2016. szeptember 23., péntek

Tülkösszarvúak

A tülkösszarvúak hímjét, nőstényét, illetve kicsinyét a bika, tehén és borjú szavakkal jelöljük. Mammal Species of the World – A Taxonomic and Geographic Reference. Files are available under licenses specified on their description page. Tudományos rendszertani elnevezésként az antilop név az Antilope nem egyetlen képviselőjét, az indiai antilopot (Antilope cervicapra) jelöli.


Tülkösszarvúak

A kameruni törpekecske a tülkösszarvúak családján belül a kecskeformák alcsaládjába tartozó kérődző párosujjú patás. For faster navigation, this Iframe is preloading the wand page for Kameruni törpekecske. Glosbe ingyenes online szótárcsaládjában.


Böngésszen milliónyi szót és kifejezést a világ minden nyelvén. A vadjuh (Ovis) az emlősök (Mammalia) osztályába, a párosujjú patások (Artiodactyla) rendjébe, ezen belül a tülkösszarvúak családjába és a kecskeformák (Caprinae) alcsaládjába tartozó nem. The second paper was worked out in cooperation of the TU Berlin.


Wilhelm Stannat, TU Berlin (permanent guest) Prof. With Reverso you can find the English translation, definition or synonym for TU and thousands of other words. A szarvasmarha (Bos primigenius vagy Bos taurus) párosujjú patás állat, kérődző. Háziasított alakja a házi szarvasmarha vagy házimarha, amely a ma már kihalt őstuloktól (Bos primigenius primigenius és Bos primigenius namadicus) származik.


Mivel elég termetes, akár több mázsásra is megnövő állatok, első látásra akár azt is lehetne gondolni, hogy a tülkösszarvúak családján belül a bölényekkel, bivalyokkal, szarvasmarhával állhatnak közelebbi rokonságban. Egy ősi faj feltámasztása Az őstulok a párosujjú patások rendjébe és a tülkösszarvúak családjába tartozó, mára már kihalt faj. Nemének egyetlen képviselője. A jávorantilopok eredetileg Afrika száraz, füves szavannáin őshonos, a tülkösszarvúak családjához tartozó kérődzők, egy kifejlett bika akár 1centis marmagassággal is büszkélkedhet, és akár az egy tonnás súlyt is elérheti.


A havasi kecske nem a házikecske, hanem a zergék rokona. Feltehetően a tulokformák legősibb képviselője. Nevét arról a tülkösszarvúak között egyedülálló. Zoológico de Palermo, ciudad de Buenos Aires, ARGENTINA fotografía fotografías foto fotos photo photos imaje imajes imágenes imagen imajenes imajen picture pictures , Mammalia , artiodattilos , sudokopytníci , Sorkkaeläimet , Partåiga hovdjur , Evenhoevigen , 偶蹄目 Artiodactyla , Mamíferos , animals.


Kirby York ezredes a haza szolgálatát mindennél - még szeretett feleségénél és fiánál is - fontosabbnak tartja. Amikor York fia, Jeff bevonul, és apja őrhelyére vezénylik, az ezredes úgy dönt, hogy semmiben nem kivételezik majd a fiúval. Kivételt képeznek a kecskeformák egyes fajai, amelyeknél a bak, nőstény és gida (lásd: kecskék, havasi kecske, zerge, tahr), illetve a kos, nőstény és bárány nevek használatosak (vadjuhok és juh, féljuhok, sörényes juh). Az amerikai bölény egész Észak-Amerikában előfordult, a gyepek és nyílt szavannák területén. A bölény csordák tömeges lemészárlásának következményeként ma már csak magán- és védett területeken találhatóak meg (National Bison Egyesület,Yellowstone Nemzeti Park Wyoming és Wood Buffalo Park, Northwest Territory, Kanada).


Tülkösszarvúak

A bölény a párosujjú patások rendjében a kérődzők alrendjébe és a tülkösszarvúak családjába tartozó tulokformák egyik neme. A tulkok nemzetsége a párosujjú patások (Artiodactyla) rendjébe, ezen belül a tülkösszarvúak családjába és a tulokformák alcsaládjába tartozó nemzetség. A nemzetségbe tartoznak a tülkösszarvúak legnagyobb ma élő fajai. A leghosszabb faj a kafferbivaly, a legsúlyosabb pedig a gaur. Bár kis termetű szarvasmarhára emlékeztet, a kecskefélék a közelebbi rokonai a tülkösszarvúak körében.


Persze néhány dolgot direkt ide szánnak, ilyenek a szarvasfélék, a vaddisznók, a tülkösszarvúak , a Heck-marhák és a négyszarvú juhok. Mi mindegyiket szívesen megsimogatnánk, viszont pandát sajnos egyelőre nem terveznek. A zerge (Rupicapra rupicapra) az emlősök osztályának a párosujjú patások (Artiodactyla) rendjébe, ezen belül a tülkösszarvúak családjába és a kecskeformák alcsaládjába tartozó faja.


Tülkösszarvúak

Legközelebbi rokona a havasi kecske (Oreamnos americanus). A RepülőLilaAlkeszPartyKecske (VolansPurpureaAlcoholicParsCaper) vadállat, a tülkösszarvúak családján belül a kecskeformák (Caprinae) alcsaládjába. Az európai muflon (Ovis aries orientalis) párosujjú patás kérődző, amely a tülkösszarvúak családjába és a kecskeformák alcsaládjába, azon belül a Ovis nembe tartozó alfaj.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések