2015. október 16., péntek

Nyíregyháza látnivalók

A legnépszerűbb látnivalók vagy túraszervezők az utazói értékelések alapján. Belvárosi séta Váci Mihály így jellemezte a belvárost: „…nem történelmi város. Nem fűződnek nevéhez csaták, békeszerződések, nincsenek nagy számmal történelmi nevezetességei, régi műemlékei királyi lábnyomok-kal…”, de szépsége és hangulata magával ragadja az ide látogatót. Nyíregyháza nevezetességei, látnivalói a városom.


Térkép, elérhetőségek, vélemények és kapcsolódó események. Válogass értékelések, képek, leírások alapján, és foglalj szállást a közelben. Dinamikusan fejlődő város.


A közelében három országhatár - szlovák, ukrán, román - találhat. A térség gazdasági és kulturális motorja. Vonzó turisztikai célpont.


Nyíregyháza látnivalók

Nyiregyhaza TourisTripAdvisor has 2reviews of Nyiregyhaza Hotels, Attractions, and Restaurants making it your best Nyiregyhaza resource. Cikkünkben bemutatunk három látványosságot a Nyírség fővárosában, amit nem szabad kihagyni! Turné, koncertáradat a Tortuga zenekartól! Fedezd fel nyíregyházát a hivatalos turisztikai weboldalon: szállások, látnivalók , programok, turisztikai attrakciók, gyógyászat, gasztronómia, nyírségi.


A kellemes vizű tó mélysége maximum és fél méter, északi része csónakázótóként, a város felé eső része, pedig népszerű fürdőhelyként funkcionál. Ez a lista Szabolcs-Szatmár-Bereg megye ismert turisztikai látnivalóit tartalmazza (műemlékek, természeti értékek, programok). Hotelünk Pihenő Kertje és Dinó Játszótere földtörténeti utazásra invitlája a felnőtt és gyermek vendégeinket egyaránt. A 11-es busz esetében a Szegfű utcai megállónal, míg az 5A, 1 17T, 23-as buszok esetében a Család utcai buszmegállónál kell leszállni.


Nyíregyháza látnivalók

Kiváló helyszín ökoturistáknak és pihenni vágyóknak. Ez a templom a történelem során a görög katólikusok negyedik egyháza volt. Védőszentje Szent Miklós. A templomban ékes ikonosztázion található. Csodálatos fürdő- és üdülőhelyét, Sóstógyógyfürdőt már a századelőn, a város szülötte Krúdy Gyula is elismerte, írásaiban gyakorta paradicsomként emlegette.


Az érintetlen természet hangulatát idéző Sóstógyógyfürdő az üdülni és gyógyulni vágyók kedvelt pihenőhelye, hazánk egyik gyógyhelye. A város környékén számtalan bokortanya található, kissé távolabb pedig a nagyobb város, Újfehértó. A hektáros park egy részén a Parkfürdő működik, ahol a verseny- és tanuszodán kívül több szabadtéri medence, valamint futbal l-, tenisz- és minigolfpálya, óriáscsúszda található, minden korosztálynak alkalmas helyet biztosítva a szórakozásra, sportolásra, önfeledt hancúrozásra.


Amikor jót tesz egy pofon - a szezon eddig legjobb játékával nyertek a kézisek. Olvasson utazói értékeléseket, tekintse meg a hiteles fényképeket, és foglalja le szállását a TripAdvisoron. Napos vasárnap - Vasárnap sokfelé számíthatunk napos időre, de nyugaton, délnyugaton időnként több felhő jelenhet meg az égen, néhol tartósabban felhős lehet az ég, viszont csapadék sehol sem várható.


A tákosi templomnak festett fakazettás mennyezete, szószéke, karzata adja az igazi értékét. Ajánlott sétaútvonalak: Sétánkat a Zrínyi Ilona utcán kezdjük, ahol a középső részen emelkedő szecessziós palota ma a város házasságkötő termének ad helyet. A csarodai templom beltere a középkori és reneszánsz falfestészet, a népi, valamint a protestáns díszítőművészet hihetetlenül csodálatos együttese. Turisztikai információ.


Nyíregyháza látnivalók

Az alföld meghatározzó jelentőségű városa. Budapestől 250km-re helyezkedik el. Közel a román,ukrán és szlovák határhoz. Több irányból érkezik a vasút is. A debreceni a látnivalók és nevezeteségek felejthetettlené teszik a nyaralást.


Az Észak-Alföld második legjelentősebb települése vonzó turisztikai célpontnak számít. Az ország hetedik legnagyobb városa. Kétágyas szobáink mindegyike két egyszemélyes ággyal felszerelt, melyeket kérésre külön, illetve egybeágyazva kínálunk.


Szerencsés földrajzi helyzetének köszönhetően megkerülhetetlen. Légkondicionált, minibárral, LDC TV-vel felszerelt. Az állatkert könnyen megközelíthető, egy nap nem is elég arra hogy bejárjuk. Next to the station were the trains of the Nyírvidék Small Railway to Dombrád and Balsa.


Az épület több puszta építészeti alkotásnál, egy darabja a város történetének. Zenekari, énekkari, orgonakoncertek váltják egymást egész évben. A világ legnagyobb utazási platformja. Böngésszen az utazói értékelések és vélemények százmilliói között.


Ez a lista Magyarország ismert turisztikai látnivalóit tartalmazza (műemlékek, természeti értékek, programok). A múzeumokat, kiállítóhelyeket, tájházakat a Magyarországi múzeumok listája tartalmazza.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések