2017. március 15., szerda

Ly j gyakorlás 3 osztály

Majd egy papírlapot osszuk három hasábra. A szétszortírozott szavakat vizsgáljuk meg újra, hogy jó csoportban vannak-e és ha igen, akkor írjuk be az oszlopokba. A legjobb mód a helyesírásuk elsajátítására a sok-sok gyakorlás.


Felhasználónév, vagy Email cím. Register Forgot Password ? Huszonöt j - ly -os szót gyűjtöttünk össze legújabb kvízünkhöz. Magyar nyelv- és irodalom feladatok 2. A bejegyzésben egy érdekességet járunk körbe. Ha a felvetődött kérdést helyesen megválaszolo plusz szorgalmi pontokat szerezhetsz! Ezen az oldalon gyakorlófeladatokat találtok témakörönként.


J , ly gyakorlása: Itt próbára teheted a tudásosat! Az első négy osztály szójegyzékén kívül közel 4j -t vagy ly -t tartalmazó szó helyesírása is gyakorolható a programmal. Első osztályos magyar interaktív feladatok, digigális tananyagok gyűjteménye. Helységeinkben több helyen várromok, egykor híres erősségek maradványai várják a kirándulókat. Esztergomban a Szent István, Visegrádon a Mátyás korában épült királyi palota megmaradt részei, Nagyvázsonyban a törökverő Kinizsi Pál vára található.


Ly j gyakorlás 3 osztály

Ez az oldal összegyűjt több oldalról feladványokat, fejtörőket, amiket a gyerekek örömmel oldanak meg. Nem vagy bejelentkezve, így nem tárolódnak az eredményeid! Gyakorlás Szótagold a következő szót! Ahol a megadott szót szótagolnád.


Harmadik osztályban ismét kirándulásra hívlak benneteket Meseerdőbe! Hosszú utunk tavasztól őszig tart maj melynek során barátaim, az erdei állatok a róluk szóló vidám versek, mesék és ismeretterjesztő szövegek segítségével ismertetnek meg benneteket a szófajokkal, és azok helyesírásával. A nyelvtani-helyesírási ismeretek gyakorlása és alkalmazása. Korosztály: 9-év (4. évfolyam) Időkeret: versenyfeladatként kb. Ez fontos szelete a magyar nyelvnek.


A J vagy Ly ebben játszva segít a gyermekeknek elsajátítani melyik szóhoz melyik betű tartozik. Készítette: Gyányi Ibolya. Pótold a mondatvégi írásjelet és mondatfajtát! Egészítsd ki a szavakat! GYAKORLÁS A TANÉV ELEJI FELMÉRÉSHEZ MAGYAR NYELV ÉS IRODALOMBÓL 2. További ötletek a következővel kapcsolatban: Tanulás, Oktatás és Tanítás.


A j - ly -os szavak mindegyikét meg kellene vizsgálni nyelvtörténet szempontjából, azaz megvizsgálni, milyen eredetű a szó, hogyan , milyen képzők segítségével keletkezett stb. A videó egyszerűen, példákon keresztül mutatja meg, hogy mi az a. ROKONAIM KERESEM” PONT A kövér melléknév rokon értelm ű megfelel őit keressétek meg és színezzétek ki a bet űrácsban vízszintesen, függ őlegesen vagy átlósan! Vigyázzatok, csak a rokonait! Olvasd el a mondatokat! Az erdei fákon a légtornászok ügyességével ugrándozik a mókus.


Ly j gyakorlás 3 osztály

Bundája és nagy lompos farka általában vörös, de akad szürke színű is. Mondatalkotó gyakorlatok. Alkoss egy-egy (legalább háromszavas) mondatot a megadott szavakkal! Szorzótábla, szorzás , osztás, összeadás, kivonás gyakorlás matekos játék segítségével.


Fejlesztő feladatok elsősorban matematika osztály számára. Helyesírási teszt: ly vagy j ? Találd ki, hogy a szavakat ly -nal, j -vel írjuk-e. Vagy esetleg egyikkel sem. Válaszolj egyszerű kérdésre ebben a témában!


Az igekötő jelentésmódosító szerepe című foglalkozás szövege és feladatai Az igekötős igék helyesírása.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések