2017. március 1., szerda

Mivel lehet motiválni a munkavállalót

Mivel lehet motiválni a munkavállalót

Mivel lehet téged motiválni a munkában? Mostanában már nem az a kérdés, hogy a felmondó munkavállalót hogyan pótolják, és kit vegyenek fel helyette. Ha csak a pénz motivál, akkor egy kicsivel több pénzért el fog menni a munkavállaló máshova dolgozni. A dolgozók motiválása sokaknak gondot okoz, mivel pusztán a vállalat anyagias erőforrásaként tekintenek az alkalmazottakra. Végső kétségbeesésükben a pénzügyi ösztönzők felé fordulnak, pedig van élet a mozgó béren túl is, csak az emberi tényezőket kéne egy kicsit jobban figyelembe venni.


Mivel lehet motiválni a munkavállalót

Cégvezetőt mivel lehet motiválni a munkájával kapcsolatban? A fentinél kreatívabb megoldásokra lesz szükség a lelkesedés fenntartásához. Persze az, hogy kit mivel lehet motiválni , igencsak eltérő lehet , nem mindenkinél jönnek be ugyanazok a módszerek. Jó esetben azonban ismerjük annyira az alkalmazottainkat, hogy tudjuk, kiből mivel tudjuk előcsalni a lehető legjobb teljesítményt.


Többek között erről is beszél majd Egyed Ildikó, az Aurum Oktatási Központ Lean Center Üzletágának vezetője a HR Portal és a BaBér közös konferenciáján, de szó lesz még arról is, milyen ajánlattal lehet valakit a legnagyobb eséllyel elcsábítani aktuális állásából, és mennyire nehéz megtalálni a megfelelő munkaerőt. A tudomány azonban megmutatta, hogy a kimagasló teljesítmény titka az ember mélyen gyökerező vágya arra, hogy kezébe vegye sorsa irányítását, folyamatosan fejlessze tudását, és hogy célt adjon életének. Cikkünkben bemutatjuk, hogyan tudjuk helyesen motiválni a munkatársainkat. Fórum, tapasztalatok, kérdések, válaszok.


A fejlesztési költségek megtérülése közép- és hosszú távon jelentkezik, de a „jutalom”: elkötelezett, lojális, megfelelően képzett munkavállaló, akire hosszú távon lehet építeni. Elkötelezett munkavállalót nem csak a vezető formál, ahhoz arra is szükség van, hogy a munkavállalók is tegyenek ezért. Egy korábbi felmérés szerint az európai vásárlók több mint kétharmada szívesebben megy olyan boltba, ahol hűségprogram várja őket.


Az elmúlt évek trendjei alapján többek. Olyan kérdésekre keresi a választ, mint hogyan lehet értelmet találni egy munkában, mivel lehet motiválni a dolgozókat. Hát persze, hogy több pénzzel - vágnánk rá automatikusan. Pedig a fizetés önmagában nem tesz elégedetté.


Legalábbis nem a teljes csapatot. Mindenkinél más a hajtóerő, amit egy jó vezetőnek fel kell mérnie és eszerint alakítani az. Mi a fontos a karrierépítésben huszonévesen, és hogyan változik ez harminc felett? Miben mások a mai húszas éveikben járók karrierépítési szempontból, mint a harmincas éveiket taposók?


Melyik generációt mivel lehet motiválni vezetőként? Erről lesz szó a HVG cikke alapján itt, a MentorFM-en. De vajon ez a legfőbb motiváló erő?


Hogyan és mivel lehet még motiválni és megtartani a munkatársakat? Mi az ami valóban csapatot épít? Heti munkaügyi rovatunk a Gazdasági Rádió ? Monitor Délután című adásában minden hétfőn 16:és óra között Budapesten az FM 105. Az adómentes juttatások felhasználható kerete adott, de az alkalmazottak igényei eltérőek.


Amennyiben a munkaadó valóban motiválni szeretne, célszerű mérlegelnie, kinek mire van szüksége, hány munkavállaló között kell szétosztania a juttatást és mennyit szán a fizetéseken felül cafeteriára. A mai fiatalokat kreatív, és előremutató feladatokkal jobban lehet motiválni , mint magasabb fizetéssel –ez derült ki a Deloitte legújabb, közép-európai felméréséből. A fiatalok élvezetes és viszonylag kevesebb munkával szeretnének sok pénzt keresni. Likes, Comments - OKvagyok! Instagra“Téged mivel lehet igazán motiválni a munkádban?


Legjobban éppen a kötelességtudók motiválhatók pénzzel, mert ugyan ők nem várják el a fizetésemelést, de ha megkapják, hálásak érte és még jobban igyekeznek utána. Ha így nézzük, talán mégiscsak lehet motiválni pénzzel (is), de csak egy szűk réteget. Emiatt nálam sem ez a fő motivációs eszköz. A dolgozók a képzések után az év végi jutalom, azaz a tárgyév kimagasló teljesítménye után adható ösztönző juttatás, valamint a törvény által is előírt utazási költségtérítés jelentőségét értékelik a legtöbbre, amíga diákok esetében az anyagi természetű ösztönzőket megelőzi még a nyelvtanulás lehetősége is.


Gondoltam megkérdezek valaki t, aki jobban otthon van a logopédiában, mint én, hogyan lehet egy gyermeket motiválni ezen a területen, mert míg más dolgokban nem okozott problémát számomra, hogy kitaláljak újabb és újabb ötleteket, de itt elakadtam. Igazából én sem éreztem inspirációt, hogy mivel tudnám őt rávenni, hogy. Hogyan lehet a tehetséges munkaerőt a céghez vonzani és megtartani?


Mi kell az elkötelezettséghez? Hogyan hat a kommunikáció az elkötelezettségre? Egyáltalán szót lehet érteni a mai pályakezdő munkavállalókkal? Lehet , hogy nem is maga a vágyott szakma önmagában illik az egyénhez, de jelez egy fontos kielégítetlen szükségletet és érdeklődési irányt.


A külső munkaerő-piaci változásokra persze nem mindig érdemes várnunk, nagyjából öt évente legalább egyszer hasznos lehet feltenni magunknak a kérdést, hogy ezt akartuk-e.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések