2017. június 29., csütörtök

M0 ingyenes szakasz 2019

M0 ingyenes szakasz 2019

Mautóút alábbi szakaszai: o az 1. A térképen zöld szín mutatja az ingyenes , piros a fizetős szakaszokat. Ezen kívül több ingyenes szakasz is van Budapest körül. Az M-s autóúton nem kell fizetni az 1-es út és az Mközött, az Més az Mközött, valamint a Megyeri hídon.


Ezeken felül ingyenes az M31-es is Gödöllőig, valamint délkeletre az Mautóút Ceglédbercel és Cegléd közötti szakasza. Megyeri híd (11. sz. főút és a 2. sz. főút közötti szakasz ) Az Mtovábbi részei valamint a körgyűrűn belül a gyorsforgalmi utak ki és bevezető szakaszai mellett az eddig díjmentesen használható városi elkerülők, és autóutak is elvesztik díjmentességüket és az új szabályozás hatálybalépésével kizárólag. Ez a szakasz köti össze az M-s régebbi déli szakaszát az újabban épült keleti szakasszal.


Erre azért volt szükség, mert a régi, 51-es főút és M5-ös autópálya közti M-s szakasz nyomvonala az M5-ös autópálya után nem volt folytatható a XVIII. A szakasz a fejlesztési munkálatok miatt bevezetett korlátozások feloldásáig használható ingyenesen. Míg a legalsó kategóriába tartozó személyautók számára több ingyenes szakasz is rendelkezésére áll (főként a nagyvárosok környékén), addig a magasabb kategóriába tartozó teherautóknak szinte mindenütt fizetniük kell az autópályák használatáért.


M0 ingyenes szakasz 2019

A most fizetőssé tett utak forgalmait a tavalyi forgalomszámlálásból néztem ki, és kiszámoltam, mennyi lehet a plusz díjbevétel. Mivel a teherautós útdíjnál a bevétel százaléka Jkategóriából jön, a 10forintos km-díjat vettem alapul, és az A környezetvédelmi kategóriát, ami a teherautók nagyjából százalékára igaz. Meghirdette az M-s nyugati szektor megvalósíthatósági tanulmányának elkészítését az állami infrastruktúra-beruházó.


A fővárost tehermentesítő elkerülő út mindeddig hiányzó, húsz kilométer hosszú, kétszer két sávos gyorsforgalmi szakasza a nyomvonaltól függően 5-kilométeren át alagútban vezet majd. Az M5-ös autópálya felé vezető oldalról nem lehet majd a 6-os főútra balra kanyarodni Ér Pécs felé. A hazánkon áthaladó közúti áruforgalom fő iránya Hegyeshalom és Nagylak között zajlik, a legforgalmasabb útszakaszok az M1-es Budapest vonzáskörzetében, valamint az M-s az M1-es és az M5-ös között.


Az M-s már ma is túlzsúfolt, egy-egy sávlezárás hatalmas dugókat okoz. A Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. Az M-ás autóút fejlesztési munkálatai miatt díjmentesen közlekedhetnek az autósok keddtől az M6-os autópálya M-ás autóút - Érd észak csomópont közötti szakaszán, Érd irányában, a visszafelé tartó szakasz azonban továbbra is fizetős - tájékoztatta a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Egy térképen megtekintheted Magyarország és környező országok fizetős útszakaszait, autópályáit egyszerűen!


Láthatod hol kell megyei matricát venne mobilon is! Vidékiek és Budapestiek! A közlemény szerint hétfő reggeltől az Mautópálya és a 6. Ezek a szakasz fizetősek az M-ás majdnem körgyűrűn. A Vecsés-nyugat és Liszt Ferenc repülőtér közti kilométeres gyorsforgalmi szakasz ingyenes.


Hajdú-Bihar megyei e-matricával vehető igénybe. A fizetős és nem díjköteles utak sokszor nehezen választhatók szét, különösen Pest megyében. Az e-matrica-rendszerben az Mautóút (4. számú autóút jelzés) Vecsés–Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre vezető út közötti szakasza díjmentes.


Ez a szakasz azonban nem tévesztendő össze az M4-es autóút M-son keresztül haladó szakaszával, amely érinti a Liszt Ferenc repülőtérre vezető utat is! A tervek szerint az M-ás nyugati szakaszában kilométer hosszú, kétszer két sávos, beton pályaszerkezetű autóút épül, amely a Győr felé vezető M1-es autópályát köti össze a pilisi települések felé vezető 10-es úttal. Ingyenes lett az egyik hazai autópálya- szakasz.


M0 ingyenes szakasz 2019

Mostantól díjmentesen közlekedhetnek az autósok az M6-os autópálya egyik szakaszán. Végre egy észszerű döntés a hazai közlekedésszervezésben. Ez a szakasz az Mmostani végpontjától indul egy 6méteres felüljáróval, majd egy kilométeres alagutat követően, a Budakalászi úton egy csomópontba érkezik. Az M, M7-Mközötti km hosszú szakaszán a meglévő 2xsávos autóút forgalmának folyamatos fenntartása mellett, a bal pálya kiépítésével 2xsávot és egy leálló sávot alakítanak ki - áll a NIF közleményében. Az M31-es autópálya a Budapest elkerülését segítő Mkörgyűrű kiegészítő szakasza.


Szerintem a “jelölt megyei és az irány szerinti szomszédos megyei” azt jelenti, hogy mindkettő kell (ha az egyik kellene csak, akkor “vagy” kellene a mondatba). Azt megerősíti valaki, hogy az M-sról Budakalász felé az Mkereszteződésig ingyenes , viszont a Régi Fóti útra vezető szakasz már fizetős? Emiatt a régi, 51-es út és M5-ös autópálya közti szakasz kikerült az M-s hivatalos szakaszai közül és innentől vált M51-es autóúttá, mely eredeti funkciójához hasonlóan azóta is átmenőforgalmat vezet át az M5-ös autópálya, az 51-es főút és az M-s körgyűrű között.


Magyarország gyorsforgalmi útjaira és díjköteles szakaszaira A magyarországi díjfizetésre kötelezett utakat kizárólag előre megvásárolt e-matricával használhatja.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések