2017. december 4., hétfő

Katasztrófavédelem kisvárda

Katasztrófavédelem kisvárda

Kisvárda Mátyás király u. Mátészalkai Katasztrófavédelmi Kirendeltség: Tamás Ferenc tű. A nyugdíjas kollégáknak levetítették a katasztrófavédelem jelenlegi feladatairól készített kisfilmet. Anton korán eldöntötte.


A kisvárdaiak ismét nyertek hazai pályán, kétszer is sérülés miatt kellett cserélni. A Mártírok útján és a Kossuth Lajos utcában autókra, a Gagarin utcában egy garázsra, a Bessenyei közben pedig villanyvezetékre borult egy fa, és több helyen. Közben folyamatosan csörgött a telefonja, kapcsolatban volt a katasztrófavédelem helyi vezetőivel és már szervezte a válságstábot. Helix pomatia)Fotó: Pixabay Seszták Miklós.


A kicsik és családjuk a gyermeknapon bepillanthatnak a tűzoltók életébe, hiszen a katasztrófavédelem országszerte mintegy 330. A lakossági sormunka ingyenes. Nem csak ott, ahol a katasztrófavédelem végzi, hanem mindenhol.


A kéményseprő nappal a sormunka előtt a postaládába dob egy értesítőt. Minden esetben hívja a katasztrófavédelem műveletirányítási központját a 105-ös segélyhívó számon! Ilyen tüzelési módnál fokozottabb kéményellenőrzés, seprés szükséges. Ugyanez a jelenség – kátrányosodás – tapasztalható, ha a kéménytest valahol tömítetlen, hézaghibás, lyukas. A kisvárdai és a záhonyi hivatásos tűzoltók vonultak a tűzesethez, három vízsugárral a területet elárasztották és az izzást megszüntették.


Az eseményen a város- és a környező települések vezetői, valamint a társszervek képviselői is. Valószínű, hogy a nem megfelelően karbantartott cserépkályhából visszaáramló szén-monoxid okozta a tragédiát, mert a kollégák közepes mértékű szén-monoxidot mértek a helyszínen. Bökönyben, a Mikszáth Kálmán utcában a kémény kidőlt és a ház tetejét kiszakította.


A katasztrófavédelem műveleti szolgálata vizsgálja a baleset okát és körülményeit” – mondta Dóka Imre. A káresethez a debreceni hivatásos tűzoltók vonultak. Connect with friends, family and other people you know. Share photos and videos, send messages and get updates. BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság weboldalán.


Veszély esetén kérem hívja a BM OKF Főügyeletét. Olykor azok a gépek fordulnak ellenünk, melyeket elvileg azért vásárolunk, hogy megkönnyítsék az életünket. Ha főszereplőnknek nem is kellett olyan fordulatokban gazdag eseményeket átélnie, mint Del Spooner nyomozónak Isaac Asimov Én, a robot című novellájában, jó ideig fogja.


Katasztrófavédelem kisvárda

Autókra, középületekre, családi házakra, főutakra és villanyvezetékekre dőltek fák, épületek tetőszerkezetében tett kárt a vihar, több út pedig járhatatlanná vált. BM rendelet a katasztrófavédelmi kirendeltségek illetékességi területéről. Az igazgatóság „focistái”, valamint a nyírbátori-, a kisvárdai-, a mátészalkai- és a nyíregyházi tűzoltók mérhették össze tudásukat a jó színvonalú sportrendezvény alkalmával.


A balesetben ketten könnyebben sérültek. A tűzhöz gyorsan kivonuló tűzoltók megkezdték az oltást. Elismeréseket vettek át a múlt heti, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyét sújtó vihar okozta károk felszámolásában kiemelkedően teljesítő hivatásos és önkéntes tűzoltók. A Családi napon, látványos közös bemutatót tartottak a Katasztrófavédelem és Mentőszolgálat kisvárdai munkatársai.


Valósághű környezetben, valódi sérülésekhez megtévesztően hasonló tüneteket produkálva, sikerült bemutatni egy baleset következményének valósághű felszámolását a helyszínre érkezéstől a területről történő elvonulásig. Magyarországon két fokozottan erdőtűzveszélyes időszakot különíthetünk el. Az egyik kora tavasszal, hóolvadás után közvetlenül, amikor a kizöldülés előtt elsősorban rét és tarlóégetések következtében gyullad meg az erdő, elsősorban lombos erdőtelepítésekben és felújításokban okozva igen jelentős károkat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések