2016. május 19., csütörtök

Jobb oldali mellkasi fájdalom

A szívproblémák kapcsán szinte mindenkinek a bal oldali szorítás és mellkasi fájdalom jut eszébe, ezért érdemes áttekinteni, mi minden miatt jelentkezhet jobb oldalon a fájdalom. Vaskó Péter, a Budai Kardioközpont szakértője segít a tájékozódásban. A mellkasi fájdalom a leggyakrabban előforduló panaszok közé tartozik. Megesik, hogy magától elmúlik , de komoly probléma is állhat mögötte. Azonban okozhatják mellkasi eredetű dolgok is pl.


PTX-nek nevezett dolog, amikor a tüdőt körülölelő mellhártya megszakad és. Súlyosabb esetben mellkasi fájdalom is kialakulhat szövődményként, ami a szívinfarktushoz hasonló fájdalmat is okozhat. Gastritis A gyomornyálkahártya gyulladás gyakran a rendszeres alkoholfogyasztás, a túl nagy mennyiségű, nehezen emészthető, savas étkezés, a dohányzás talaján alakul ki, de okozhatják egyes, nem szteroid tartalmú gyulladáscsökkentők is.


A refluxhoz kapcsolódó gyomorégés is imitálhatja akár a szívinfarktus-szerű mellkasi fájdalmat , legtöbbször a jobb oldalon. Szív- érrendszeri okok - Miközben a páciensek többsége - érthető módon - a baloldalon jelentkező mellkasi fájdalomról asszociál a szívinfarktusra vagy más szív-érrendszeri betegségre, a jobb oldali fájdalom is figyelmeztető tünet lehet. A hasi- és hátfájdalom a férfiak és nők körében is a leggyakoribb fájdalmak közé tartozik. Ha a hát nyaki része fáj és a fájdalom a karokba sugárzik, szívroham is okozhatja a tüneteket.


Jobb oldali mellkasi fájdalom

Az egyszerre jelentkező hányinger, nehézlégzés komolyan felveti a szívroham lehetőségét. Nem mindenkinél jelentkezik szívroham esetén a mellkasi fájdalom ugyanis. Megoldás: Gyorsan orvoshoz. Hívjanak mentőt, esetleg a házi.


Hogyan kezelhető a mellkasi fájdalom ? Az esetek többségében a mellkasi fájdalom nem sürgősségi ellátást igénylő szív-, illetve tüdőbetegség miatt jelentkezik. Ha orvosa úgy látja, hogy Ön nincs közvetlen veszélyben, előfordulhat, hogy átvizsgálása és kezelése járóbetegként fog történni. A szúró mellkasi fájdalom kivizsgálása.


Jobb oldali mellkasi fájdalom

Az agytumoros fejfájás másképp jelentkezik-e, mint a normális? A tenziós fejfájás, mely gyakran a fej és a nyak hátsó részének szorító érzésével jár, gyakori tünet az olyan agydaganatos betegeknél, akiknél a tumor a fej hátsó részén található és nyomást gyakorol az oldalkamrákra (a gerincvelői folyadék tere az agy közepén). Többnyire persze nem foglalkoztak vele, mert az ember ennél súlyosabb fájdalmat vár ilyenkor, például a mellkasi -, váll-, vagy kézfájdalmat.


A nők egyébként sokkal kevésbé tapasztaltak ilyet szúró és feszülő fájdalmat, sokkal inkább a lapocka és a nyak irányába végigfutó nyilallásról számoltak be. Pedig számtalan betegség okozhat mellkasi fájdalmat. Olyan szervünk betegsége is, ami nincs is a mellkasunkban.


Mellkasi fájdalom , szorító mellkas. Ide sugározhat a hasnyálmirigy gyulladásos megbetegedése is, de jobb bordaív alatti fájdalom állhat fenn a belek érintettsége során is. A bordák fizikai sérülése, izom, és idegeredetű betegségek, valamint a tüdő alsó részén kialakult gyulladásos, illetve egyéb betegségek is jobb bordaív alatti fájdalmat válthatnak ki. Embernél a mellkasi fájdalom viszonylag gyakran fellépő panasz, mely többféle betegség tünete is lehet. A mellkasban helyezkedik el a szív és a belé futó illetve belőle kilépő nagyerek (pl. az aorta), a két tüdő és a légutak (légcső, hörgők), a nyelőcső valamint a csecsemőmirigy.


Sokan akkor tapasztalják a szorító mellkasi fájdalmat, ha terhelik magukat, majd mivel pihenésre elmúlik a kényelmetlenség, legyintenek rá. Holott ez a tünet akár szívkoszorúér szűkületre is utalhat, így mindenképpen érdemes kivizsgáltatni. Ha beteg nyugalomban vagy a terhelés.


Szív- érrendszeri okok „ Miközben a páciensek többsége – érthető módon – a baloldalon jelentkező mellkasi fájdalomról asszociál a szívinfarktusra vagy más szív-érrendszeri betegségre, a jobb oldali fájdalom is figyelmeztető tünet lehet. MELLKASI FÁJDALOM JOBB OLDALON. A helyzet a fent említett annyi hogy készült röntgen amin semmi sem látszik. Jobb oldali szúró mellkasi fájdalom , mitől lehet ez?


Egy hétig voltam tüdőszanatóriumba asztma miatt. Több röntgen és vizsgálat is volt, de az asztma tünetei elmúltak a gyógyszerek hatására, de a fájdalom maradt. Válasz: Tisztelt Olvasónk!


A jobb bordaív alatt normál anatómia esetén a máj foglal helyet. Minden, a májat érintő gyulladásos, fertőzéses eredetű, epeelválasztással kapcsolatos vagy a máj bármilyen eredetű megnagyobbodásával járó állapotok típusosan jobb bordaív alatti fájdalmat okozhatnak. Nem kardiális eredetű mellkasi fájdalom.


Többnyire fenyegető jelnek tekintjük, ha a vezető tünet a mellkasi fájdalom. Gyakori azonban, hogy a betegek csupán diffúz nyomásérzésről vagy mellkasi égő érzésről panaszkodnak. A fájdalom nyomásgyakorlással is kiváltható, összefügghet a légvétellel, mozgással, terheléssel. A vesebetegségek kialakulásához sok különböző tényező járulhat, ám sokan nem tudják, hogy a betegség akár néma gyilkos is lehet.


Jobb oldali mellkasi fájdalom

Előfordulhat, hogy nem jár komolyabb tünettel egészen addig, míg a beteg állapota már kritikus.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések