2016. május 19., csütörtök

Nehéz kimondani hogy szeretlek

Nehéz kimondani hogy szeretlek

Bárkinek mondhatjuk, hogy szeretlek , bármilyen életkorban. Szülőnek, testvérnek, barátnak, háziállatnak, ám legnehezebb a szerelmünknek kimondani. Néhány pszichológus úgy véli, ennek az az oka, hogy a mai harmincas generáció szüleinek körében legmagasabb a válások száma. Ennek oka első sorban, hogy életünkben soha nem tudunk eleget kapni belőle.


Nehéz kimondani hogy szeretlek

Talán csak ez a három szó kell ahhoz, hogy valaki boldog legyen. A szerelem egy olyan lyuk, amibe mindenki beleesik és sokáig csak ássa maga körül. Sokszor gondolkozom azon, hogy miért is olyan nehéz kimondani, hogy szeretlek.


Az evolúció során kialakult ösztönös beidegződéseken túl más oka is lehet annak, hogy a férfiak mondják ki először, „Szeretlek! Markman, a Texas-i Egyetem pszichológusa úgy gondolja, kulturális okok is állhatnak a háttérben. Miért olyan nehéz a srácoknak kimondani , hogy „ szeretlek ”? Mert félünk, hogy a lány nem viszonozza az érzéseinket” (Álmos, éves egyetemista) „Mert egy férfi ezen általában azt érti, hogy : szeretlek , míg egy nő gyakran azt hallja ki belőle, hogy : leszel a feleségem, és a gyermekeim anyja? Nehéz elfogadni a szomorú tényt, hogy elhagyták. Még a legjobb barátainak se tudja bevallani, pláne, ha ráadásul boldog házasságban élnek.


Egyszerű szó, sokszor mégis nagyon nehéz kimondani. Tény, hogy mindez jóval könnyebben és többször hangzik el a nőszájából, és ha a férfi mondja, gyakran hátsó szándék rejlik mögötte. Felesleges megpróbálni olykor a szó mögé bújni, hiszen ennek a szónak mögöttes tartalma kell, hogy legyen. Olyan gyönyörű szó, mégis milyen nehéz néha kimondani. Ugyanis amikor kimondjuk, adunk egy kis szeletet a másiknak magunkból.


Tudtára adjuk, hogy érzésünk éppen elég mély ahhoz, hogy ezt tudassuk számára. Amikor először mondjuk valakinek, hogy szeretlek írta: Ridikül. A bűvös szeretlek szónak bizony súlya van: egy kapcsolatban számon tartjuk, ki mondta ki először, miért és mikor, és persze milyen választ kapott rá. Vannak szájról szájra terjedő elképzelések, amelyek azt próbálják magyarázni, mikor szabad először kimondani , hogy szeretlek.


Ilyen például az, hogy legalább randevút meg kell várni, legalább két hónapot várni kell, nem szabad közvetlenül szex előtt vagy után, esetleg közben kimondani először, meg kell várni, hogy. Persze, a férjed sem fontosabb, mint a gyerekek vagy bármi más, de azt se feled hogy legalább annyira fontos. Ezt szeretettel és rá fordított idővel tudod számára a legjobban kimutatni. Nem elég mondani, hogy szeretlek , tettekkel is ki kell fejezni. Az együtt töltött idő, nem feltétlenül legyen sok, inkább minőségi.


Megoldások és válaszok. Miért nehéz kimondani , hogy légy szíves, segíts! Nem tudom, nehezemre esik kimondani azt, hogy szeretlek , leírni se szerettem soha.


Nehéz kimondani hogy szeretlek

Tényleg ilyen nehéz kiadó lakást találni ilyen feltételekkel? Ha valóban képtelen vagy kimondani : szeretlek , akkor először is magadban kell kutakodnod. Mindenkinél ilyen nehéz volt az elején? Pörgesd vissza az időt és keresd meg azt a pontot, ami szerinted okot ad arra, hogy oly nehéz szavakkal kifejezni érzéseidet.


Ha másnak mondom olyan egyszerű kimondani , de ha róla van szó egyszerűen végem van és sehallselát. Hát persze hogy azt, hogy már nem. Ez,ez hiábavaló kérdés.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések