2018. szeptember 24., hétfő

Májrák lelki okai

Májrák lelki okai

Májrák esetén, elhajlások az életfilozófia, a vallás, az élet értelmét kereső kérdések, illetve az értékelés területén. A test szintjén vadul burjánzó növekedés, az élet értelmét érintő problémák olyan mélyrehatóak, hogy már nem tudunk megbirkózni velük, mivel részben tudat alattiak, részben, pedig megoldhatatlannak tűnnek. Jelen ismereteink szerint a májrák keletkezésében több tényező játszhat szerepet és a világ különböző részein más-más tényezőnek jut fontosabb szerep. Bizonyos azonban, hogy a májrák keletkezésében vegyi anyagok behatásainak és vírusfertőzésnek egyaránt szerepe lehet.


Májrák lelki okai

A daganatos betegség kialakulásának feltételezett lelki okai : A fiatalkori elszigeteltség, elhagyatottság, kétségbeesettség. A mélyebb emberi kapcsolatok veszélyesnek minősítése. Felnőttként létre tudott hozni erős, tartalmas kapcsolatot, vagy munkájába fektetett nagy energiákat, ezért élt, ez lett élete értelme.


Májgyulladást (hepatitis) okozhatnak vírusok, autoimmun betegség, alkohol, bizonyos gyógyszerek és méreganyagok. Világszerte a vírusos májgyulladás a leggyakoribb. A betegségnek van akut és krónikus formája. Az akut májgyulladás különböző okokra vezethető vissza, ezek közül a. A test legnagyobb felülete, ami a külvilággal érintkezik, a bőr.


A szervezet ezen keresztül veszi fel az ingereket, és általa próbál kommunikálni is. A szervi elváltozások, betegségek tehát rendszerint nyomot hagynak bőrödön is. Azonban nemcsak a betegségek, hanem a külvilág. A nincs gyermekem probléma két alapvető oka : „Ettől a férfitól nem akarok gyereket. Vagy szeretnék csak nem most” Vagy ennek az ellenkezője.


Ha egy nő nagyon szeretne gyermeket, ennek ellenére mégsem lesz gyermeke. Ezek a lelki vívódások a mióma kialakulásában szerepet játszhatnak. Végül a nő méhe belebetegszik a. Alapvetően két típusra osztható: a primer és a szekunder altípusokra. A megfelelő kezelés kiválasztásához elengedhetetlen a daganat jellegének meghatározása.


Májrák is kialakulhat, ha a számomra káros érzelmek már jó ideje felemésztenek engem. Gyakran előfordul, hogy a májrák a családdal vagy pénzzel kapcsolatos konfliktus eredményeként alakul ki, főleg olyan helyzetben, amikor attól félek, hogy hiányt szenvedek valamiben. Az egyik leggyakoribb problémát a májban kialakuló áttétek jelentik, mert azok növekedésnek indulva az egészséges májszövet felélésével, a máj működésének fokozatos gátlásával végzetes szövődményeket okozhatnak.


Lényegesen gyakoribb, mint az elsődleges májrák. A májáttét nem májrák ! Az elsődleges agydaganat kivételével szinte minden daganat adhat májáttételt, leggyakrabban a gyomor-bél rendszerben előforduló tumorok, ezenkívül a tüdő-, emlődaganatok, festékes anyajegyből kiinduló rosszindulatú melanomák. Testi betegség lelki okai. A depresszió például olyan mentális betegség, amely súlyosan megzavarja az ember érzelmi egyensúlyát, tartósan és lényegesen rontja az életminőséget (a munkaképességet és a személyes kapcsolatokat).


Ha nem jön el időben a felismerés, akkor még májrák is kialakulhat ezeknek a lelki okoknak a következtében. Nagyon fontos, hogy megtanuljuk elfogadni és szeretni önmagunkat. Ezzel kivédhetőek a máj problémáinak kialakulásai. Ha ismerjük az egyes betegségek, tünetek lelki hátterét, gondolataink erejével ismét helyreállíthatjuk az egészségünkhöz szükséges egyensúlyt. Egyre szélesebb körben elfogadott az a nézet, hogy az egészség nem csupán fizikai testünk helyes működését jelenti, hanem azt, hogy testi, lelki , szellemi.


Régi sérelmeket, a múltammal kapcsolatos negatív dolgokat „dédelgetek” magamban, amelyek felhalmozódnak, és szilárd formát öltenek. Lelki oka általában érzelmi sokk. Rá kell ébrednem, hogy a daganat, torlaszt állítva, energiámnak egy részének útjában áll. A kezelés szempontjából azonban az idő döntő fontosságúó. Saját véleményem szerint a miómának lehet egy másik lelki oka is, még pedig a szüleinkhez fűződő viszony.


Májrák lelki okai

Illetve további ok lehet még családi örökség. Esetleg korábban anyai, vagy nagyszülői ágon előforduló mióma. A mióma lelki okai között gyakran az is, hogy az egyén nem tudja kiélni a benne levő fantáziát, alkotóerőt, s ez jóindulatú daganat formájában jelentkezik.


Mindennapjainkban nem különíthető el egymástól a munka és a magánélet területe, hiszen ezek hatással vannak egymásra.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések