2017. február 21., kedd

Az együtt töltött idő olyan kincs

Az együtt töltött idő nagy kincs számunkra. Cseuscsák Renáta: Szerencsére a bíróság is rendszeresen szervez olyan programokat, amelyeken a gyermekeinkkel együtt vehetünk részt, így a család is együtt lehet és mi felnőttek sem maradunk ki a közösségi életből. Már évek óta részt veszünk a varbói. Együtt VS Külön – ez a július nagy kérdése a Pszichoforyou-n.


Az együtt töltött idő olyan kincs

A témába vágó cikkeinkben a kapcsolatainkat, a csalá az együttlét hatásait járjuk körül, szó lesz a külön, illetve az egyedül töltött idő szerepéről is, és még sok minden másról, hiszen annyi kérdést vet fel ez a két szó, mint talán egyetlen más kifejezés sem. Irodalomterapeuta szakértőnk. A családdal együtt töltött idő nagy kincs és időnként úgy érezzük, hogy nagyon kevés áll csak a rendelkezésünkre. Azonban nem szabad lebecsülnünk azokat a napi rutinokat és pár perces együttléteket sem, ahol kapcsolatba léphetünk egymással. A családdal töltött minőségi idő olyan kincs , amit nem lehet pénzen megvásárolni.


Van olyan képesség, amely elviselhetővé menti a mocskosat, emberivé az elviselhetetlent, amely egymáshoz vezeti az arra érdemeseket, megértést kínál az együtt töltött időben, védelmet az élet rossz óráiban. Az egészség olyan kincs , melyet akkor tudunk, hogyha nincs! Ez kortól és életkórtól független! A minőségi idő nyelvjárásai közül a következőkkel fejezhetjük ki figyelmünket, szeretetünket: együttlét a másikkal, meghitt beszélgetés, az értő hallgatás, közös tevékenységek.


Az együtt töltött idő olyan kincs

Karol Sevilla) Hiszem, hogy így van, ezért szóljanak a hétköznapok az élményekről, közös alkotásról, közösen eltöltött minőségi időről. Ezért olyan fontosak a családi hagyományok és az együtt töltött idő írta: Ridikül. Nem csupán attól alkotunk egy családot, hogy szerelmi, genetikai, jogi kapcsolat van köztünk. A gyerekekkel töltött idő mennyisége nem mindig rajtunk múlik – de a minősége igen!


Egy gyermeknap alkalmából készült friss kutatásban arra keresték a választ, hogy mennyire tartják fontosnak az emberek az együtt töltött minőségi időt a legkisebbekkel, az eredmény pedig sokatmondó. Igen, az élet alapvető tulajdonsága, hogy ami elkezdődik, az be is fejeződik. Most már rutinosan nem azon bánkódunk, hogy befejeződött az idei Nagy Nyári Elvonulás Szőcsénypusztán, hanem annak örülünk, hogy megtörtént. A „Neked írom a dalt”, Presser Gábor egyik legnépszerűbb, számos generáció által ismert és szeretett alkotása ihlette az Unicum legújabb filmjét, amely az együtt töltött idő fontosságát és a közösen átélt élményeket állítja középpontba. Azt hiszi az ember, hogy a szeretővel töltött idő igazi kincs , de ha vége, átértékelődik a dolog.


Szerencsére az sok szülő számára nyilvánvaló, hogy a gyerekkel együtt töltött idő nagyon fontos. A gyermek egy olyan kincs , amit az Élet adott neke hogy a tudás lángját továbbadhasd és növelhesd. A gyermek az anya és apa korlátlan szeretetének megkoronázása, akiben nem a „mi”, vagy a „saját” gyermekünk növekszik, hanem egy teljesen egyedülálló lélek. Légy képes szeretni valaki más gyermekét. Szerintem az alábbiakhoz szinte minden megtalálható a háztartásunkban.


Ezek a játékok elég egyszerűek, de az együtt töltött idő minősége a legfontosabb. Főzzünk együtt Készítsünk olyan főtt ételeket, amelyek készítésében a kicsik is segítségünk re lehetnek. Fűszerezhetnek, - néha-néha meg is kavarhatják az. Fotókat készítünk, videókat forgatunk, hogy egyszer majd ismét felidézhessük a szép pillanatokat. Sokszor érezzük, hogy az idő múlandó, de erre leginkább akkor jövünk rá, amikor valakit elveszítünk a környezetünkből.


Emlékek: Az étkezési időben együtt töltött idő olyan pozitív élményekkel, emlékekkel gazdagít, amelyek erős kapcsolatot segítenek kialakítani a szülők és a gyermekek között. Itt tanulják meg a gyerekek az otthoni étkezés pozitív attitűdjét, és pozitív érzelmeket alakítanak ki az ételekkel. Vannak ugyanakkor, akik szerint nem lehetetlen ezt az iskolai keretek között sem kialakítani. A tanár megfelelő viszonyulása, szaktárgyi hitelessége, tanítási módszerei mind segíthetnek abban, hogy a gyerekek számára élmény legyen az együtt töltött idő , segítő odafordulása pedig arra biztathatja őket, hogy nyíljanak meg.


Ez elmélet tehát elveti Newton olyan gondolatait, melyek szerint az idő valami ténylegesen mérhető lényeg (szubsztancia) lenne mely „folyik”, melyen a tárgyak a múltból a jövőbe „haladnak át”, vagy valami, az eseményeket tartalmazó egyfajta „edény” lenne. Ugyanakkor a fizikában mi az időt a térrel együtt ún.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések