2018. július 18., szerda

Övezeti besorolás módosítása

Övezeti besorolás módosítása

Pestszentlőrinc - Pestszentimre Városrendezési és Építési Szabályzatának módosítása rendelettel az új övezet beépült a PPVSZ-be, így az elfogadás óta az övezeti terven is munkahelyi területként szerepel az Alsó erdősor menti terület. Az építési övezeti határok módosítása , a tervezett telekosztások alapján megtörtént. A KÉSZ módosításra is sor kerül, a 41. A tervezési terület környezete rendkívül heterogén. Településrendezési adottságaiban ( övezeti besorolás , műemléki környezet, régészeti terület) és építészeti karakterében egyaránt.


Dózsa György út melletti autószalon) Az épület egy része Gksz, egy része Vt övezeti besorolású területen van. Az övezeti besorolás a földterületek beépíthetőségi mértékét mutatja meg. Az, hogy milyen övezeti besorolásba tartozik egy adott terület, szabályozza, hogy egyáltalán mit lehet (lakó, ipari, stb), milyen alapterületű, magasságú, és lakásszámú, és bruttó szintterületi mutatójú felépítményt lehet rá építeni.


Meglévő építmények bővítése, átalakítása, rendeltetésük módosítása esetében - a (10) bekezdésben foglaltak kivételével - csak a bővítésből, az átalakításból, vagy az új rendeltetésből eredő többlet gépjármű elhelyezéséről kell gondoskodni, a meglévők megtartása mellett. A Földön több éghajlati övezet alakult ki. Az éghajlati övezetek kialakulása természeti törvényeken alapszik, mint például a Nap sugárzási teljesítménye, a Föld keringési paraméterei (a fénysugarak beesési szöge), a légkör kémiai összetétele, a bioszféra állapota és a nagy óceáni áramlatok határozzák meg. A kötelező szabályozási elemek módosításához a szabályozási terv módosítása szükséges, kivéve a 4. A SZT alapján tehát a tervezési terület továbbra is egységesen Gksz-jelű gazdasági kereskedelmi, szolgáltató terület marad. Mivel jelen építési szabályzat módosítása a telken belüli építési helyének pontosítása érdekében történik, (az OTÉK keretein belül maradva) ezért a környezeti vizsgálat lefolytatása nem szükséges.


Kiemelendő, hogy ennek a követelménynek a megvalósulását nem lehet megszorítóan értelmezni, így ebbe beletartozik az övezeti előírások hátrányos megváltoztatása mellett az is, ha a beépíthetőség módja és terjedelme csökken, például, ha a hátrányosabb helyi építési szabályzat az ingatlanra építhető. Szabályozási terven rögzített közterületi kiszolgáló út lehatárolások változatlanok maradnak. Bármit szabályozhat, de ezzel előfordulhat, hogy egy telekrészen belül is kettős szabályozás lenne érvényben, ami nagy kavart okozna.


A kerület szabályozási tervének módosítása is napirenden a testületi ülésen! Mach Péter A június 16-i testületi ülés napirendjén szerepel a Mediterrán-lakóparkban élőket érintő, a kerületi szabályozási tervet módosító rendelet. Alátámasztó szakági munkarészek Az alátámasztó munkarészek a hatályos településrendezési eszközök aktualizálásával készültek. A módosítás termőföld kivonással nem jár. Az üzemhez új szociális blokk létesítését írta elő a közegészségügyi hatóság, de ennek engedélyezésére csak gazdasági övezeti átsorolás esetén van lehetőség.


Kizárólag a meglevő KEü-övezeti besorolás beépítési paraméterek módosítása történik. A település településrendezési tervi előzményeinek vizsgálata 1. Johnson Electric Üzem térségében övezeti módosítás 3. Sajóvárkony-Tábla Ipari Park övezeti besorolás felülvizsgálata 4. Nemzetőr úti Óvoda övezeti határ módosítás 5. Szentsimoni külterület övezeti módosítás (Templomnál) 6. Bulcsú Úti Öregek Otthona övezeti módosítás 7. A 6hrsz ingatlanon az Mkjelű övezeti besorolás felülvizsgálata, beépítésre szánt területté történő átminősítése, 4. FARKASMÁLYI BEKÖTŐÚT MELLETTI TERÜLET A TERVEZETT MÓDOSÍTÁSOK RÖVID BEMUTATÁSA A Vinum Dominium Kft. Epres utca északkeleti határánál, és a megfelelő építési jog biztosítása. Az egyes érintett területek építési övezeti , övezeti besorolása változik.


Tavasz út- Dorogi út közötti 3hrsz-ú terület átminősítése, övezeti besorolás megváltoztatása falusias lakóterületté. Kálmánháza Felsősimai külterületi részén a „közpark” övezeti besorolás megváltoz- tatása - vélhetően a területen park nem épül. A telekalakítás során biztosítani kell a Tanácsház utca, mint gy őjt ıút méteres széles-ségét.


Övezeti besorolás módosítása

Ezzel - valószín ősíthet ıen – a szennyvízcsatorna telken belüli szakasza is közterü-letre kerül majd. Az 5hrsz-ú ingatlanon lévő hőközpont építési övezeti besorolásának módosítása Ln-15. Kkm jelű építési övezetre.


A mellékletben meghatározott értékektől parkolási rendelet alapján lehet eltérni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések