2018. július 31., kedd

Magyar ifjúságkutatás 2018

Magyar ifjúságkutatás 2018

A kutatási adatokat látva van miért büszkének lenni a magyar fiatalokra. Nagyrabecsüléssel várjuk a rendezvényre! Fidesz kampányzáró ünnepsége forrás: ECHO TV Nagyon szépen kösszönöm a figyelmet, a bizalmat, likokat, feliratkozásokat.


A fiatalok többsége itthon és családban képzeli el a jövőt, n yolcezer fiatal mondta el véleményét családról, továbbtanulásról, karrierről és sok másról. Margón kívül már publikált kutatásból kimaradt szempontokat gyűjtötte össze. Nemzeti érzéseik mellett fiatalok beszéltek a tanuláshoz, a munkához, a családhoz és a gyerekvállaláshoz való hozzáállásukról, elmondták, mit gondolnak a kultúráról és a politikáról.


Hogy miért is fontos a tini anyák magas arányát számba venni? Jellemzően azok a fiatal nők, akik korán gyereket vállalnak, kimaradnak az iskolából. A magyar politikatudományi irodalom egy része arra az álláspontra helyez - kedik a kérdésben, hogy a magyar fiatalság megörökölhette e „kádári” politikai kultúrát, ugyanakkor e kérdés továbbra sem teljes körűen tisztázott.


Eddig 4alkalommal nézték meg. Az ifjúságkutatás első eredményei. Minden harmadik magyar diák tervezi, hogy tanulás, de inkább munka miatt rövidebb-hosszabb időt töltene külföldön. Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Karán tartjuk meg október 18‒20-án.


Ugyanolyan szintű képzettséget szereznek a diákok, mint korábban szüleik. Viszont vannak, akik nemhogy kitörni nem tudnak, de se nem tanulnak, se nem dolgoznak. Fennállása óta a MIT sátor és színpad a Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor egyik legfrekventáltabb, legkeresetebb programhelyszíne. Az idei programalkotás során is igyekeztünk minél szélesebb körben megszólítani előadókat, reméljünk mindenkinek kellemes kikapcsolódást és szórakozást tudunk nyújtani!


Magyar Ifjúságkutatás. A megkérdezett fiatalok gyermeket is szeretnének, átlagosan kettőt. Az ötödik nagymintás ifjúságkutatás külhoni eredményeit bemutató gyorsjelentésben az identitás kérdésköre állt fókuszban. A politikus kifejtette, a fiatalok számára is a tradicionális családmodell áll a legelső helyen.


Nem tetszik a magyar boltos szabályozás a brüsszeli bürokratáknak. Mint mondta, ezért is készül évente ifjúságkutatás , amelyből látszik, hogy a fiatalok bizakodóan tekintenek a jövőbe, szeretnének vállalkozni, családot alapítani, és azt remélik, a jövőben jobban élnek, mint most. Megjegyezte ugyanakkor: az aktivitásuk még mindig alacsony.


Magyar ifjúságkutatás 2018

Riportunk a kutatás legutóbbi eredményeiről és az egészen friss trendekről – A magyar ifjúság helyzetét elemző cikksorozatunk harmadik része. Szerintem nem feltétlenül csak erről van szó. A Nemzetstratégiai Kutatóintézet honlapja.


Míg a saját lakás megszerzése egyre inkább kitolódik, addig a családalapítást a magyar fiatalok nagyon fontosnak tartják. A szlovák Globsec felmérése alapján a magyar fiatalok nem igazán elkötelezettek a demokrácia iránt. Mindemellett már majdnem éve nem kerülnek nyilvánosságra az ifjúságra vonatkozó európai uniós finanszírozással végzett magyarországi felmérések adatai. Ezért valamennyi klubtagnak a segítségét köszönjük, ha a mobilkutatás során (önkéntesen) részt vesznek majd.


Szerkesztette Székely Levente. Bővebben: Ungváron jelent meg és elolvasható a világhálón a Nortia. Budapest - Excenter Kutatóközpont. In: Perspectives on youth - Young people in a digitalised world.


Paris, Council of Europe. Kárpát-haza szemle (7). A HÉTFA Kutatóintézet közel 5fős, nyugat-dunántúli, székely és belgrádi fiatalok körében. A záróvizsga magyar szempontból.


Gyorsjelentés Mint ahogy az már lenni szokott, az érettségi eredmények nyilvánosságra hozatala idén is nagy port kavart, több, az oktatás helyzetét.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések