2015. január 8., csütörtök

Időkép szombat budapest

Párás reggel után napos idő jön - Hétfőn sokfelé ébredhetünk párás, ködös időre, helyenként ködszitálás is előfordulhat, majd napközben nyugaton, délnyugaton lesz erősen felhős, borult az ég, ezeken a tájakon néhol gyenge szitálás sem kizárt, máshol viszont sokat fog sütni a nap. Viharos napokat élt át a horvát tengerpart. Nem kímélte az időjárás az Adriai-tenger partvidékét kedden és szerdán, ahol heves esőzés és szélvihar vonult végig.


Az Időkép térképről kiderül, hogy egy adott helyen éppen a napsütésé, a felhőké, a havazásé vagy az esőé-e a főszerep. A térkép az elmúlt perc észleléseiből készül valós időben, így látható rajta az időjárás aktuális helyzete, a zivatarok mozgása, hogy hol van szükség napszemüvegre vagy esernyőre. Az Alföldön és a Dunántúlon is lehetnek tartósabb ködfoltok, egyébként ismét többórás napsütésre számíthatunk. A keleti szél megélénkül. Megcsillant a remény, jövő hét péntek-szombat környékén lehűlés érkezhet, akár téliesebbre is fordulhat időjárásunk.


Részletes időjárás előrejelzés. Szélsőséges időjárás figyelmeztetések. Budapest , a jövő heti időjárás. Hogy okoz kemény telet a sztratoszféra melegedése? Hirtelen sztratoszférikus melegedés mehet végbe az északi félteke felett decemberben, ami év végére akár a télies fordulatot is meghozhatja.


Időkép szombat budapest

Vasárnap sokfelé számíthatunk napos időre, de a Dunántúlon időnként több felhő jelenhet meg az égen, nyugaton, délnyugaton tartósabban is erősen felhős lehet az ég, viszont csapadék sehol sem várható. Ez a rendszer tolódott el észak-keleti irányba kicsit később, elérve Vácot is. Weather including average and record temperatures from AccuWeather.


Keszthely A Hotel Helikon Szálló tetején, méterrel a Balaton felett pásztázza az eget az Időkép harmadik radarja. Már az ország területének -át látjuk élőben. Eleinte sok lesz a felhő, a Nyugat-Dunántúlt leszámítva elszórtan eshet az eső, majd délnyugat felől csökken a felhőzet, a csapadék pedig lassanként országszerte megszűnik. Alpokalja térségében is egész nap borult maradhat az ég.


A világ nagyvárosaira szóló 10-napos időjárás-előrejelzés. A térképen színes pontok jelzik az elérhető városokat. Mozgassa az egeret a pont fölött, hogy megjelenjen a város neve. Ezen a térképen az ország aktuális időjárásáról tájékozódhatsz. A hőmérsékleti térképen az égkép ikonok és a hőmérsékleti adatok, a csapadék térképen az éjfél óta hullott folyékony halmazállapotú csapadék adatok, a széltérképen pedig a szélirány és szélerősség adatok látszanak, melyeket a mérőállomás hálózatunk biztosít.


Berobbantak a zivatarok a Dunántúlra Pénteken az esti óráktól a Dunántúlon robbant be a légkör, Somogy megyében szupercella is kialakult. A radarantenna körbefordulása során egy adott magassági szögön a radarnyalábbal pásztázza, hogy hol hullik éppen csapadék. Több magassági szögön megismételve a mérést, a légkör alsó néhány kilométeres rétegéből nyerhető információ. Havat lapátolunk, ‪ vihart vadászunk, fotózunk, radart szerelünk, appot fejlesztünk, eközben veletek együtt kiszámoljuk, milyen.


Compare prices and book online. Szerdán a napos időszakok mellett kezdetben északon, majd délután a nyugati tájakon lehet felhősebb az ég, az Északi-középhegység térségében néhol egy-egy jelentéktelen zápor is előfordulhat. A Nyugat-Dunántúlon tartósan megmaradhat az alacsonyszintű felhőzet és párás marad a levegő.


Másutt a köd a délelőtt folyamán feloszlik, kisüt a nap, többnyire derült vagy kissé felhős idő lesz, északkeleten viszont átmenetileg több felhő is lehet az égen. Június 15-én Budakalászon 3fokot mértek, amely fokkal meghaladja az eddigi rekordot. Szombat délután megdőlt az országos napi melegrekord. A Délnyugat-Európa felett örvénylő ciklon a szombat délutáni, esti óráktól nedvesebb levegőt szállít térségünk fölé, amely kedvez a záporok, zivatarok kialakulásának. Naptejre és esernyőre is szükség lehet.


Időkép szombat budapest

Egy-két napig még strandidőre készülhetünk, de az szombat este érkező hidegfront meghozza a csapadékot. A vasárnap érkező hidegfront előtt szombat délutántól egyre kedvezőbbé válnak a feltételek záporok, zivatarok kialakulásához. A késő délutáni órákig csapadékra nem kell számítanunk, de kora estétől elsősorban nyugaton záporok, zivatarok már kialakulhatnak.


Szombaton a napos időt csak kevés felhő zavarhatja. Az erdei állatok viselkedése tél előtt X. Az elmúlt évek novembereiben írt cikkeinkben kapcsolatot próbáltunk keresni az erdei állatok őszi viselkedése és a téli évszak jellege között, köszönhetően annak, hogy az erdőgazdaságok tapasztalt alkalmazottai az állatok őszi viselkedéséből, elhelyezkedéséből következtetések.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések