2018. június 25., hétfő

Katolikus énekek

Your browser does not currently recognize any of the video formats available. Click here to visit our frequently asked questions about HTMLvideo. Igaz, már több egy éve, hogy év kántori szolgálatot magam mögött hagyva visszavonulam, de azért nem nem maradt abba a szent zene iránti vonzalmam. Tizenöt évig szolgáltam az Urat a tiszaberceli római katolikus hívek között.


Régi magyar költők tára XVII. Katolikus énekek tartalomjegyzéke Könyvek tartalomjegyzéke. A médiaszolgáltatási tevékenységet és a műszaki fejlesztést a Médiatanács a Magyar Média Mecenatúra program keretében támogatja.


Abban a reményben bocsátjuk közre, hogy a széles internet közösség hasznára lesz, gyarapítja a tudását és a hitét. Szerda, évközi idő, 20. Hozsanna (Szent vagy Uram) Adventi énekek ,. Karácsonyi énekek Hasonlóan a Kedvenc Nótákhoz itt sem valamilyen fennkölt rendezési elv szerint válogattunk, hanem a nekünk valami miatt kedves énekeket próbáltuk összeszedni.


Majdnem elfelejtettem, tehát: virtuális plébánia-hittanterem-esküvői énekek. A kotta nem pontos, nem az eredeti ének szerinti, mert a ha veled vagyok nem így van. Nem találtam még kottaszerkesztő programot, amivel átírhattam volna ezt a pár hangot. Egyébként biztosan tudja kedves kgedit a dallamot.


Nektek meg azt üzenem, hogy Ti tudjátok, hogy mit csináltok. Ti fogtok felelni ezekért a szavakért. Végzettségemet tekintve vegyész vagyok, napi munkám az üzleti élethez köt. Nevemet elsősorban úgy, mint egy neves magyar gyógyszergyár felelős vezetőjéét ismerik. Joggal csodálkozhat bárki és teheti fel a kérdést: mit keres egy üzletember a népdalok, népénekek, egyházi énekek világában?


Katolikus énekek

A karácsonyi énekek egyik különleges műfaja az angol kórusoktól hallható „carol”-ok. Resonet in laudibus, In dulci jubilo stb. Nekem inkább a szelíd haladás és mellette a régiségek megőrzése, és nem az erőszakos tűzzel-vassal terjesztés a stílusom.


A csillaggal jelzett énekek valamiért bántják az én kevéssé képzett fülemet – jó lenne, ha valaki hozzáértő meg tudná nézni őket, és a tudomásomra hozná, hogyan kéne javítani a hibáikat. Törekedtem arra, hogy az énekrend változatos legyen és kapcsolódjon a litugriához. Egyház - népénektárra épül. A honlap egy pécsi katolikus imaközösség közreműködésével készül.


Az itt megjelent cikkek és írások elsődleges célja a katolikus hitvédelem és megújulás internetes elősegítése. Reméljük, e vállalkozásunk is segít eloszlatni a félelmet, mely egyes helyeken még akadályozza a Népénektár bevezetését, megkedvelteti majd a régi-új dallamokat és szövegeket, és ezzel a magyar katolikus egyházzene megújításának eszközévé válik. Itt megtalálod azokat a dalokat, amiket eddig énekeltek a gitáros miséken és várhatóan még énekelni fognak.


Nincs szebb egy éneklő hívő közösségnél! Viszont a recitáló énekek is pogány eredetűek. Tehát ennek a műfajnak az alkalmazása is ideológiai megfontolásból történt (ami önmagában nem hordoz kivetnivalót). Nagyböjti énekek Meghallgat Hamvazkodjál hívő lélek, mert porba tér ez az élet. Akármennyit örvendeznél, ne feled hogy porból lettél.


Katolikus énekek

Az itt összegyűjtött énekek , versek, és történetek Isten dícséretére, imádására szolgálnak. Az ének és zene szolgálata már az Ószövetségtől kezdve az Újszövetségen keresztül az Istentiszteletek elmaradhatatlan része volt, és ezekre a szolgálatokra ma is igen nagy szükség van. Harmat Artúr, a szövegeket Sík Sándor szerkesztette.


Az énekeknek két forrásuk van: a gregorián korális (a katolikus egyházzal egyidős liturgikus zene) és a világi népdal. Az első kézírásos dallamlejegyzések a.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések