2018. július 17., kedd

Diasztolés érték magas

Vérnyomásméréskor az első szám a szisztolés, a második a diasztolés érték. A diasztolés a szívverések közti szünetben mérhető nyomást mutatja. A feletti diasztolés értéket magasnak tekintjük, mivel szívrohamhoz vagy sztrókhoz vezethet. Nemcsak az okoz gondot, ha a szisztolés érték túl magas , hanem az is, ha a diasztolés értékhez képest túl nagy a különbség. Ez az úgynevezett magas pulzusnyomás ugyanis azt mutatja, hogy a szív túl keményen kénytelen dolgozni , ami különféle szövődményekhez vezethet, például megvastagszik a szívizom, azaz.


Diasztolés érték magas

A magas vérnyomás diagnózisa. A diagnózis felállításához, egyetlen magasabbnak mért vérnyomásérték nem elegendő. Ez gyakori az év felettieknél és a túlsúlyosaknál.


Az emelkedett vérnyomás panaszmentesen, észrevételenül is okozhat szervkárosodást. A kritikus diasztolés tenzió Hgmm, vagy annál kevesebb. Az agyi atrófia ebben a csoportban szignifikánsan erősebb, mint Hgmm-nél magasabb diasztolés érték esetén.


A záróvizsgálat alkalmával végzett mágnesesrezonancia-vizsgálat szerint a szubkortikális térfogat -kal (-os MT: 01–) lett kevesebb az. Szisztolés vagy diasztolés érték ? Vérnyomásunk mérésekor három szám jelenik meg a műszer kijelzőjén: a pulzusszám előtt vérnyomásunk szisztolés és diasztolés értékét olvashatjuk le. Diasztolés érték : a diasztolés érték a második szám (90), és azt mutatja meg, hogy milyen a nyomás a szív elernyedése alatt, vagyis két szívverés között.


Van, hogy csak az egyik érték magasabb. Nem ritkán előfordulhat, hogy csupán a szisztolés, vagy a diasztolés érték magasabb. Szeretném megkérdezni, hogy mit jelent, illetve hogyan csökkenthető, ha a vérnyomás mérésénél a diasztolés érték magas értéket mutat?


A szisztolés értékkel nincs gon az 1körül mozog. Sokaknak már van otthon vérnyomás mérőjük, és megmérik magukat meg a család többi tagját, de nem mindig világos, mennyi az ideális vérnyomás életkor szerint. Ez a táblázat megmutatja, az első sorban az életkor, a másodikban a minimális, majd a normális, végül a legmagasabb, még nem kórosan magas érték látható. Azonban bizonyos betegségekben már ennél kisebb vérnyomás is kórosan magas lehet, amely kezelést igényel.


A kardiológus szerint a diasztolés érték emelkedése is gondot okozhat. Az izolált diasztolés hypertonia inkább fiatalokra, középkorúakra jellemző (a diasztolés érték kb. éves korig emelkedik, utána inkább csökken, míg a szisztolés tovább emelkedik). Ez a típusú magas vérnyomás gyakran társul túlsúlyhoz, mozgásszegény életmódhoz, dohányzáshoz, elsősorban tehát az életmódbeli. Magas vérnyomás betegség esetén mind a felső, mind az alsó érték emelkedett lehet. Legtöbbször mindkettő érték magas , sokszor, és főleg idősebb korban azonban inkább csak a felső érték.


Diasztolés érték magas

Korábban főleg az utóbbinak a magas értékét igyekeztek az orvosok kezelni. Bryan Williams professzor most azzal kelt feltűnést, hogy fölhívja a figyelmet a statisztikákra: éves kor után a diasztolés vérnyomás csökken, az első érték , a szisztolés vérnyomás fokozatosan emelkedik. Az esetek nagy részében a magas vérnyomás tünetmentes marad. A normál vérnyomás nyugalmi állapotban 100–1Hgmm szisztolés (felső érték ) és 60–Hgmm diasztolés (alsó érték ) tartományon belül van. Sokan úgy beszélnek a magas vérnyomásukról, hogy az 1vagy 2fölé kúszott.


Hirdetés Ilyenkor az első, szisztolés értékre gondolnak, holott dr. Sztancsik Ilona , a KardioKözpont kardiológusa, aneszteziológus, intenzív terapeuta szerint a második, diasztolés érték emelkedése is gondot okozhat. A a diasztolés nyomást jelenti, vagyis a szívdobogások közötti vérnyomást. Ha a diasztolés érték 1Hgmm fölé emelkedik, vérnyomáscsökkentő gyógyszerek adása javallt. Ha más megbetegedés nem áll fenn, a vérnyomást a következő módszerekkel kell csökkenteni.


Az orvos a kivizsgálás után dönthet arról, hogy ír-e gyógyszert a magas vérnyomásra: 90-es diasztolés érték fölött általában adnak is. De egy közepesen magas vérnyomást gyógyszerek nélkül is kezelhetünk, ráadásul életmódunk megváltoztatásával egész szervezetünk állapotát javíthatjuk. Hgmm és a diasztolés kevesebb, mint Hgmm.


Az alacsony diasztolés érték az erek rugalmasságának csökkenésére utalhat. Amennyiben nem okoz panaszokat, nem jelent problémát. Nagyon alacsony diasztolés vérnyomásérték mit jelent?


Viszonylag alacsony mindig az első érték is, de a 2. Picit szédelegni szoktam, de alapvetően nem vagyok olyan rosszul még az extrém alacsony értékektől sem.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések