2015. december 21., hétfő

Magyar vizsla tartása

Magyar vizsla tartása

A magyar vadászok körében a mai napig a vizsla a legkedveltebb mindenes vadászkutya. Elsősorban apróvadas vadászatokon használják, nyúlra, fácánra, tőkés récére, de sebzett nagyvad keresésére is megtanítható. A vizsla az egyik legismertebb fajta a magyar kutyák közül a világon. A vizsla egy ősi magyar vadászkutya, akinek őse a vándorló és vadászó magyar törzsekkel érkezett Európába. Ezen törzsek kopó típusú kutyáiból kialakult a pannon kopó.


A weimari vizsla , melyet a 19. Britanniába, s azóta is igen népszerű családi kedvenc, kiállítási eb és engedelmességi versenyző. Az Egyesült Államokban is kedvelik, a legjobb tenyésztörzsek e két országban kaphatók.


A magyar vizsla legintelligensebb, gazdájához leginkább kötődő, legsokoldalúbb. Finom, kecses szépsége, ragaszkodása szinte bárkit képes levenni a lábáról. Nyugodt vérmérsékletű, emberszeretető, viszont igen nagy mozgásigényű, ezt mindenképp figyelembe kell venni a választásnál. Megbízható, ellenőrzött tartalom profi szerkesztőktől. Ha a táp túl dús, akkor az túl gyors növekedéshez vezethet, a csontozat megsínyli azt, később ebből lesznek a csontozati és diszplázia problémák.


Nem otthon ülőknek való: ha nincs lefárasztva, akkor könnyen megmutatja lakberendező képességeit. Világszerte egyre többen rajonganak érte. A vizsla említésével nemeseink levelezésében is gyakran találkozhatunk. A magyar nyelvben a vizsla szót, valószínűleg a vigy, vizs, vis alakból képezték, melynek jelentése vigyáz vagy vizslat.


Hungarian Vizsla – like every other breed – have special qualities that make them Hungarian Vizslas. If one does not know those specialties, one can just as well breed mixed dogs, they will be as. You searched for: magyar vizsla ! Etsy is the home to thousands of handmade, vintage, and one-of-a-kind products and gifts related to your search.


Magyar vizsla tartása

No matter what you’re looking for or where you are in the worl our global marketplace of sellers can help you find unique and affordable options. STOP CHASING or LUNGING at CARS on a Walk! These golden retrievers will make you laugh your ASS OF - Funny dog compilation - Duration: 10:18. Ezeknek a magyar kutyafajtáknak kitűnő az örökítőképességük, megőrzésük nemzeti érdek. KINEK VALÓ MAGYAR VIZSLA ? Mérhetetlen emberszeretete, tanulékonysága, kiegyensúlyozott vérmérséklete még inkább alkalmassá teszi az emberrel való együttélésre, akár még lakásban is.


Drótszőrű német vizsla kan és rövidszőrű magyar vizsla szukák frigyéből született kölykökből válogatták ki a legmegfelelőbb egyedeket, majd azokat egymással fedeztetve haladtak a nemesítés útján. Az első hullám kutyái már kezdetben is igen biztató képet mutattak. Files are available under licenses specified on their description page. Precondition of both parents to pass on good health is a natural thing. Régi magyar fajta, már a 15.


Az évszázadok folyamán angol sárga vizslákkal német pointerekkel, különféle kopókkal keresztezték. Intelligens, tanulékony, kiegyensúlyozott, ragaszkodó, eléggé érzékeny. Mennyire fázós kutya a magyar vizsla ? Jól tűri-e a hideget, lehet e télen kint tartani a kertben? Hogyan alkalmazkodik hozzá? Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit.


Magyar vizsla tulajdonságai. Egy kölyökkutya érkezése mindig izgalmas időszak, az új jövevényt igyekszünk integrálni a család addigi életébe és mindenkinek megvan a terve, milyen kutyát fog belőle nevelni. In Hungarian “Vizsla ” means alert and responsive. It is robust but lightly built. In the past few years this breed has become a popular work, show and companion dog.


Magyar vizsla tartása

Ha azt a szót halljuk, hogy vizsla , akkor mindenkinek egy elegáns megjelenésű, középmagas, nemes, barátságos kutya jelenik meg a képzeletében. Farkcsóválva figyel, keres, lobogó fülekkel fut, vidáman, szeleburdin játszik, megállíthatatlanul vágtat. Hűségesen néz gazdájára.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések