2019. március 28., csütörtök

Torda látnivalók

Torda látnivalóinak interaktív listája. Kapcsolat a látnivalók térképe, szállás, éttermek, üzleti lehetőségek, időjárás előrejelzés, utak, folklór. Kikapcsolódási és pihenési lehetőségek, nevezetességek, szabadidős tevékenységek, kirándulási és szórakozási lehetőségek, programajánlatok. Ferences kolostor - Torda. A ferencesek, valószínűleg a kolozsvári obszerváns rend tagjai már a 16.


Tordán, ám ekkor még nem alapítottak kolostort, minden bizonnyal egy lakóházban telepedtek le. A főtér ahol a látnivalók nagy részét találjuk egy viszonylag szép, hosszú utcából áll, de nekem valahogy mindenről az volt a benyomásom, hogy igénytelen és elhanyagolt. Bíztatok mindenkit, ránduljon ki Erdélybe, s Székelyföldre. A képeket folyamatosan töltöm fel. Szívesen segítek mindenkinek útiterv készítésben, szálláskeresésben, látnivalók ismertetésében, gyakorlati tudnivalókban, térképek kiválasztásában, stb.


Kolozsvártól km-re délkeletre a Rákos-patak és az Aranyos folyó összefolyásánál terül el. Helyén egykor a dák Dierna, majd a római Potaissa állott. Aki kicsit is ismeri Erdélyt, szinte biztos, hogy hallott már a Tordai-hasadékról. A múltban Aranyospolyánt és Keresztest csatolták hozzá. Közeli településekért látogasd meg a Térképet!


Német nemzetiségi tájház. A hasadék keletkezését elmesélő legenda szerint Szent László királyunkat és seregét nagyszámú kun harcos üldözte, amikor az égiek királyunk segítségére siettek. Hozzáadni a Kívánságlistához.


A Vigyázó (Vlădeasa) a Bocsászáról. Látnivalók Câmpia Turzii (Aranyosgyéres) és környékén. Az első oklevél, amelyben említésre kerül az erdélyi só I. A városban több műemlék található.


VARJÚVÁR Kós Károly, a neves író-építész alkotása, ma is a család tulajdonát képezi. Körösfő után az E60-as útról Nádas felé letérve kövezett úton közelíthető meg. Potaissa Gyógykezelési KomplexumTeljesen felújitott SPA központal rendelkezik, fitness terem, beltéri medence, jacuzzi.


Az ez és az beírása a keresési űrlapba az ez és az az szót tartalmazó találatokat egyaránt vissza fogja adni. Miután az aknák a habsburgok tulajdonába kerülnek a sót továbbra is a Maros vizén szállítják Szegedre. Erdély gazdaságában a sókereskedés a XVIII.


Európában elsőként - kimondták a vallásszabadságot. Három falurésze: a délkeleti, a hasadék menti domboldalakon elterülő Doszuj, az Országútja vagy Felszeg és keleten a Szityija vagy Alszeg. A sóbánya meglátogatása egynapos kirándulás tervezésekor számításba jöhet. Ha azonban a hasadékot is meg szeretnék tekinteni, érdemes egy éjszakát ott tölteni. Jellegzetes, szabályos ívû, nem túl meredek, zöld kupolás csúcsát ill.


Istenek Havasa különös alakú sziklás csúcsát a Fekete - Körös völgyébõl ill. Belényesi- medencébõl messzirõl is fel lehet. Mert ha valahol, akkor itt kéz kézben jár a táj a népi hagyománnyal. Legendás légkörét a Torockói-hegység legészakibb mészkőnyúlványának, a Peterd-Szind gerincnek köszönheti, ami szinte felkínálja magát az Aranyosba.


Torda látnivalók

A közelmúltban a világ leghihetetlenebb látványossága közé választották a tordai sóbányát. A bányában egy csónakázható sós tó is van. A földalatti kuriózumban számos kikapcsolódási lehetőség van: múzeum, óriáskerék, játszótér, templom, teke- és golfpálya, biliárdasztalok.


Turda has a continental climate, characterised by warm dry summers and cold winters. Some West-Atlantic influences are present during winter and autumn. Hogy miért lesz Budapest szerelmese, akit egyszer is megérintett a város különlegessége, és miért páratlanok a fővárosi látnivalók ? World Chachán a második legszebb város lett. Videók Zsoldi Katalin 3D-s térképeiről. Bihartorda környéke látnivalók , nevezetességek egy helyen HUF Magyar forint EUR Euró CNY Kínai yuan CZK Cseh korona EUR Euró GBP Angol font HUF Magyar forint JPY Japán yen PLN Lengyel zlotyi RUB Orosz rubel USD U. Az első tudományos földrajzi leírások szerint barlangjáratok beomlása révén jött létre , azonban az újabb kutatások bebizonyították, hogy elsősorban a mészkővidék kiemelkedése folyamán fokozatosan bevágódó Hesdát-patak.


Torda látnivalók

A Dregán (Drăgan) vizét a Vigyázó-tömb öleli körül, félkör, illetve patkó alakú ívben, melyet magas, de lapos hegyhátak jellemeznek. Festői természeti látnivalók jellemzik a völgyet és környékét. Legismertebb látnivalója a Dregán víztározó, vagy más néven Floroiu tó.


Válogatott Erdélytérkép linkek, ajánlók, leírások - Erdélytérkép témában minden! Megbízható, ellenőrzött tartalom profi.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések