2017. február 15., szerda

Alacsony vérnyomásra cseppek

Társbetegségei is hajlamosíthatják alacsony vérnyomásra. Ezután a részletes vizsgálat következik, ahol tapintással, hallgatózással, kopogtatással szerez az orvos általános benyomást a páciensről. Szerencsésebbek azok, akiknek alacsony a vérnyomásuk, hiszen várható élettartamuk magasabb, mint a hipertóniában szenvedőké.


A kellő mennyiségű folyadékbevitel a vérnyomás növekedését segíti elő, ezért annak, akinek alacsony a vérnyomása, naponta legalább 2–liternyit kell elfogyasztania. Az elfogyasztott vízbe jó minőségű, természetes himalája sót téve gyorsan segíthetsz magunkon. A B12-vitaminban és folsavban gazdag ételek segíthetnek megelőzni a vérszegénység kialakulását, ami alacsony vérnyomáshoz vezethet. Ilyenek például a máj, a vörös húsok, a pisztráng, a tonhal, a joghurt, a sajtok, a zabkása, valamint a spenót, a spárga, a zöldborsó, az avokádó és a brokkoli.


Krónikusan alacsony vérnyomásról beszélünk, ha a vérnyomás első (szisztolés) értéke tartósan nem haladja meg a 1Hgmm-t. Fontos megkülönböztetni a helyzet-változatás kapcsán esetlegesen fellépő vérnyomáseséstől (orthostaticus hypotonia). Alacsony vérnyomásra gyógyszer szedsz, vagy más megoldásokban hiszel?


Szinte minden ismert tünetet produkáltam az utóbbi években: hideg végtagok, fáradékonyság, aluszékonyság, szédelgés, rosszabb esetben ájulások is voltak. Mi azonban most azokról szeretnénk szólni, akiknek öröklött hajlamuk van az alacsony vérnyomásra. Ezt a hosszú távú vérnyomásméréssel tudjuk egyértelműen bebizonyítani, de sok érintett egyébként is tisztában van vele. Ne aggódj, az alacsony vérnyomás önmagában egyáltalán nem veszélyes.


Kezelni is csak akkor szokták, ha a vele járó tünet ek zavaróak és erősek. Nem rövidíti meg az életet, sőt egyes orvosok szerint akár meg is hosszabbíthatja, nem károsítja sem az ereket, sem pedig a belső szerveidet. Propolisz egy olyan gyantás keverék, amit a mézelő méhek gyűjtenek össze a fák rügyeiről, melyekből nedv folyik, vagy egyéb növényi forrásokból. Ezeknek a szereknek a másik összetevője általában a galagonya (Crataegus), egy olyan gyógynövény, amely erősíti a szívet és szabályozza a vérnyomást, vagyis alacsony vérnyomás esetén is segít.


Az alacsony vérnyomás legalább olyan veszélyes lehet. Ha valakinek alacsony a vérnyomása, akkor a véráramlás sem megfelelő, és az oxigénben, illetve tápanyagokban gazdag vér nem tud eljutni a belső szervekhez. Két teáskanálnyi szárított borsikafüvet forrázzunk le csészényi forró vízzel, majd perc után szűrjük le. Kakukkfű tea: Frissítő hatású, köhögés, torokfájás csillapítására kitűnő gyógyír. Korábban kértem tanácsot az alacsony vérnyomásom kezelésére, melyre hársfa teát javasolt.


A tea elfogyasztása után 1is szokott lenni. Annyit beszélünk a hipertónia veszélyeiről, hogy akinek inkább alacsony a vérnyomása, megnyugodva sóhajt fel. Pedig ez az állapot sem jelent jó közérzetet, hiszen akinek alacsony a vérnyomása, egész nap kínlódik: fáradt, levert, kedvetlen, nem tud megfelelően koncentrálni, fáj a feje és esetleg még hányinger is kínozza.


A túl alacsony érték jelei lehetnek a szédülés, fáradtságérzés, koncentrációs nehézség, gyengeség, vagy a fejfájás. Egy pohár alkohol sem megengedett magas vérnyomásnál? Tény, hogy a nagy mennyiségű alkohol (de a tea és a kávé is) a magas vérnyomás kialakulásának esélyét növeli. Sokat mozgok, minden nap gyalog megyek-jövök a munkahelyemre, mely összesen több, mint egy óra mozgás, kb. Alulírott, a jelölőnégyzet pipálásával - az Általános Adatvédelmi Rendelet (GDPR) 6. GDPR, továbbá a saját Adatkezelési Tájékoztatójának feltételei szerint kezelje.


Az illóolajok közül a borsmenta, erdei fenyő, rozmaring 1-cseppje valamilyen bázisolajba (pl. jojobaolaj, szőlőmagolaj) keverve és a tarkóra kenve alkalmazható naponta 1-alkalommal. Fontos tudni, milyen gyógyszereket sze esetleg ezek kombinációja okozhatja-e panaszait. Mikor alacsony a vérnyomás? Korábban a klinikusok és kutatók is úgy gondolták, hogy az általános alacsony vérnyomás nem terjed át az agyra.


Alacsony vérnyomásra cseppek

A legfrissebb vizsgálati eredmények azonban azt igazolták, hogy ilyenkor az agyi vérátáramlás is alacsonyabb a betegeknél, ezáltal kialakul az agyi működések csökkenése. Számos tényező negatívan hat a vérnyomásra , például az elhízás, a rossz táplálkozás, a cukorbetegség, az életkor, a dohányzás és a genetika. Azoknál, akik magas vérnyomással küzdenek, nagyobb a kockázat az agyvérzés, a szívinfarktus, illetve a szív- és veseelégtelenség kialakulására. Illóolajok közül használjuk a borsmentát, a rozmaringot, a kakukkfüvet, vagy a kámfort, csepegtessünk pár csepp illóolajat a párologtatóba, majd lélegezzük be, de ezeket tehetjük fürdővízbe is, ami szintén jó hatással van az alacsony vérnyomásra.


Nem kell összekeverni a tartósan alacsony vérnyomást azzal, ha az illetőnél például helyzetváltozatás miatt lép fel vérnyomásesés. Ha ugyanis fekvés után felállunk, a mért nyugalmi értékhez képest a szisztolés vérnyomás legalább Hgmm-rel, a per érték vagy úgynevezett diasztolés vérnyomás minimum Hgmm-rel alacsonyabb lesz. Természetesen, mivel fiatal korban az infarktus és a sztrók igen ritka, a megnövekedett kockázatot is ennek fényében kell érteni, azaz egymillió nőből 2-érintett.


Alacsony vérnyomásra cseppek

A kockázat tehát, ha kicsi is, akkor is bele lehet halni. Kis kockázatba nem kicsit halunk bele, hanem ugyanúgy, mint a nagy kockázatba.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések