2018. június 8., péntek

Budai hegyek kirándulás gyerekkel

A külső pesti kerületekben, illetve a Budai -hegyekben is remek felfedezni valókra bukkanhattok. Az alábbi helyszínek ugyan sokak számára ismertek és kedveltek, de ha csak egy félnapos programra van idő és az időjárás is megfelelő, valamint nincs kedvünk messzebb elmenni, akkor bármikor bevethetők, ráadásul pénztárcabarátok. A kirándulás részleteiről és ittlehet olvasni.


Budai hegyek kirándulás gyerekkel

Budai hegység - Rózsika forrás és Szarka vár. Közben mozgunk, jó levegőn vagyunk, együtt nevetünk, jókat játszunk, és örülünk, ha egy-egy jól sikerült kirándulás után a gyerek már maga is kéri és várja a következőt… Egy kirándulás ovisokkal, egy kirándulás kutyával és gyerekkel nem a legkönnyebb feladat, de egyáltalán nem megoldhatatlan. Kirándulás gyerekkel - lenyűgöző kilátó Budapesthez közel, ahova vidd el a családot! Magyarországon, ahová családdal együtt is érdemes elkirándulni! Répáshutai csillagvizsgáló - Érzékelhető közelségbe kerül a világűr és az űrutazás Közép-Európa legmodernebb csillagdájában!


Kérjük, írja meg a szerkesztőnek a megjegyzés mezőbe, hogy miért találja a lenti linket hibásnak, illetve adja meg e-mail címét, hogy az észrevételére reagálhassunk! A ruhatárban le tudjátok rakni ezeket, és ugyanott ingyenesen kenguru áll rendelkezésre (nem tudjuk milyen, mert sajátot használtunk). A parkot mindenki ingyenesen látogathatja. Ha gyerekkel érkeztek itt találtok egy kis vezetőt és letölthető játékos feladatlapot. Itt, a budai hegyek ölelésében a kirándulóhelyeket összekötő kisvasút vonala a Széchenyi-hegytől a Hűvösvölgyig tart.


Felszabadítani minden résztvevőt a napi teher alól a friss levegővel a mozgással és a lenyűgöző táj látványával. A természet pozitív energiái és a testmozgás szellemi feltöltődést kínál és jótékonyan hat egészségünkre. Ezzel a kis összeállítással szeretném bemutatni, hogy a Budai -hegységben is. A Kecske-hegy azonban önmagában is lehet egy rövidebb levegőző kirándulás célpontja.


T kicsi gyerekkel kirándulni? Azaz: szeretünk elindulni, és szeretjük felfedezni az ország ismert és kevésbé ismert kincseit. Megyünk fél napra, egy napra, több napos kalandra, a lényeg, hogy mindig lássunk, tapasztaljunk valamit, ami által többek leszünk - mi és a gyerekek. A névben vállalt turistautakon túl a teljes közúthálózat és a települések utcaszintű térképezését is végzi, és elektronikus térképek széles skáláján publikálja.


Budai hegyek kirándulás gyerekkel

A település medencéjétől délre emelkedik a Budai -hegység legmagasabb pontja, a körtúrával is megközelíthető Nagy-Kopasz, melynek csúcsán áll a Csergezán-kilátó. Válogass az alábbi népszerű túraútvonalak közül, és tegyél egy főváros-feledtető kirándulást. Hetedik kirándulás : A Gellért fürdő meglátogatása. Budapest több, mint 1aktív hőforrással rendelkezik, melyek napi együttes vízhozama eléri a millió litert, köszönhetően a Budai -hegységet és az Alföldet elválasztó geológiai törésvonalnak. A több szintes, Schulek Frigyes által tervezett, historizáló kilátóból gyönyörű a kilátás Budapest és a Budai - hegyek felé egyaránt.


Ha valaki nem vette volna észre, tavasz van, ilyenkor még azokra is rájön a kirándulhatnék, akik egyébként nem nagyon túráznak. János-hegyi Erzsébet-kilátóhoz is felkapaszkodni. A budai hegyek közt, Budapest és Budakeszi határában található. A Budakeszi Vadaspark elsődleges feladata a hazánkban és Európában őshonos vadfajok erdei környezetben való bemutatása.


Falvak, kastélyok, szurdokok, látogatócentrumok, melyeket nem biztos, hogy ismersz, pedig a gyereked egészen biztosan élvezné! A Fogaskerekű Vasút szerelvénye Svábhegy állomáson Alsó végállomása a Városmajorban, a Széll Kálmán térhez közel található. A Gyermekvasút és környéke iskolai és óvodás csoportok kirándulásainak kedvelt helyszíne. Erdőismereti foglalkozásunk minden évszakban elérhető.


Nyakunkon a hosszú hétvége, a munka ünnepét idén nagy pihenéssel ünnepelhetjük. Ha azonban ezekben a napokban sincs lehetőségünk elhagyni a város határait, a budai hegyek is jó úti cél lehet a kirándulni vágyóknak. Solymár kedvelt kirándulóhelye, a séta a turistaútvonalakkal kedvünk szerint tovább bővíthető.


Budai hegyek kirándulás gyerekkel

Sok látnivaló van: patak, vízesés, forrás és a solymári vár a Pilis és a Budai -hegység között helyezkedik el. Dunán átívelő híd látható, sőt tiszta időben feltűnik a Mátra és egészen a Tátra vonulatáig is el lehet látni. Kilátás nyílik a budai hegyek teljes vonulatára, de látszik a Pilis, a Visegrádi-hegység és a Börzsöny is.


Végre itt a hidegebb idő, nem kell azon izgulni, hogy két perc alatt összeizzadjuk a nagy gonddal megkomponált frizuránkat – vagy mégse, hiszen hiába nincs negyven fok árnyékban, lassan muszáj sapkát húzni, ami ugyanúgy tönkreteszi az ember haját, ha nem vigyáz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések