2019. március 6., szerda

Ingyenes autópálya szakaszok

A fizetős szakaszok rendszere különösen Pest megyében átláthatatlan, itt is leginkább az M0-ás körgyűrű okozhat fejtörést, hogy miért, azt lejjebb részletesen meg is mutatom. Bács-Kiskun megye fizetős útjai. Ingyenes autópálya-szakaszok megyénként. Az alábbi térképeken megyéről megyére nyomon követhetők a zöld színnel jelzett ingyenes autópálya-szakaszok és egyéb gyorsforgalmi utak, valamint a pirossal jelzett fizetős utak.


A térképekre kattintva az egyes megyék láthatóvá válnak nagy felbontású, letölthető formátumban is. A használati díjas e-matricás rendszerbe tartoznak a motorkerékpárok, a személygépkocsik (és azok pótkocsija), továbbá a legfeljebb t megengedett legnagyobb össztömegű tehergépjárművek, az autóbuszok, a külön jogszabály alapján nem útdíjkötelesnek minősülő gépjárművek, valamint ezek vontatmányai. Mautóút alábbi szakaszai: o az 1. D2-Dkategória) az eddig ingyenes autópálya -szakaszokat és az autóutakat is díjfizetés ellenében vehetik igénybe. Vannak azonban ingyenes szakaszok is, melyeket külön táblával jeleznek. A valóság ennél azért árnyaltabb: sokaknak az eddigi ingyenes úthasználat helyett fizetni kell, sokak pedig az eddiginél kevesebből megúszhatják az autópályázást.


Arról, hogy e két tábor hogyan aránylik egymáshoz, eddig hivatalos becsléssel nem találkoztunk és erre vonatkozó kérdésünkre sem válaszolt a minisztérium. Ha valaki csak Donovaly síterepéig utazik, akkor a Zólyom és Besztercebánya közti, kb. Az R1-es utat falvakon áthaladó utakon ki lehet kerülni, de ajánlatos a GPS használata, ebben ne felejtsük el indulás előtt a fizetős utak elkerülését.


Ingyenes autópálya szakaszok

Pest megye gyorsforgalmiút-térképe a legösszetettebb mindegyik közül, az M0-son ráadásul fizetős és ingyenes szakaszok váltják egymást. Fizetős útból összesen van a megyében. Az M0-son matrica kell a gyáli csomópont és Mközött, ez kilométer. Az Mtovábbi részei valamint a körgyűrűn belül a gyorsforgalmi utak ki és bevezető szakaszai mellett az eddig díjmentesen használható városi elkerülők, és autóutak is elvesztik díjmentességüket és az új szabályozás hatálybalépésével kizárólag matrica használat mellett van mód. Debrecen - Átadták a forgalomnak az M35-ös autópálya folytatásának első ütemét és a 481-es főutat.


Az év végéig ingyenes a sztráda ezen szakasza. Szlovákia autópálya információk, megengedett sebességhatárok, szlovák autópálya térkép, útvonaltervező és szállás lehetőség, pálya díjak Alternative text for browsers that do not understand IFrames. Egy térképen megtekintheted Magyarország és környező országok fizetős útszakaszait, autópályáit egyszerűen!


Láthatod hol kell megyei matricát venne mobilon is! M43-as autópálya a román határig nyújtózkodott. Két új autópálya -szakasz került fel a nemfizetős listára, három pedig a jövő év elejétől lekerül onnan, a nemzeti fejlesztési miniszter rendeletmódosítása értelmében. Mautópálya közötti szakasz, Mautóút (4. sz. főút) és Mközötti szakasz és a Megyeri híd (11. sz. főút és a 2. sz. főút közötti szakasz). Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt.


Holnaptól, január 1-től fizetni kell az eddig ingyenes autópálya -szakaszokon, így a Budapestet elkerülő M0-son, a fővárosba bevezető szakaszokon és a vidéki városokat elkerülő utakon is. Motorkerékpárral az autópályák használata ingyenes. Csehország jelenleg autópályával rendelkezik, a D0-s, D1-es, D2-es, D3-as, D5-ös, D8-as, D11-es és D47-es autópályákkal, valamint több főúttal, melyek az R betűs jelzést kapták. Magyarország gyorsforgalmi útjaira és díjköteles szakaszaira A magyarországi díjfizetésre kötelezett utakat kizárólag előre megvásárolt e-matricával használhatja. D D U, B D1M kategóriára most ingyenes balesetbiztosítással.


Székesfehérváron óriási az átmenő forgalom, ezért a városvezetés átmenetileg sztrádadíjmentességet kérne, amíg megépül a déli összekötő út. A javaslat szerint csak autópálya matricával lehet majd használni az. Büntetés abban az esetben is kiszabható, ha az autópálya matrica rossz helyre van felragasztva, valamint abban az esetben is, ha a régi autópálya matrica nincs eltávolítva. Továbbra is vannak ingyenes szakaszok, és ha csak ezeket használják a regionális forgalomban résztvevők, semmilyen matricát nem kell vásárolniuk. Jelenleg még ingyenesek a rövid autópálya - szakaszok , de folyamatos az építkezés, és a tervek szerint a közeljövőben bevezetik az útdíjat a Tirana‒Koszovó-szakaszon.


Mautópálya makói csomópont és az országhatár közötti szakaszát és az Mautóutat. A további gyorsforgalmi szakaszok díjasítását híresztelő közléseknek semmiféle alapjuk nincs.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések