2019. január 18., péntek

Gyulai végvári napok 2019

Felvonulás a történelmi városrészben. Várkert – Harruckern tér – Világóra – Kossuth tér – Világóra – Harruckern tér – Várkert. Hagyományőrök díszsortüze a Kossuth téren és a Vízügyi Igazgatóság előtt.


Töltse ki az űrlapot, majd nyomja meg az e-mail küldése gombot! K people interested and 8people going. Erkel Ferenc Kulturális Központ és Múzeum Nonprofit Kft. A szuperlatívuszok használata határozottan indokolt, hiszen aki járt már Gyulán, tudja, hogy ez idő tájt még erősebben ámulatba ejt mindenkit a történelmi és kulturális kincsek tárházaként jellemezhető. A három nap során megelevenedik a török kori Gyula hangulata.


Megismerhetjük a végvári vitézek életét, csatajeleneteken keresztül felidézzük a kor harci szellemét. A társadalom fogyatékkal élő rétegének szóló előadások, filmvetítések A fogyatékkal élő civil szervezetek bemutatkozásai, lehetőségei: érzékenyítés, szellemi. Gyulai Almásy-kastély Látogatóközpontot 3. Egy kis kedvcsináló ⊂((・ ・))⊃ Érdemes már most rákészülni, hogy a nyár derekán, július utolsó hétvégéjén az érdeklődők apraja-nagyja összesereglik Gyulán, a közel hat évszázados múltra visszatekintő vár tövében. TOLDI hét Hétfőtől péntekig minden nap 11:órától a Gyulán készített Toldi című filmet tekinthetik meg a gyulai diákok.


A felnőtt nézőinknek október 16-án (szerdán) és október 18-án (pénteken) este órai kezdettel. Július utolsó hétvégéjén a város és a vár történelmének egyik meghatározó eseményét felelevenítő nagyszabású rendezvényen a kor jellegzetességeivel, a végvári vitézek és az oszmán-török katonák életével, legendáival, harci szellemével, művészetével, költészetével. Minden évben ismétlést ! A várban tartandó koncert is nagyon jó választás, de óra perctől nálunk is remek programon lehet részt venni. Nagy Adrienn néprajzos-muzeológus Az illatok bűvöletében címmel illatbemutatóval egybekötött előadásra vár mindenkit a múzeumpedagógiai teremben. Gyula fénykorát a Hunyadiak korában élte.


Mátyás király tette meg városunkat Békés megye székhelyévé, az uradalmat pedig fiának, Corvin Jánosnak adományozta. A Hunyadi család tagjai több fényes győzelmet arattak a török hadak felett. Gyula látnivalók, Gyula programok, Híreink, Kultúra Látványos felvonulással vette kezdetét péntek este az immár VIII. Csillagszóró játszóház. Szeretet Szombat-Békés Megyei Sclerosis.


Gyulai végvári napok 2019

Tudod milyen lehet egész éjjel a Galaxis hőseivel? Meseautó-pihenj Villám és Matuka kalandjaival! Repülj a Szuperhőssel egy álomba! Gyula az egyik legfontosabb végvárként a harcok állandó színtere volt akkoriban. A középkori Gyula hangulatát tapasztalhatják meg a látogatók.


A végvári vitézek élete, csatajelenetek elevenednek meg a fesztivál során. A gyulai vár 4évvel ezelőtti ostromára emlékeznek a Végvári Napokon július 27. Az apartmanhoz tartozik egy kis udvar is terasszal. Csendes nyugodt környék.


Gyulai végvári napok 2019

A belváros is pár perces sétával elérhető. A legközelebbi étterem 3méterre található. Advent Második vasárnapjának hétvégéjén bő programkínálattal várja vendégeit Gyula. Baptista Művészeti Napok keretén belül teltház előtt adott koncertet a Vox Nova baptista férfiakar Gyulán. A kórust Szilágyiné Mátyus Elvira vezette.


A programban klasszikus és modern darabok egyaránt helyet kaptak. A koncert már az adventi időszakra hangolta a szíveket. Legyen varázslatos az ünnepi készülődés! Ajánlataink, tippjeink és receptjeink segítik Önt az ötlettől a megvalósításig.


Gyulai végvári napok 2019

Dobó tér, a Gárdonyi tér és a Végvári vitézek tere. A szabadtéri színpadon egymást érik az adventi koncertek, a gyerekeket többek között ingyenes jégpálya, kézműves játszóház várja. Gyógy- és Strandfürdő üzemelő medencéit, valamint az uszodát térítésmentesen látogathatják. Gógánfára megint mindenki elvárattatik!


Szüreti vigasság és Falunap.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések