2015. január 25., vasárnap

Pilis hegység titkai

Pilis hegység titkai

A magyarság hagyományai, története illetve az ezotéria iránt érdeklődőket régóta foglalkoztatja a Pilis - hegység és azon belül Dobogókő szakrális szerepe. A téma iránt érdeklődők között erősen tartotta magát az a vélekedés, miszerint Őszentsége, a XIV. Pálos Pilis és a pilisi piramisok.


Pilis hegység titkai

A Pilis-hegység Magyarország szakrális, spirituális középpontja, még a buddhista dalai láma is a Föld szívcsakrájának nevezte látogatásakor ezt a megszentelt területet, lévén rendkívül erős energiamezők lokalizálhatók errefelé. Dobogó-tető, Dobogó-bérc -, a Pilis -hármas környékén pedig számos kolostormaradvány található, melyek közül négy mértani pontossággal megfelel az Orion többi csillagának. Az elmélet szerint a piramisok a terület alatt húzódó járatok által a kolostorokkal lehettek összeköttetésben.


A mészkő titkai , Kevélyhegyi Tanösvény, a Pilisben, Pilis - hegység , Pilis hegység. A Pilis hegység a nevét a legmagasabb hegyéről, a Pilis hegyről. Minden videónk saját készítésű, minden jogot fenntartunk! A Pilis és a Visegrádi- hegység szomszédos hegytömbjeinek tíz legmagasabb pontja közül négy található a Visegrádi-hegységben: a negyedik legnagyobb Dobogó-kő (6méter), a hatodik helyezett Öreg-vágás-hegy (6méter), a kilencedik Prédikálószék (6méter) és a tizedik Urak asztala (5méter). Dimbesdombos ka Pilis Visegrádi- hegység titkai - Kiírás Egy kis ismerkedés a Pilissel, aztán átcsúszunk a Visegrádi-hegységbe és addig megyünk míg a Dunakanyar ki nem tárulkozik nekünk.


Visegrád Mountains (Hu: Visegrádi hegység) is a mountain range in Hungary, not far from Budapest. Ezért jelent számunkra minden faltöredék ami a Pilisben. Kárpát-medence és a Pilis , és mindezt régészeti leletek bizonyítják! Mindezek ellenőrzéséhez elég rátekinteni a térképre, vagy végigbarangolni a vidéket. Szeretettel köszöntelek a PILIS hegység településein élők közössége közösségi oldalán!


Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb. A Dalai Láma ellentmondásosnak tűnő kijelentései pedig még inkább arra sarkallták az érdeklődőket, hogy a téma mélyére ássanak. Egy napfényes áprilisi napon érkeztünk Szentendrére, azzal a céllal, hogy ismét bejárjuk a Pilis zegzugos útjait. Túravezetőnk jóvoltából részletes túraprogram állt rendelkezésünkre. Szállást a Duna partjától nem messze lévő Danubius Hotelben sikerült foglalnunk.


Pilis hegység titkai

Hatalmas piramisok, katakomba rendszerek lehetnek a Pilis hegyei alatt. A Pilis - hegység ma Magyarországon az egyik fő szakrális helyszíne a világnak, méghozzá ennek a különleges szakrális világnak a középpontja. Ezt nem akárki mondta, mint a dalai láma, aki egyenesen azzal kérkedett, hogy ez a Föld szívcsakrája. A Pilis-vidéke, a körülölelő Duna segítségével, egykor maga is egy tökéletes szív alakot öltött, mint ahogy az is tény, hogy a hegység csúcsai az égbolt fő csillagainak megfelelően helyezkednek el.


Ez a vidék a természetjárók paradicsoma, több jelzett turistaút kezdő és végpontja Dobogókő, a Visegrádi- hegység legmagasabb pontja (6m). Sziklái, barlangjai, változatos növény- és állatvilága teszi vonzóvá a karsztos Pilis -hegységet. Megközelítés: Autóval Pomázt elhagyva a Csobánkai elágazást elhagyva kb.


Vagy itt leállsz, vagy innen 5m után jobbra egy kis kialakított parkolóban az erdőben. Pilis tető- rakétasilók A rakétasilókból a szellőző járatok bejárása izgalmas kihívás, de némelyik omlásveszélyes, így légy óvatos! Boldog Özséb kilátó, ahonnan jó időben ellátni a Pilis hegység nagy részére.


Eredj ki az erdőre, a mezőre, folyó mellé vagy föl a hegyre, nézd meg a virágot, simogasd meg a fák törzsét. Hajolj a nyírfához és szívd be az illatát. A pálosok rendje az egyetlen magyar alapítású férfi szerzetesren melynek a Pilis hegység szolgált ősi központjául.


A rend fő célja a pogány értékek, valamint az ősi magyar kereszténység megőrzése volt, de sokan máig úgy sejtik, hogy a valódi feladataikat homályos titkok fedik. Mindkettő torlódott, pikkelyes szerkezetű röghegység. A hegy felépítése túlnyomóan mészkőből és dolomitból áll.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések