2015. január 22., csütörtök

Alacsony vérnyomás talpmasszázs

Alacsony vérnyomás talpmasszázs

A következő gyógyfüvek keverékét ugyancsak érdemes kipróbálni, azonos mennyiségben összekeverve az alkotó­ elemeket: varjúháj, téli meténg, fehérfagyöngy, gyermek-láncfügyökér, szagosmüge. A vérnyomás szabályozása Az egyik legáltalánosabb gondja az emberek nagy részének a vérnyomás normálistól való eltérése. Nem is gondolnánk, milyen egyszerű mozdulatok segíthetnek a probléma enyhítésében, az orvosi kezelés kiegészítésében. Megfigyelhető, hogy a nemi mirigyek reflexpontjai nem a talpak felületén találhatók, hanem a szervek nagy részétől eltérően a védettebb oldalsó felületen. Ezek a mirigyek rendkívül fontos szerepet játszanak szervezetünk egészségének megőrzésében, így minden egyes talpmasszázs alkalmával ajánlott masszírozni őket.


Alacsony vérnyomás talpmasszázs

Alacsony vérnyomás beteg nem fenyegeti stroke vagy a szívroham. Minthogy az alacsony vérnyomás kevésbé terheli meg az érrendszert, az ilyen emberek hosszabb életre számíthatnak, mint azok, akiknek normális a vérnyomásuk. Az akupresszúrával jól ki lehet egészíteni az orvosi kezelést, enyhíteni lehet az alacsony vérnyomás kísérő tüneteit. Nehezen tudnak koncentrálni, szédülés környékezi őket, egyesek el is ájulnak, mivel olyan életfontosságú szervek, mint például az agy. A talpmasszázs különösen hatásos a belső szervek funkcionális zavarainál, mint öngyógyító módszer.


Főként anyagcsere-betegségeknél, gerincbetegségeknél, emésztőrendszeri problémáknál, magas vérnyomás betegség és csökkent hormontermelés helyreállításánál születtek eddig kimagasló sikerek. A rosszullétet a szimpatikus idegrendszer kompenzációja követi, mely szapora szívveréssel, hideg, sápadt végtagokkal, émelygéssel, izzadással jár. Az alacsony vérnyomás különböző okokból eredhet, mindegyik eset külön kezelési módszert igényel.


Fontos azonban, hogy sokszor csak véletlenül derül ki, pedig komoly betegségek kísérő tünete lehet. A reflexzóna masszázs Reflexzóna masszázs ( talpmasszázs ) hatásmechanizmusa. A alacsony vérnyomás okai közül az egyik az, amikor csökken a vér mennyisége és a szív által kipumpált vér mennyisége.


Ezeken kívül gyakori ok még egyes gyógyszerek szedése, a dehidráció, de előfordulhat vérnyomásesés olyan ritka kórképekben, mint a szeptikus sokk, vagy az anafilaxiás reakció. A kellő mennyiségű folyadékbevitel a vérnyomás növekedését segíti elő, ezért annak, akinek alacsony a vérnyomása, naponta legalább 2–liternyit kell elfogyasztania. Az elfogyasztott vízbe jó minőségű, természetes himalája sót téve gyorsan segíthetsz magadon. Krónikusan alacsony vérnyomásról beszélünk, ha a vérnyomás első (szisztolés) értéke tartósan nem haladja meg a 1Hgmm-t. Fontos megkülönböztetni a helyzet-változatás kapcsán esetlegesen fellépő vérnyomáseséstől (orthostaticus hypotonia).


Mikor alacsony a vérnyomás ? Korábban a klinikusok és kutatók is úgy gondolták, hogy az általános alacsony vérnyomás nem terjed át az agyra. A legfrissebb vizsgálati eredmények azonban azt igazolták, hogy ilyenkor az agyi vérátáramlás is alacsonyabb a betegeknél, ezáltal kialakul az agyi működések csökkenése. Megmutatja, mennyi az alacsony , normális, túl magas vérnyomás a korod szerint. Azt tudjuk, hogy a magas vérnyomásra nagyon oda kell figyelni, mert komoly életveszélyt jelent, ha nem cselekszünk időben. Vannak azonban olyan betegségek, melyek esetében a talpmasszázs nem javasolt.


A kézháton, az első és a második kézközépcsont között. A haj is fénytelenné, tartás nélkülivé válik és fokozottan hullik. Sőt a betegnek még a hangja is megváltozhat, mélyebb és reszelősebb lesz. A vérkeringés ugyancsak takaréklángon üzemel, a pulzus lelassul, a vérnyomás alacsony. A tartósan alacsony vérnyomás elsősorban fiatalokra jellemző.


Alacsony vérnyomás talpmasszázs

Ezzel ellentétben a helyzetváltoztatás kapcsán fellépő, ún. Csökkenti a vérnyomást. A magas vérnyomás a szívroham vezető kiváltó oka. Az életmód megváltoztatása és a gyógyszerszedés a javasolt módszer ellene, de a rendszeres talpmasszázs is segíthet ebben, ahogyan azt tanulmányok is bizonyítják.


Nem csak a méhet erősítjük, de szinte mindent át kell tisztítani a szent cél érdekében, és ez gyakran nyomot hagyhat a lábon. Problémássá válik a helyzet, ha valakinél az alacsony vérnyomás heves szívdobogással és időnként hirtelen erősen megemelkedő vérnyomással jár. Szintén veszélyes lehet, ha valakinek reggel felkelés után Hgmm-re zuhan a vérnyomása, amit szívritmus-zavarok és a szívfrekvencia jelentős lassulása kísér.


Ha az alacsony vérnyomás panaszt okoz, mindenképpen érdemes kivizsgáltatni, hiszen a hasonló tünetek mögött számos ok meghúzódhat. Ilyen lehet például egy rosszul összeállított diéta, a hosszúra nyúlt ágyban fekvés, bizonyos gyógyszerek, fertőzések. Gyakori “kábult” állapot vérszegénység, alacsony vérnyomás miatt Orvosi ellenőrzés során mindig bebizonyosodott a nem enyhe vérszegénység , ezzel együtt a vérnyomásom is a “ béka feneke ” alatt. Pedig a tartósan alacsony vérnyomás nem elhanyagolható, bizonyos alapbetegségek kísérőjelensége lehet. Bár a magas vérnyomásnak.


Ne aggódj, az alacsony vérnyomás önmagában egyáltalán nem veszélyes. Kezelni is csak akkor szokták, ha a vele járó tünet ek zavaróak és erősek. Nem rövidíti meg az életet, sőt egyes orvosok szerint akár meg is hosszabbíthatja, nem károsítja sem az ereket, sem pedig a belső szerveidet.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések