2015. január 16., péntek

A motiválás és a szemléltetés

Az irodalmi műalkotások bemutatása. Lírai, epikus és drámai művek értelmezése az általános iskolában. A közvetlen osztálymunka és a tanulók önálló ismeretszerző. A mikroszkópos szemléltetés módszertana.


Az érdekldés felkeltése és fenntartása a motiválás célja, módszerei (pl. szemlélteteszközök, szerepjáték, vita) a biológia tantárgy tanítása sor án. Tudjanak iparmûvészeti tárgyakat elemezni karton színes papír ragasztó olló Információ Koncentráció Famegmunkálás Történelmi visszapillantás Anyagok, tulajdonságok felismerése Képolvasás Szövegértés A tk. Az iskolai oktatómunka tervezése Előadás, szemléltetés , PowerPoint bemutató, megbeszélés 8. A hagyományos értékelés funkciói. Minősítés és motiválás.


Tanulási törvények A tudományosság, a motiválás, az aktivizálás, az érthetőség, a fokozatosság, a rendszeresség, a szemléletesség, a tartósság, a differenciálás, a visszacsatolás és a megerősítés elve. Szemléletváltás az értékelésben: a) Az. A tanítási eszközök differenciált és változatos alkalmazása külső motiválásban nagy szerepet kapnak. Vigyázzunk azonban mikor, mire hívjuk segítségül ezeket az eszközöket!


Motiváció és motiválás : A motiváció azon különböző eredetű indítékok együttese, melyek a tanulót a tanulásra rávezetik, tanulási elhatározását, kedvét ébren tartják. A motiválás a tartós motivációk kialakulását szolgáló eljárások összessége. Az auditív szemléltetés : A kép és a hang ma már egyre inkább kombinálva jelenik meg, erről fentebb már esett szó. Bizonyos tárgyak (idegen nyelvek, zene) számára magától értetődik a hangzó anyagok használata. A tanegység egészének bemutatása, a órás képzés céljainak ismertetése, motiválás.


A tanításban és a tanulásban egyaránt szóbeli módszereket alkalmaz. Az ókor és középkor isko közt Platón, Arisztotelész. A tanóra felépítése, időarányai 2. A pedagógus kérdései szakszerűek, érthetőek. A tanár-diák kommunikációban jellemző a tanár moderátori szerepvállalása 3. Az óra légköre bátorító, segítő 3. A feladatok tartalma, jellege segíti a figyelem fenntartását, és a koncentrációt 4. A helyzetelemzés eredményéről a szülők tájékoztatása Továbblépés a szülők segítségével: fejlesztés megbeszélése Egyéni fejlesztés, differenciálás Tantárgyankénti értékelés - havonta Féléves és év végi szöveges értékelés ellenőrzőben, bizonyítványban óvodai vizsgálólapo khoz hasonló lapok 2. Az egymást követő és egymást átszövő didaktikai feladatok elvszerű és tervszerű rendszere, amely során történik a tananyag aktív feldolgozása. A makrostruktúrát a mikrostruktúra.


A motiválás és a szemléltetés

IKT-s eszközök tudatos pedagógiai alkalmazása 3. Domborzati dominó, domborzati formák és színkód elemeinek párosítása fős csoportokban, tanári ellenőrzéssel. A BDO Akadémia tisztelettel meghívja Önt a Coaching szemléletű vezetés és motiválás című előadására, mely a BDO Magyarország előadótermében kerül megrendezésre. A mozgástanítás és tanulás folyamatának dinamikus működését számos pedagógiai momentum indukálja. A stratégia sajátos célok elérésére szolgáló módszerek, eszközök, szervezési módok és formák olyan komplex rendszere, amely koherens elméleti alapokon nyugszik, sajátos szintaxissal (a végrehajtandó lépések meghatározásával és adott sorrendjével) rendelkezik és jellegzetes tanulási környezetben valósul meg.


Az Intrum Justicia értékesítési és marketing vezetője, Majorosi Gyöngyvér például arról számolt be, hogy ők az elkötelezettséget tartják a legfontosabbnak: már a kiválasztásnál vizsgálják ennek mértékét, majd a munka során elégedetté teszik a munkavállalót, ezzel motiválva a nagyobb teljesítményre. A nevelési módszerek osztályozása a megcélzott szükségletrendszer és a nevelésmetodikai jelleg szerint. A szóbeli és egyéb módszerek.


A motiválás és a szemléltetés

Módszer: a görög methodosz szóból származik –utat, eljárást jelent. Oktatási stratégiák, oktatási folyamatok, eljárások, szervezeti formák, szervezeti módok, eszközök kötődnek e kérdéshez. Szóbeli és egyéb oktatási. Robothardver felépítése.


A „intelligens” tégla és egyéb hardver elemek, LEGO Mindstorm EVrobot felépítése. A bemutatás előtt, alatt és után elhangzó tanári kijelentések irányítsák a tanuló figyelmét, teremtsenek kapcsolatot a bemutatott tárgy és fogalom vagy szabály között. A szemléltetés épüljön be szervesen a magyarázatba.


A tananyag feldolgozás során a meglévő taneszközök használata rendszeres 1. A tanítási óra kellően előkészített és szervezett (óravázlat, szemléltetés ) 1. Egyéni részvétel és kognitív erőfeszítés nélkül nincs eredményes tanulás. Szükséges ezért a tanulóknál az észlelés, emlékezet, gondolkodás, cselekvés intenzitásának fokozása a jobb megértés és megtanultak megtartása (emlékezetben megőrzése) érdekében. IKT-eszközök: minden kémiaórát vegyi fülkével ellátott és aktív táblával, projektorral felszerelt szaktanteremben tartok, ami tanulókísérletekre is be van rendezve (a gyerekek hármasával tudnak dolgozni), és a tanári asztal is a kísérletek bemutatására van tervezve.


Sportpedagógia – Kézikönyv a testnevelés és sport pedagógiai kérdéseinek tanulmányozásához. Nagy Edit, Bognár József,Farkas Judit, Gombocz János,Hamar Pál, Kovács Attila Tamás, Mészáros János, Ozsváth Károly, Rétsági Erzsébet, Rigler Endre, Salvara, I. Marina, Szabó Béla, Tihanyiné Hős Ágnes, Vináné Kokovay Ágnes, Dialóg Campus Kiadó-Nordex Kft.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések