2015. október 29., csütörtök

Levegővételkor szúró fájdalom a hátban

Levegővételkor szúró fájdalom a hátban

A mellkasi szúró fájdalomnak nagyon sok oka lehet. Az egészen ártalmatlan tompa szúró fájdalomtól, melyet egy mélyebb belégzést követően a tüdőbe szorult levegő okozhat, a mellhártyát érintő gyulladás, embólia, szívinfarktus és tüdőgyulladás is kiválthat és fenntarthat. Akutnak nevezzük a viszonylag rövid idejű, hasogató vagy szúró fájdalmat , ami rosszabb esetben akár héten belüli időtartamig is elhúzódhat. Miért fáj levegővételkor a hátam?


Egy ponton érzem a fájdalmat, de nemcsak levegővételkor , hanem egyébként is, de akkor erősebben. Szúró fájdalmat érzek, bal oldalt a lapockámnál. Sajnos dokihoz csak hétfőn tudok elmenni.


Ha deréktól lefelé jelentkezik a fájdalom , ha a hasa folyamatosan felpuffad , ha széklete eltér a szokásostól, IBS, azaz irritábilis bélszindróma okozhatja a tüneteket. A szúró hasi fájdalommal forduljunk orvoshoz! Akut májgyulladás (hepatitis) esetén ugyanis az influenzaszerű panaszok, azaz rossz közérzet, hányás, hányinger és étvágytalanság mellett gyakori a szúró vagy görcsös jellegű hasi fájdalom. Tanácstalan vagyok, mióta ma felkeltem, azt tapasztalom, hogy minden mély lélegzetvétel során jobb oldalon a lapockámnál és kicsit beljebb is szúró fájdalmat érzek.


A fájdalom nagyon sok formában jelentkezhet, minden formája figyelmeztetés az agynak, hogy a test valamely pontján nincs rendben valami, ezért mindig komolyan kell venni. Levegővételkor tompa szúró fájdalmat érzek a tüdőmben. Megfázási tüneteim nincsenek. Megesik, hogy magától elmúlik, de komoly probléma is állhat mögötte. A tünetek mögött lehet ritmuszavar, koszorúér-betegség, magas vérnyomás, szívizomgyulladás mellett tüdő és más eredetű ok is.


A fájdalom, a mozgáskorlátozottság addig is enyhíthető, amíg orvoshoz jut a beteg. Néhány jó tanácsot ehhez is összegyűjtöttünk. A sérülés jegelése megakadályozhatja a duzzadást. Fájdaloa hát felső harmada, nagyjából a tüdőcsúcsok magasságában.


Levegővételkor szúró fájdalom a hátban

Lényegében hasonlóan az influenzához, ilyenkor minden porcikája fáj az embernek. A fájdalom oka ilyenkor elsősorban az, hogy míg egy egészséges emberben a hátizmok kiegyensúlyozott tónusát az autonóm idegrendszer szabályozza, addig itt akaratlagos kompenzáló izom-összehúzódásokra kerül sor, amelyek fáradtságérzést, kényelmetlenséget, végül pedig fájdalmat keltenek. Nem ciklusos mellfájdalom - szúró érzés az egyik mellben.


A nők közel egyharmada küzd az úgynevezett nem ciklusos mellfájdalommal, melynél a fájdalom független a menstruációs ciklus hormonális változásaitól. Ez a fájdalom vagy szúró érzés - ellentétben a ciklusos mellfájdalommal - csak egy kitüntetett területen. A fájdalom mellett előfordulhat hányinger, teltségérzet, étvágytalanság, illetve a széklet színének megváltozása. Esetenként előfordulhat, hogy a különböző gyulladásos bélbetegségekkel , irritábilis bél szindrómával (IBS) összefüggő fájdalmat is has jobb oldalán, a bordaív alatt érzi valaki.


Borda alatti fájdalom - A borda alatti fájdalom esetén beszélhetünk jobb borda alatti és bal bordaív alatti fájdalomról. Sokan akkor tapasztalják a szorító mellkasi fájdalmat, ha terhelik magukat, majd mivel pihenésre elmúlik a kényelmetlenség, legyintenek rá. Holott ez a tünet akár szívkoszorúér szűkületre is utalhat, így mindenképpen érdemes kivizsgáltatni. Ha beteg nyugalomban vagy a terhelés.


A betegség legjellemzőbb tünete a szúró mellkasi fájdalom , ami légzéskor felerősödik, és üléskor általában enyhül. A hosszú ideig tartó gyengeség mellett segít a pericarditis felismerésében a vele járó köhögés, a légszomj, a hidegrázás, az izzadás és a láz is. A bordaközi fájdalom az esetek jelentős részében izomhúzódásnak tudható be, bár jónéhány más ok is állhat a kínzó érzés mögött. Arnold Dénes Arnold MSc , a Budai Fájdalomközpont sebésze, fájdalomspecialista, akupunktőr a lehetőségeket és az izomfájdalom csillapításának módszereit vette számba. Mellkasi és hasi szervek betegségeiből származó hátfájás.


Itt csupán azoknak a szűkebb értelemben vett háti fájdalmaknak okait és elkülönítését tárgyaljuk itt, amelyeket a betegek a váll vonalától az alsó bordák vonaláig éreznék. Arnold Dénes Arnold MSc, a Budai Fájdalomközpont sebésze, fájdalomspecialista, akupunktőr a lehetőségeket és az izomfájdalom csillapításának lehetőségeit vette számba. A visszatérő, szúró , intenzív hasi fájdalmat mindenképp vizsgáltassuk ki A hasi fájdalom hátterében meghúzódó betegségek egyike sem túl kellemes, de jobb ezekkel mihamarabb, még kezdeti stádiumban szembenézni, ilyenkor sokkal nagyobb a teljes felépülés esélye. A jobb bordaív alatt normál anatómia esetén a máj foglal helyet.


Válasz: Tisztelt Olvasónk! Minden, a májat érintő gyulladásos, fertőzéses eredetű, epeelválasztással kapcsolatos vagy a máj bármilyen eredetű megnagyobbodásával járó állapotok típusosan jobb bordaív alatti fájdalmat okozhatnak. Miután a terapeuta meggyőződött az ízületi blokkról - subluxatio -, a következő lépés a gerinc szerkezetének helyreállítása, az orvosi gyógymasszázs által felépített speciális fogás rendszerével.


Ennek köszönhetően hatékonyan kezelhető a vállmerevség, a lapocka körüli fájdalom , a mozgáskorlátozottság.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések