2015. január 16., péntek

Nav bejelentés

Ha a nyomtatványkitöltő program telepítve van és ki van töltve az összes adat, szintén a Beállításokban találod a NAV bejelentés opciót. Dear visitor, You are visiting the website of the National Tax and Customs Administration of Hungary (NTCA), where you can find information about the Hungarian tax and customs system as well as the information related the tasks and investigative activities of the NTCA. A NAV felé a Számlahegy online számlázóval kapcsolatban a következő adatokat küldd el, vagy kérd meg erre a könyvelődet, aki akár elektronikus úton is elvégezheti a bejelentést. Please try again later.


Ez később is fennáll, tehát az adóellenőrzés megkezdése után a bejelentő sem kaphat a NAV -tól információt a megkezdett adóellenőrzésről, annak megállapításairól. Az alábbi információs anyagot a NAV tette közzé: „Komoly hátrány érheti azokat, akiket munkáltatójuk „feketén”, azaz bejelentés nélkül alkalmaz. A következmények érinthetik a nyugdíjat, a táppénzt és egyéb ellátásokat és például a hitelfelvételhez szükséges jövedelemigazolást is.


Bejelentés hiányában viszont be nem jelentett alkalmazottnak minősül, amelyet az adóhatóság magas pénzbírsággal szankcionálhat. Bejelentés a NAV -nál Korábban az úgynevezett EMMA rendszer használatával tehették meg a bejelentést a munkaadók, ma erre a NAV weboldalán elérhető nyomtatvány szolgál. A NAV online számlázás legfrissebb (.) verzióját használjuk.


Mi már hónapokkal a határidő előtt átálltunk, a Számlázz. Humánerőforrás, HR Portal - minden a munka világából. Ha a dolgozó le szeretné ellenőrizni, hogy bejelentette-e a munkáltató, akkor az illetékes adóigazgatóság vagy az Ügyfélkapu segítségét kell igénybe vennie. A NAV tapasztalatai és a közérdekű bejelentések szerint az emberek egy része lépten-nyomon szabálytalansággal szembesül.


A sült halról, jégkrémről, sörről csak elvétve kapnak nyugtát, az éttermi fogyasztásról sokszor tollal írt vagy számítógéppel előállított úgynevezett “pincérblokkot” adnak. A munkáltató köteles az illetékes elsőfokú állami adóhatóságnak a munkavégzés megkezdése előtt bejelenteni a munkavállaló személyes adatait, az egyszerűsített foglalkoztatás jellegét (alkalmi munka, mezőgazdasági vagy turisztikai idénymunka), továbbá a munkaviszony. Lehetőség van az alkalmi munkavállaló bejelentésére telefonon is a 185-ös telefonszámon 0-24óráig!


Nav bejelentés

A bejelentés a következőképpen történik. Híváskor egy automata jelentkezik és a 2-es menüpontot kell választani, ez a foglalkoztatás bejelentése. Utána, ha 5fő alatti bejelentés lesz, akkor az 1-es menüpont.


Ezért kiemelt szerepe van annak, hogy a bejelentések időben és helyesen történjenek meg. Az ingyenes alaprendszerrel akár már most elkezdheti a munkát, később modulokkal bővítheti a számlázó programot. A NAV honlapján tájékoztató oldal várja a téma iránt érdeklődőket, ahol külön felhívják a figyelmet még arra is, hogy az állami hatóság titokvédelmi okból a megtett intézkedésekről és lefolytatott vizsgálatokról, netán azok eredményéről a bejelentőnek sem adhat tájékoztatást, így az esetleges káröröm. Ha még nincs a gépünkön a nyomtatvány letöltéséhez szükséges java keretrendszer, akkor azt is töltsük le. Ha problémát okoz a NAV online számla rendszeréhez való csatlakozás… Komoly fejlesztői munkát igényel, hogy egy meglévő számlázóprogram mindenben megfeleljen a NAV online számlaküldési követelményeinek, ugyanakkor több vállalat is olyan egyedi, komplett rendszert kezel, melynek csak egy része a számlázás a készletgazdálkodás és a vállalatirányítás mellett.


Nav bejelentés

Ezeket a NAV oldalán, az aktuális tájékoztatók között kell megkeresni (pl. bejelentés szabályai keresőszóra). Munkavállaló bejelentése – lépésről lépésre: Az új munkavállaló átadja az előző munkáltatójától származó kilépő papírokat. Alkalmi munka: bejelentés , munkaren bér és bérpótlék hourglass_empty Ez a cikk több mint napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Intézze ügyeit, hivatalos levelezéseit gyorsan, kényelmesen!


Az e-Papír egy ingyenes, hitelesített üzenetküldő alkalmazás, amely internetkapcsolaton keresztül, elektronikus úton összeköti az Ügyfélkapuval rendelkező ügyfeleket a szolgáltatáshoz csatlakozott intézményekkel. Az Online Nyomtatványkitöltő Alkalmazásban (ONYA) egyszerűen elvégezhető az egyéni vállalkozónak nem minősülő természetes személy bejelentkezése, adatbejelentése, illetve az egyéni vállalkozó adózási adataival kapcsolatos bejelentés. További részletek az új szolgáltatásról az Információk oldalon találhatók.


Nav bejelentés

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal egy magyar állami adóztatási szervezet. Katás egyéni vállalkozások esetében a webes ügysegéden történő bejelentés mellett a NAV -ot is külön kell értesíteni, különben továbbra is megjelenik a adószámlánkon fizetési kötelezettségként a kata tételes adója. A NAV bejelentő ablakban tájékozódhat a program nevéről és azonosítójáról. A program segít meghatározni az első használatba vételi dátumot is.


A beszerzés dátumát a program vásárlásakor (bérlésének kezdetekor) kiállított számla alapján tudja kitölteni. Felhasználó által választható a bejelentés típusa. Belépő dolgozó bejelentésekor kell használni. FEOR száma, vagy a biztosítás szüneteltetésének kezdetét vagy végét szeretnénk bejelenteni, akkor ezt a típust kell használni.


A NAV -nak lehetősége van a bírság mértékéig az áru lefoglalására, valamint hatósági zár alkalmazására.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések