2015. október 21., szerda

Csillagjegyek ábrázolása

A SZŰZ (Virgo) augusztus – szeptember Az augusztus 24-től szeptember 23-ig tartó csillagászati hónapot ma a Szűz havának nevezik, pedig a Nap több mint egy hónappal később lép e csillagképbe. Csillagjegyek - Szimbólum és mítosz Az asztrológia ősrégi tudomány, melynek eredete a történelem előtti időkbe nyúlik vissza. Miként a régi kor emberét elbűvölte az éjszakai égbolton feltűnő csillagok fénye, a csillagcsoportok formája, melyekhez személyes benyomásai és tapasztalatai alapján asszociált képeket.


Milyen jellemvonásokkal rendelkeznek egyes csillagjegyek szülöttei? Milyen elvárásod lehet a barátoddal, pároddal vagy egy családtagoddal szemben? A csillagok még a legrejtettebb dolgokat is elárulják. Szeretettel köszöntelek a APROPÓ klub - Gondolkodóknak és Önkifejezőknek közösségi oldalán! Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.


Tölts le legyűgöző ingyenes képeket Csillagjegy témában. Az értelmezés két kulcsmotívuma, a „ csillagjegyek ” között a király szót jelölô oroszlán és bika ábrázolása a Palota, vagyis a király tulajdonában álló tárgyakon is megjelenik a királyi titulatúrával. Az állatövek ábrázolása nagyon sok templomban megtalálható, például Pesten a Szent István bazilikában, vagy a városmajori Jézus Szíve Plébániatemplomban látunk rá szép példákat. A zodiákus ábrázolások a katolikus templomokban (főként székesegyházakban) mindenek előtt (1) a KOZMOSZT hivatottak szimbolizálni. A Nyilas õsi ábrázolása : alul ló, felül íját feszítõ, Napot célzó ember, -utal a jegy természetére.


Csillagjegyek ábrázolása

Az állati rész a földhöz, az anyaghoz kötött, az emberi rész fantaszta, hiszen a Napot célozza. Ebbõl úgy látszik, mintha a Nyilas ember életének célja a nagy távolságok legyõzése, áthidalása lenne. Mint a legtöbb monda, ezek is szájhagyomány útján terjedtek, közülük a 20. Szeged környékén Kálmány Lajos jegyzett le néhányat.


Számukra a főnixmadár vagy a Skorpió ábrázolása tökéletes választás, ahogy azok a szimbólumok is, melyek arra emlékeztetik, honnan jött és hová tart az életben. Nem vagyunk oda a horoszkópokért, de Damon Hellandbrand alkotásaira mégis felkaptuk a fejünket. Az amerikai illusztrátor ugyanis úgy álmodta újra a zodiákus összes jegyét, ahogyan azok valószínűleg horrorfilmekben, vagy a legvadabb rémálmainkban jelennének meg.


A görögök, fejlett geometriai tudományukkal hamarosan felismerték,, hogy a gömb torzítás mentes ábrázolása a síkban lehetetlen. Ezért a pontosabb ábrázolás céljaira éggömböket készítettek. A hagyomány szerint a Kr.


Anaximandrosz már készített égglóbuszt. A Szűz egyenlítői csillagkép, így Magyarországról az év megfelelő időszakaiban teljes terjedelmében látható. A Nap látszólagos égi útja során szeptember közepén lép a konstelláció területére, és október végén hagyja el. Ezt, és az alkonyati időszakot figyelembe véve a csillagkép novembertől augusztusig kereshető fel az éjszakai égbolton. Courageous, determine inflexible, strongly against injustice or injury.


Csillagjegyek ábrázolása

A good survivor in most situations, but you are a dangerous enemy. A keresztény mitológiában a glória ábrázolása is a napkorongból indul ki, s később az idők során módosul. A Naphoz köthető jellemvonások: függetlenség, kreativitás, magabiztosság, lobbanékonyság, bátorság, optimizmus, nagylelkűség. A Hold párjaként az élet, a halál és az újjászületés jelképe.


Az Uránusz a bikába lép. Horoszkópunkban az Uránusz képviseli megújulási képességünket. Amelyik életterületen jár, ott van lehetőségünk megélni különleges helyzeteket, ott vágyunk nagyobb önállóságra, számíthatunk váratlan fordulatokra, hirtelen bekövetkező eseményekre.


A zodiákus Halak jegyének a jelképes ábrázolása , az ellenkező irányba haladó két hal, beszédesen utal a jegy szülötte kettősségére, ami kiváltja az aggodalmaskodó Szűz ellenszenvét. Ilyen parán néznek ki a csillagjegyek horror filmbe illő változataik! A Merkúr jele egy jogar leegyszerűsített ábrázolása , mivel Mercurius isten volt e bolygó védőszentje az ókorban. Vénusz A Vénusz jele egy kézitükör, a nőiesség, a szépség jelképe, Vénusz istennő tartozéka.


Föld A Föld jele, azé a bolygóé amin járunk-kelünk, egy kör benne kis kereszttel. Az elnevezés gyökere vitatott: vagy az olasz „barocco” kifejezésből ere ami „szabálytalan, nyakatekert okoskodás”-t jelent, vagy a portugál „barucca” szóból, ami a „szabálytalan formájú gyöngy” fogalmát takarja.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések