2017. június 15., csütörtök

Esztergomi bazilika belépő

Október 27-től a téli időszámítás végéig az esti szentmisék 17. Krisztus Király ünnepe: 10. Mentesül a díj megfizetése alól az az idegenvezetőt is alkalmazó csoport, amelynek egésze a Főszékesegyházi Kincstárba vagy Kupolakilátóba belépőjegyet vált.


NYITVATARTÁSUNKRÓL ÉS BELÉPŐ. Esztergomi Bazilika és Főszékesegyházi Kincstár, Esztergom, Hungary. Felújítási munkálatok a Bazilikában ! A kupola erkélyére a bazilika bejáratától számítva (több szakaszban) összesen közel 4lépcsőfok vezet fel.


A kupola feletti gömb átmérője méter, a kereszt pedig méter magas. Ezen a részen a Duna a Börzsöny és a Visegrádi-hegység között folyik, és folyásiránya megváltozik: nyugat-keletiről észak-délire. A főszékesegyház felszentelt hely.


Kérjük látogatóinkat viselkedésükkel, ruházatukkal tartsák ezt tiszteletben! Térdnél rövidebb szoknyában vagy nadrágban, ujjatlan pólóban ne lépjünk a templomba! A helyén álló eredeti templomot Szent István építtette a Várhegy közepén a Boldogságos Szűz és Szent Adalbert tiszteletére. Renovation works in the Cathedral ! It is the most precious remaining example of Renaissance art in Hungary.


A Főszékesegyház Magyarország legnagyobb egyházi épülete, melynek felépítéséhez négy esztergomi érsek munkája kellett. A Múzeum kiállításai a nyitvatartási idő alatt a belépőjegy megváltásával kapott karszalag viselésével szabadon látogathatók. A bazilika belseje rejti a XVI.


Kérjük azon kedves látogatóinkat is, akik jogszabály alapján ingyenesen látogathatják a Múzeumot, hogy a pénztárban – jogosultságuk igazolásával – karszalagot igényelni szíveskedjenek! Bajor Ágos művei magángyűjteményekben. Gyermek belépő (6-éves korig).


A Szent István Strandfürdő Esztergom történelmi belvárosában helyezkedik el, medencéjéből jól látható a Bazilika. Panoráma körkilátó és a kincstár megtekintése a pénztárban váltott jeggyel. Teljes árú belépőjegy:. Magyar Történelmi Képregénytalálkozón, képregény kiállítás nyílt, Fazekas Attila, Farkas Lajos, Lanczinger Mátyás, és Németh Levente alkotásaiból.


A várhegyen a középkorból hét templomot ismerünk. Lakótorony, várkápolna került a falak mögé, és a Szent Adalbert Bazilika. A ma látható épületek III.


A Vármúzeum a Magyar Nemzeti Múzeum filiáléja, az esztergomi vár bástyarendszerének déli pontján található a Szent István tér 1. A feltárt királyi palota megmaradt helyiségeit mutatja be, a palota termeiben berendezett kiállításból pedig Esztergom vár története, múltja ismerhető meg. Visit during the holidays for special religious services and guided tours of the grounds. Az idei évben is számos országból érkeznek kórusok és énekkarok koncertezni a bazilikába. A legjobb programok - Esztergom, Magyarország.


Olvasson utazói értékeléseket és tekintse meg a fényképeket Esztergom legjobb látnivalóiról a TripAdvisoron. Arany Oldalak cégkereső adatbázisában. Akik busszal szeretnék felkeresni, azoknak érdemes a 11-es út felől érkezni, mert az Esztergom, Iskola utca nevű megállóból perces sétával elérhető a Bazilika.


Magassága a kriptától a keresztig 1m, hossza 1m, szélessége m. Az esztergomi Bazilika méretét tekintve az ország első, Európa harmadik legnagyobb temploma. A kupola átmérője 3m, az altemplom falai m vastagságúak. Eredetileg hárommanuálos, pedálos, regiszteres volt, Ludwig Mooser építette.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések