2017. december 19., kedd

Rajbölcső

Egy család kezdte el csak lerágni a bölcsőt, hármat. Viszont ott maradt még rajbölcső amihez hozzá sem nyúltak! Csak a kelésben lévő bölcsőt rágják oldalba?


Biztos, hogy 1 a eredmény a keretek hézagosítása? Méz webshop házhozszállítással Budapesten, az ország egyik legismertebb méhészetéből. Sűrű, minőségi méz, bankkártyás fizetés. A rajbölcső a kezdetben csésze alakú.


Az anya csak az ilyen szűk bölcsőbe petézik. A kikelt álca az egyre gyarapodó pempőn fekszik félkörben. A legéletképesebb variációk keresése nyilvánul meg a nagy rajbölcső -számban. Tudjuk, hogy az első kikelő anya igyekszik, hogy a többi, még bölcsőben lévő testvéreit elpusztítsa. Két lépnyi bővítés után nem valószínű, hogy a rajzás lesz a legfontosabb tennivalójuk.


Ezek után továbbra is éles szemmel figyelem az örömharangokat, vagyis a rajbölcső -kezdeményeket. Ha olyat látok, hogy a bölcsőkben vízszerű anyag található, akkor tudom, hogy még inkább szükséges a bővítés. Sajnos képet most nem tudok feltenni, de a váltóbölcső és a rajbölcső közt ránézésre nincs különbség!


Idáig szép váltóbölcsőket láttam a méheimnél, néhány kivételes alkalommal, tehát ebből azt lehetne gondolni, hogy a váltóbölcső szebb, mint a rajbölcső , nagyobb, szabályosabb, vagy a lép szélén épül, stb. Tisztító pörgetés:Nálunk az akácvirágzás előtt szokott megtörténni,azért,hogy az akácmézbe ne kerüljön bele más méz. Ideje az akácról történő hordás kezdetekor, legjobb akkor,amikor már a méhek az akácról hordanak,de lehetséges még az előző vándormezőn is a pörgetés. A csendes anyaváltásira szánt bölcsőket a méhcsalád éppoly jól ellátja pempővel, mint a rajbölcső ­ket.


A méhek munkássejthez hasonlóan szűkítik a szájat. Rajbölcső használata — Briti István Rajzás idején — Bereczky Lajos — Romániai méhészetről, Hivatalos nyi­ latkozat — dr. Egy rajbölcső felszámolásakor mindig elfogyasztom a pempőt, és már néhány óra múlva érzem azt a vitalitást, amelyet nyújt.


Az érdekesség kedvéért említsük még meg a méhmérget. Ez egy vékony gumilepedővel, nagy munkával levett, az aranynál drágább anyag, a gyógyszeripar használja. A gondot a szelektálás nélküli rajbölcső felhasználása okozza, fokozza. A másik az értetlenkedés, pontosabban a méhész hülyesége. Ha észlelünk rajbölcsőket egy családnál, ott érdemes az összes fias keretet úgy átnézni hogy lerázzuk a méhek vastagját,( nem kell minden egyes méhet) így láthatóak lesznek az.


Tükör majd kiegészíti, ha nem megfelelő az info. Az biztos, hogy elég elavult, csak mivel most kezdtem és nem volt más, így kénytelen voltam ebbe telepíteni a méheket. Most, amíg betanulok,addig jók lesznek, de már megvan a terv -szintén a szomszéddal, aki nyugdíjas asztalos is, nemcsak méhész-, hogy 1-éven belül váltunk másra. Előszó E könyv célja elősegíteni a hazai méhtenyésztés megújítását, továbbá feltárni azokat a bevált módszereket, amelyek a legtöbb és legjobb anyákat eredményezik, a legkevesebb befektetés és kockázat mellett biztosítva a tudomány és a gyakorlat szoros kapcsolatát kis- és nagyüzemileg történő hasznosítását, továbbá országos méretben való.


Egy dekagrammos csoki árát 1forintnak feltételezve forintot. Méhészeti Közlöny márciusi számában elnökünk elgondolásait a méhészek szövetkezetéről s annak megalakításáról.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések