2016. szeptember 29., csütörtök

M0 fizetős szakasz térkép 2018

M0 fizetős szakasz térkép 2018

Mautóút alábbi szakaszai: o az 1. Az M6-os autópálya Tolna megyén áthaladó szakasza díjköteles. A megyei matrica északon az M8-as csomópontig használható, míg dél felé Pécsvárad – Somberek (1km) a szakaszhatár. Az M86-os fizetős szakasza Vas megyében a fenti térképen látható.


Ez a szakasz köti össze az M-s régebbi déli szakaszát az újabban épült keleti szakasszal. Erre azért volt szükség, mert a régi, 51-es főút és M5-ös autópálya közti M-s szakasz nyomvonala az M5-ös autópálya után nem volt folytatható a XVIII. Egy térképen megtekintheted Magyarország és környező országok fizetős útszakaszait, autópályáit egyszerűen! Láthatod hol kell megyei matricát venne mobilon is! A Magyarországi autópályák használata néhány kivételtől eltekintve díjköteles.


A díjat, a jogosultságot elektronikus autópálya matrica formájában kell megfizetni, mindig az autópályára lépést megelőzően. Hegyfalu-Csorna szakasszal Szombathelyig teljes hosszban elkészült M86-ossal bővült, más módon nem változik. Az új úton Budakalásznál egy völgyhidat kap, és pályája kilométeren keresztül alagútban fut majd. A tájékoztató táblák az M M MBudapestről kivezető szakaszain az utolsó díjmentesen használható csomópont előtt figyelmeztetnek majd arra, hogy mekkora távolságot követően következik a fizetős autópálya szakasz. A táblák az M M MBudapestről kivezető szakaszain az utolsó díjmentesen használható csomópont előtt figyelmeztetnek majd arra, hogy mekkora távolságot követően következik a fizetős autópálya szakasz.


Két újabb magyar autópálya- szakasz lesz fizetős - Infostart. Az M-s autóúton az irányjelző táblák informálnak a díjköteles útvonal kezdetéről az arra való ráhajtás. A Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt.


D2-Dkategória) az eddig ingyenes autópálya-szakaszokat és az autóutakat is díjfizetés ellenében vehetik igénybe. Az utolsó km-es szakasz Vásárosnaménytől tart majd az ukrán határig, Beregdarócig, ezzel az M3-as autópálya elérheti teljes hosszát. A térképeken pirossal jelölték az fizetős szakaszokat, zölddel a nem fizetősöket. Egy adott megyei matricával a megyében található utolsó csomópontig használható egy-egy fizetős út, az azutáni szakasz használatához – hiába van még a megye határain belül – már a következő megyére érvényes matricával is rendelkezni kell. Megszűnik januártól az M-s általános díjmentessége, emellett újfajta, megyei matricákat vezetnek be, amelyek egy évre ötezer forintba kerülnek majd – tudatta a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium.


M0 fizetős szakasz térkép 2018

Azt meg tudja mondani valaki, hogy az M-ról le és fel lehet-e menni Vecsésnél úgy, hogy ne menjek fizetős szakaszra? A térkép szerint igen, ha nem a 4-s útra megyünk rá (közvetlenül mellette van a lehetőség). Még az is érdekel, hogy Vecsésről el lehet-e jutni a repülőtérre fizetés nélkül. Bonyolult az agglomeráció.


Jóval bonyolultabb kiigazodni a főváros körül húzódó M-s autóút ingyenes és díjköteles szakaszain. Ezen információkról a FORGALOM opció bekapcsolásával tájékozódhat. Az M-ás autóút fejlesztési munkálatai miatt díjmentesen közlekedhetnek az autósok keddtől az M6-os autópálya M-ás autóút - Érd észak csomópont közötti szakaszán, Érd irányában, a visszafelé tartó szakasz azonban továbbra is fizetős - tájékoztatta a Magyar Közút Nonprofit Zrt. A magyar állam autópálya-építő cége félmilliárd forinttal tartozik 1csömöri lakosnak, akiknek az életét tönkreteszi az M-s autóút.


Az ügyben már a Kúria is döntött, az állam viszont fél éve nem fizet. Ha a rendszer érzékeli, hogy az adott jármű rendszáma alapján nem jogosult a díjköteles szakasz használatára, a sofőr számíthat arra, hogy hamarosan kézhez kapja a pótdíj megfizetésére vonatkozó felszólítást. A pótdíj pedig – kategóriától függően – több tíz vagy százezer forintos összeget is jelenthet. Tárnok polgármestere beleállt a fizetős M-ásba A fideszes Szolnoki Gábor kerek-perec megmondta, hogy a tárnokiak jól járnak az új fizetős M-ással.


Szolnoki szerint most, aki Székesfehérvárra jár dolgozni annak évi ezerbe kerül az autópályadíj, az új rendszerben ez csak 5-ezer forint lenne. A 1km hosszú 8-as főút Székesfehérvártól az osztrák határnál levő Szentgotthárdig tart, az egyetlen egyszámjegyű főútvonal, mely nem a fővárosból indul. A beruházás keretében egy különszintű csomópont születik az elkerülő út és az Mautópálya keresztezésében, ahol az autópálya felett egy kétnyílású híd épül. A megyei matrica lényege, hogy elérhetővé tegye az autópálya jogosultságot mindazoknak, akik a lakóhelyük környékén használják az utakat.


M0 fizetős szakasz térkép 2018

Magyarország gyorsforgalmi útjaira és díjköteles szakaszaira A magyarországi díjfizetésre kötelezett utakat kizárólag előre megvásárolt e-matricával használhatja.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések