2019. március 1., péntek

Nyugati és keleti kereszténység ppt

Nyugati és keleti kereszténység ppt

A kora középkor egyik nagy fontosságú folyamata a kereszténység elterjedése Európa nagy részén. Ugyanakkor korán jelentkeztek a különbségek a nyugati és a keleti kereszténység között. A nyugati és a keleti kereszténység főbb jellemzői. Hitélet és vallások (pl. keresztény, zsidó) – együttműködés és konfliktusok.


A középkori város és a céhes ipar. Az iszlám vallás kialakulása és főbb tanításai. Arthur és a kerek asztal lovagjai. Credo Katolikus Krónika. Középszint: Az egyház politikai szerepe a nyugati kereszténységben.


Vélemény: Viszonylag nehéz tétel, nem is nagyon szokott előkerülni. A keleti (ortodox) egyházak viszont sohasem fogadták el a Filioque-betoldást, és gyakran tiltakoztak nyugati használata ellen. A szövegbeli különbség ma is fennáll, a nyugati kereszténység (beleértve a protestantizmust is) a betoldással együtt fogadja el a Nikaia-konstantinápolyi hitvallást.


Nyugati és keleti kereszténység ppt

Keleti kereszténység Keleti egyházak (helytelenül nesztorianizmus) Kelet ősi egyháza Asszír keleti egyház Káld katolikus egyház Keleti katolikus egyházak Albán görögkatolikus egyház Belarusz görögkatolikus egyház Bolgár görögkatolikus egyház Horvátország és Szerbia bizánci katolikus egyháza Görög bizánci katolikus egyház Magyar görögkatolikus egyház Olasz. Leó pápa küldöttsége Kerulariosz Mihály konstantinápolyi pátriárkát, a Bizánci Birodalom legfőbb egyházi méltóságát, miután az nem volt hajlandó elismerni a pápai főséget és a nyugati zsinatok határozatait. A zsidó vallás fő jellemzői. Az uradalom és a mezőgazdasági technika. A kereszténység kialakulása és főbb tanításai.


Ezek lényegében a nyugati és keleti kifejezési formák és felfogásmódok szembeállítását és összehasonlítását mutatják be. Ebbe a kötetbe vettük fel a Ji Kinghez, ehhez a mitikus őskorból származó kínai bölcseleti és jóskönyvhöz írott előszót is. Chart and Diagram Slides for PowerPoint - Beautifully designed chart and diagram s for PowerPoint with visually stunning graphics and animation effects.


Ez az európai integráció folyamatának egy átfogóbb szemügyre vétele mellett emel szót, azt sugallva, hogy a kereszténység nyugati és keleti ága nem annyira arra koncentrál, ami elkülönítette őket egymástól, hanem sokkal inkább arra, hogy visszaszerezze azt a közös kulturális örökséget, amely valaha egyesítette őket. Regionális és környezeti gazdaságtan mesterszak. Keleti szlávok Szláv államok Keleti (RU, UA, BY) Nyugati (PL, CZ, SK) Dél (egykori YU, BG) K-EU.


Az európaiság szellemi irányzatainak fejlődése a II. Arial MS Pゴシック Blank Presentation Az ibériai iszlám és a reconquista Keleti és nyugati iszlám 8. PowerPoint Presentation Ibéria Környezet Sajátos koalíciók Frank Birodalom Szövetség Fénykor PowerPoint Presentation Fénykor Conviviencia Hanyatlás PowerPoint Presentation Reconquista PowerPoint Presentation. Kína, Japán) és a nyugati kultúrára.


A tibeti lámaizmus, mint a buddhizmus tökéletes formája. Az Újszövetség, mint a keresztény tanítások legfőbb. Az Edessa-i Krónika leírja, hogy amikor (395) a Római Birodalom kettészakadt úgy, hogy a nyugati fél székvárosa Ravenna lett és a keleti Birodalomé Bizánc lett – a hunok azonnal megszállták a Kelet-római Birodalom nyugat felé eső határait és nem engedték be a római vallás papjait. Megszállták Antiochiát, Szíriát.


A római katolikus egyház, a kereszténység nyugati -latin ága, tagjai azok a keresztények, akik elfogadják a római pápa és a hierarchikus rendbe szervezett papság vezetését és az egyház tévedhetetlennek minősített tanításait. Ezeket a hittételeket a pápa és a püspökökből álló Egyházi Tanítóhivatal állapítja meg. Oroszország változó kelet-európai és globális gazdasági szerepe.


Jézus-ima a kereszténység keleti (ortodox) ágában és a keleti rítusú ka-tolikus hívõk körében ismert és élõ imaforma. Nem új keletû: gyökerei az el-sõ századokig nyúlnak vissza, sõt, mint látni fogjuk, az újszövetségi Szentírá-sig. A vizsga írásbeli dolgozattal teljesíthet ő. Az írásbeli vizsga ismételhet ő, a jegyet rontani és javítani is lehet.


A szilveszter és az újév, piros betűs naptári ünnepeink pedig a rómaiak találmányai. A rómaiak különbséget tettek az isteneknek járó szent napok és a mindennapok között. Az istenekkel való kapcsolatukban nagyon pontos, meghatározott szövegű kéréseket és imákat fogalmaztak meg. Számos, a nyugati és keleti egyházfél közötti különbség sürgette ezt az eseményt. A keleti és a nyugati kereszténység nagy misztikuma: a karácsony.


Nyugati és keleti kereszténység ppt

A NYUGATI ÉS KELETI KERESZTÉNYSÉG. A keleti kereszténység megannyi felekezete eközben a böjtre és a jótékonykodásra figyel. Learn vocabulary, terms, and more with flashcards, games, and other study tools.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések