2017. február 3., péntek

Állásinterjú hobbik

Persze nem mindegy, hol és kinek említjuk meg különleges képességeinket. Gyakori kérdések az állásinterjún - Jó és rossz válaszok. Sokan nem veszik komolyan az önéletrajzban a hobbi rovat kitöltését. Vagy nem említik meg vagy jól hangzó tevékenységekkel töltik ki. A pontatlanságok vagy a valótlan állítások a pályázás sikerét is alááshatják.


Ha érdekes a hobbink, jó hangulatúvá teheti az. A hobbik halmozása általában vészcsengőt kapcsol a munkáltatók fejébe, ugyanis arra utalhat, hogy minden időnket, energiánkat, figyelmünket a számunkra kiemelt projektekre fordítjuk, vagyis a munkánkra már csak a maradék jut, ami valószínűleg nem is dobogós a prioritási listánkon. Az eredményesen elvégzett munkahelyi feladatok mellett a hobbik is alkalmasak e készség demonstrálására, például ha megtanultad a honlapkészítés alapjait vagy pár hónap alatt félprofi fotóssá képezted ki magad önállóan. Kényes pontok lehetnek még a sok időt igénylő hobbik , a be nem fejezett vagy elnyújtott tanulmányok, a gyakori munkahely- és szakmaváltás vagy akár a gyermekvállalás várható ideje.


Saját önéletrajzodat és motivációs leveledet is nézd át! Fontos, hogy ne keveredj ellentmondásba a saját önéletrajzoddal! A figyelemfelkeltő hobbik is célba juttathatnak Egy másik jelölt kedvenc időtöltése az utazás volt: annyira hangulatosan ecsetelte úti élményeit az interjún, hogy rögtön felajánlottunk számára egy még meg sem hirdetett, ám sok utazással járó pozíciót. Ezen az oldalon állásinterjú kérdést és választ talál angol nyelven.


Ha szeretne alaposan felkészülni az interjúra, ajánlom önnek az Állásinterjú haladóknak című könyvet, melyben 1állásinterjú kérdést és 2választ talál. Egyre gyakoribb, hogy az elsőkörös állásinterjúkat egy hosszabb telefonbeszélgetéssel helyettesítik. Ez sohasem váratlanul történik, mindig van egy időpontegyeztetés erre is, pont úgy, mint a személyes interjúkra. A hobbi a szabadidő kielégítő, produktív felhasználását biztosítja. A legtöbb ember azért választ hobbit, mert élvezi azt, amit csinál.


Hobbik az önéletrajzban. Amikor azt írom, hogy a hobbijait írja bele mindenki az önéletrajzba, akkor sokan visszakérdeznek: ez miért jó? Hát nem a magánélet része? Egyáltalán mi köze hozzá a HR-nek?


Szeretek csapatban dolgozni, A kihívások visznek előre. Az ilyen szófordulatok ugyan jól hangzanak, de a HR-esek nem kíváncsiak rá. Hogyan válaszolj erre az állásinterjú kérdésre?


Az állásinterjúk elején gyakran teszik fel ezt a látszólag ártalmatlan kérdést. Ily módon az interjúztató megtöri a jeget, betekintést kaphat a személyiségedbe és eldöntheti, hogy mennyire vagy megfelelő a cég számára. JobAngel bejegyzései hobbik _az_önéletrajzban témában. Tippek, tanácsok álláskereséshez A mai gazdasági válsággal sújtott időkben mindenki számra fokozott nehézséget jelent az álláskeresés.


Az alábbi cikkben szereplő tippek és tanácsok talán segítséget és iránymutatást nyújthatnak azok számára, akik nehézségekkel küzdenek e téren. Ez a kérdés kiegyensúlyozott választ igényel. Ha az interjúztató sportosnak tűnik, hangsúlyozzuk ki, mennyire szeretünk a szabadban tartózkodni, és milyen sporteredményeket értünk el eddig! A legkevésbé jó válaszok körébe a passzív hobbik tartoznak, mint például olvasás, zenehallgatás, sakk.


Ilyen például az önkéntes munka, a szakmához kötőtő hobbik , vagy az olyan sporttevékenységek, egyéb szabadidőtöltési lehetőségek, mely során a munkában hasznos képességeidet, készségeidet is igénybe veszed – kitartás egy hosszútávfutónál, koncentrálás egy modellezőnél, csapatmunka valamely labdajátéknál. Van, aki szerint senkit nem érdekel, mit csinálunk a munkán kívül, mások viszont úgy vélik, a hobbink sokat elmond rólunk, vagyis egy jó HR-est igenis érdekel hogy a bungee jumping, a vízfestés vagy a bridzs a szenvedélyünk. Ajánlom Neked ezt az e-könyvet, ha. A kép nyilván túlzás, de a legfontosabb dolog az, hogy tudjuk, hogy a legegyszerűbb kérdés is rengeteg információt szolgáltat a jelentkezőről. Ezért, hogy felkészülten vághass az állásinterjúba, most elárulom Neke hogy mik a leggyakoribb interjú kérdések és mit árul el Rólad a válasz!


Ilyenkor csak egy megoldás van: elrohanni, vásárolni egy újat, aztán büszkén feszíteni benne. Velem, bevallom, sokszor. A munka világa - Diákmunka, nyári munkavállalás.


Töltse fel önéletrajzát!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések