2019. február 15., péntek

Mongúzfélék

Mongúzfélék

Files are available under licenses specified on their description page. Mammal Species of the World – A Taxonomic and Geographic Reference. Ragadozók társbérletben II. This is a file from the media Commons.


Mongúzfélék

Information from its description page there is shown below. Commons is a freely licensed media file repository. A(z) „ Mongúzfélék ” kategóriába tartozó lapok.


A következő lap található a kategóriában, összesen lapból. Rikki-tikki knew he was a young mongoose, and it made him all the more pleased to think that he had managed to escape a blow from behind. Riki-tiki tudta, hogy ő csak afféle süldő mongúz , s annál büszkébben gondolt arra, hogy ki tudott térni egy hátulról jövő ütés elől. Töltsön le Animals stock képeket a legjobb stock fényképészet ügynökségnél elfogadható árak kiváló minőségű, prémium, jogdíjmentes stock fotók, képek és fényképek milliói. Contextual translation of weasels into Hungarian.


Human translations with examples: menyét, mustela, menyétfélék, mongúzfélék , hegyi görény, menyétformák. A vállalkozó szellemű látogatók akár be is bújhatnak a mongúzfélék emberi léptékűre nagyított járatrendszerébe. Some species of mongooses lead predominantly solitary lives, seeking out food only for themselves, while others travel in groups, sharing food among the members of the group.


A szurikáta elnevezés a szuahéli nyelvből származik, jelentése „szirti macska”. However, they also eat eggs and carrion. A szurikáta, vagy más nevén a négyujjú manguszta (Suricata suricata) a ragadozók rendjén belül, a mongúzfélék családjába tartozik. A Suricata nemzettség egyetlen faja.


Neve a szuahéli nyelvből származik, jelentése szirti macska. A mongúzról talán az első dolog, ami eszünkbe jut, hogy képes megbirkózni egy kobrával is, és nem pusztul bele a harapásába. A mongúzfélék családjának e tagja csinos csíkokkal rendelkezik és csipogva kommunikál. Az Álló szurikáta játékfigura- Bullyland leírása:Noha a szurikáták természetes élőhelye szinte csak Afrika legdélebbi részére korlátozódik, mégis szinte mindenki ismeri ezeket a csuki kis állatokat, akik a mongúzfélék családjába tartoznak. Az egyik legkarizmatikusabb kis emlős.


Afrikában, sivatagban, félsivatagban, füves területeken él. A SZURIKÁTA vagy NÉGYUJJÚ MANGUSZTA (Suricata suricatta) a mongúzfélék családjának monotipikus neme. ELTERJEDÉSE A Dél-afrikai Köztársaságban Fokföldtől Natalig, sőt Transvaalig, valamint Angolában, Namíbiá-ban és Botswana déli. Család: Mongúzfélék NeSuricata Faj: S. A törpemongúzok után a legkisebb mangusztafaj.


Mongúzfélék

Legfeljebb kilogrammot nyomhat, a hímek valamivel nehezebbek, mint a nőstények. A legnagyobb hagyománya a népszerű szurikáták tartásának van, de évek óta tartunk rókamangusztákat és törpemongúzokat is. Most újabb fajjal bővült a bemutatott mongúzfélék köre, hiszen nemrégiben zebramungók érkeztek Állatkertünkbe. A sivatag őreként ismert, mivel figyelmezteti a többieket a veszélyre, azonban vadász és zsákmány is egyszerre.


A szurikáta, más néven négyujjú manguszta Afrika déli részén őshonos, kistestű ragadozó. Régebben gyakran illették a rókamanguszta névvel, ez azonban téves elnevezés, mivel valójában a mongúzfélék családjának egy másik tagját, a sárga mongúzt szokás így nevezni. A ragadozók más néven ragadozó emlősök (Carnivora) egy gerinchúrosok törzsébe és emlősök osztályába tartozó rend. Közölük csak a vörös macskamedve és az óriáspanda mondható növényevőnek. DictZone online Angol-Magyar szótárban.


Kiejtés, fonetikus leírás és példamondatok egy helyen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések