2019. június 13., csütörtök

Melyik a legjobb kivehető fogsor

Melyik a legjobb kivehető fogsor

A teljes kivehető fogsor Ha a páciens már egyetlen saját foggal sem rendelkezik, akkor a teljes kivehető fogpótlás javasolt a számára. Ezek a fogművek jóval olcsóbbak, mint a fogpótlás egyéb formái, de azt is tudni kell, hogy a viselésük – különösen a megszokás időszakában – sokkal kényelmetlenebb, és időbe telik. Egy új eszköz használata mindig gyakorlást igényel. A hangképzés is megváltozik, talán ennek megszokása a leglassabb folyamat, melyet hangos felolvasással tud edzeni.


Melyik a legjobb kivehető fogsor

Legtöbb esetben a türelem néhány hét után meghozza gyümölcsét, és a mindennapok során meg is feledkezik arról, hogy kivehető fogpótlás van a szájában. A kivehető fogsor megszokása nem könnyű feladat. Erős akaraterőre és kitartásra van szükség hozzá. Viselése ez idő alatt lehet rettentő furcsa és kellemetlen.


A felső fogsor stabilitása érdekében a szájpadlás nagy részét be kell borítanunk, mely mind a megszokást nehezíti, mind a hő-,és ízérzést zavarhatja. A közhiedelemmel ellentétben a fogsort nem kell kivenni éjszakára. Nem mozdul el evéskor vagy mosolygáskor, nem szükséges a továbbiakban fogsorragasztó használata sem.


The Daily Show with Trevor Noah. A protéziseket számtalan trükkel lehet sajátnak álcázni. Azért szoktak egy-két arany fogat is beépíteni a műfogsorba, mert így kevésbé gondolná bárki is, hogy a fehérek pótlások. A fix, rögzített fogsor egy olyan kivehető műfogsor, melyet implantátumokkal rögzítünk, hogy a lehető legstabilabb legyen, és ne mozdulhasson el.


Ezekhez kapcsolódik a fogsor patentszerűen. Amennyiben a meglévő műfogsor megfelelő minőségű, egy kis átalakítás után az is használható, nem kell újat készíteni. A rögzítést biztosító patentházakat hónap múlva helyezzük be, de ez idő alatt sem marad fogsor nélkül. A krémet nem kell elkenni, a rágás során egyenletesen eloszlik a műfogsoron. Felhelyezés után pár másodpercig tartsuk ott a protézist.


Melyik a legjobb kivehető fogsor

Erőkifejtés, rágás, evés előtt érdemes még néhány percet várni. A ragasztás után a műfogsor bármikor kivehető , nem fáj, a nyálkahártya nem sérül. Egy bizonyos mennyiségű fogvesztés esetén bizony előfordul, hogy nincs más lehetőségünk, mintsem a kivehető fogsor , protézis viselése.


A műfogsort azonban nem elég megszokni, ami nem kis kihívás a beteg számára, viselése és ápolásra számos feladatot ró az érintettre. Aki nem tisztítja megfelelően a protézisét, annak rossz szagú, ápolatlan fogmű lesz a szájában, melyet viselője esetleg megszokhat, a környezete azonban nem fogja. Sőt, a meglevő fogakat is veszélyezteti, valamint nő az ínygyulladás veszélye akkor, ha nem tisztítja a kivehető fogpótlást. A műfogsor továbbra is kivehető mara de csupán tisztításhoz kell kivenni, még éjszaka is a szájban marad.


Egy (hosszabb ideje használt) kivehető műfogsor több ok miatt szorulhat javításra, de álljon bármi is a háttérben, mindig hozzáértő segítséget kell kérnünk a probléma megoldásához. Tanácsok kivehető lemezes fogpótlást viselőknek. Egy új fogsor megszokásához csaknem minden esetben türelmi időre van szükség, ezért nem kell aggódnia ha a fogsort eleinte kényelmetlennek, szokatlannak, idegesítőnek érzi. Március: év felett kedvezmény! Kivehető fogsor csak 74.


A fogsor megszokása rendszerint heteket vesz igénybe! Kérjük jelentkezzen be, hogy minél hamarabb megkezdhessük a munkát. A hagyományos kivehető fogsor a leggyakrabban választott kezelési mód idős korban a teljes fogatlan állapot kezelésére.


Olcsó, megfizethető megoldás a teljes foghiány pótlására. A hagyományos teljes műfogsor nem rögzül fogra, nem kapaszkodik implantátumba, csupán a nyálkahártya tartja a helyén. Minél nagyobb a protézis (teljes protézis), annál inkább igaz ez.


A rendelőből hazafelé sétálva, az első meglepődés után, sokat segíthet egy cukorka elszopogatása.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések