi ultrahang vizsgálatát.


A vérvétel eredményével és a hasi ultrahang vizsgálattal pedig keresse fel kezelőorvosát. A hasnyálmirigy gyulladásának tünetei: a hasüreg felső részén, a köldök körül övszerű vagy az egész hasra kiterjedő fájdalom. Idült gyulladás esetén (alkohol!) étkezés után jelentkezik a bal bordaív alatt kezdődő és övszerűen körbeérő fájdalom.


Egy hete arra lettem figyelmes, hogy levegővételnél elől bal oldalon a mell fölött szúr. Van hogy teljesen tompán, van mikor erősebben alig bírok levegőt venni, van hogy egyáltalán nem is érzek fájdalmat. Először beszorult levegőre gondoltam, na de egy hete nem hiszem, hogy az lenne.


Mitől fáj a bordám alatt ilyen furcsán és ennyi ideig? Ma egész nap jobb oldalt, az alsó bordáim mögött fáj valahogy, amikor mély levegőt veszek. Vesekő is lehet a bal bordaív alatti fájdalom. Bár az egyik vesénk is ezen a területen helyezkedik el, a veseproblémákkal kapcsolatos fájdalmat általában a hátunknál vagy a has alsóbb területein érezhetjük.


Itt van például a bal bordaív alatti fájdalom. Ezt az ember viszonylag egyszerűen képes megállapítani, azonban a tünet mögött számtalan ok húzódhat meg. A legegyszerűbb, és legveszélytelenebb ok természetesen az, amikor „beszorult a levegő” és annak feszítő, fájdalmas érzése jelentkezik a baloldali bordák alatt. Borda alatti szúró fájdalom Kérdés: A problémám még júniusban kezdődött, amikor szúró jellegű fájdalmat érzetem a jobb oldalamban, olyat, mint amikor az ember fut és rosszul veszi a levegőt és elkezd szúrni.


Már lassan három hónapja élek fájdalomban, még a melltartó merevítője is fájdalmat okoz, ha viselem. Most már lelkileg is nagyon megvisel a dolog. Bal oldali fájdalom a bordák alatt. Fájdalom bal oldalon a bordák alatt lehet az első tünete idegrendszeri betegségek vagy zsindely.


Az idegrendszeri betegségekben a bal oldali bordák alatti paroxiszmális fájdalom olyan kellemetlen tünetekkel jár, mint a migrén és a görcs. A bal epigasztrikus régióban (azaz a bal borda alatt) jelentkező fájdalom számos oka lehet a mellkasi szervek betegségeinek, valamint a hasüreg különböző betegségeinek. Ezért a diagnózis kérdésének, és ennek megfelelően a fájdalom eredetének eldöntéséhez figyelembe kell venni a teljes klinikai képet, az összes. Szorító érzés lép fel a bal vagy a jobb bordaív alatt, s leggyakrabban nem nagyon éles fájdalomra, telítettségérzésre, hányingerre is panaszkodnak a betegek, viszont csak ritkán következik be a hányás. Fájdalom a has bal oldalán Ha a has közepétől kiindulva a bal oldalra húz a fájdalom, akkor veseprobléma állhat a háttérben, főként ha vizelési és székrekedési panaszok is jelentkeznek.


A bal válllap alatti állandó fájdalom a bal oldali tüdőgyulladás kialakulását, valamint a száraz pleurisziót jelezheti. Ezen betegségek jelenlétének megerősítése a köhögés, a tüsszögés és a mély lélegzet fokozott fájdalma. Gyomorfekély-, nyombélfekély okozta hasi fájdalom. Többnyire gyomortáji, de lehet jobb vagy bal bordaív alatti fájdalom is, mely étkezéseket követően kezdődik vagy fokozódik és görcsös vagy égő jellegű.


Epegörcs (epekólika) Epehólyag kövesség, illetve gyulladás és epeúti kövesség, illetve gyulladás okozhatja. Mellkasi fájdalom esetén - különösen, ha az a bal oldalon jelentkezik - a legtöbben azt gondolják, hogy a szívükkel van baj. A mellkasi fájdalom fajtái.


Ilyen például a féregnyúlvány-gyulladás okozta jobb alhasi fájdalom , a májtok feszülése okozta jobb bordaív alatti fájdalom , a vesetok feszülés okozta hasi fájdalom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések