2018. szeptember 3., hétfő

Május 1 felvonulás

Május 1 felvonulás

A nemzetközi szocialista , szakszervezeti és munkásmozgalmak térnyerésével és növekedésével együtt bővültek a munkások jogai és lehetőségei is, mely során a hagyományos munkásünnep fokozatosan nemzeti ünneppé nőtte ki. From media Commons, the free media repository. Május elseje, a szebb világért küzdő dolgozó nép harcos ünnepe. Ez jutott kifejezésre a második szabad májusban. Ilyen hatalmas méretű felvonulást, ilyen egységes akarattal történt tömegmegmozdulást, ilyen pompás ünnepséget még nem látott Budapest.


Van olyan kolléganőnk, aki arra is emlékszik, mit viselt évvel ezelőtt. Emlékszem az utolsó felvonulásomra, ez a csernobili atomerőmű tragédiájának éve volt. Az ünnepség egyben az első magyar televíziós közvetítésnek is helyet adott, tudósították Kádár véleményét az ellenforradalomról. Apró változás az előző évekhez.


Felvonulás , majális lufival, céllövöldével, sör virslivel. Az első szabad május 1. Magyar Posta 50-es évek. A képek az akkori nevén Sztálin – ma Szent. Files are available under licenses specified on their description page. BDK archívum - Kovács Géza.


Május 1 felvonulás

Május , a régi proletárünnep, az egész dolgozó magyar nép nagy ünnepe lett. A legkisebb falu népe is kitörő örömmel köszöntötte az első májusi napot, a virágos, zászlódíszes ünneplő május elsejét. Szerte az országban együtt vonult fel minden dolgozó. A demokrácia földet adott a falu népének.


Foursquare uses cookies to provide you with an optimal experience, to personalize ads that you may see, and to help advertisers measure the of their ad campaigns. Cegléd és Térsége Ipartestület Archívum,Galéria. A Csótónál késő estig forogtak a ringisek, a sátrakból a gyerekeknek műanyag játékokat árultak, és szólt a zene.


Ez a rendezvény minden évben jó alkalmat nyújt arra, hogy a nézők testközelből is láthassák a versenygépeket, személyesen találkozzanak a pilótákkal, és ehhez még csak messzire sem kell menni, hiszen az utcai parádé gyönyörű fővárosunk belvárosában, az Erzsébet tér – Andrássy út – Oktogon útvonalon zajlik. A két napon rock zenekar is fellép köztük a Zorall, valamint a vásárhelyi T-34. A városban május 2-án rendeznek programot. Maga a nap nagy esemény volt egy kis falu életében, részt vett benne a falu apraja nagyja.


Tekintsd meg az album képeit! Iratkozz fel hírlevelünkre. Hetente friss hírek és programok a postafiókodba.


Május 1 felvonulás

Beloiannisz (ma Lökösházi-) és a Felszabadulás útja (ma Ottlakai út) sarkán tartanak éppen, mögöttük a malomépület látható. A vonulók hátterében az Ikvahíd látható, jobbra pedig egy foghíjtelek, melynek a helyére később az ún. HOZD MAGADDAL BARÁTAIDAT, ISMERŐSEIDET! Majális lesz Esztergomban. A rendezvény egyik leglátványosabb programja a hajós lampionos felvonulás a Kis Dunán.


A május elsejei majálist mindenki imádja pezsgő forgatagával, legyen akár kicsi, akár nagy. Bár most csak napig tart a majálisozás, azért sok ingyenes programmal várják a látogatókat számos helyszínen. Esős vasárnapra, egy esős kuriózum.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések