2016. szeptember 12., hétfő

Ozorai vár

Ozorai vár

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az Elfogadás gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát. This video is unavailable. A jobbágyfalut minden hozzá tartozó területtel együtt a Döröcske nemzetségből származó Ozorai nemesi família mondhatta a magáénak, akik a 14.


Luxemburgi Zsigmond király azonban „fiúsította” Ozorai András úr leányát, Borbálát, aki rövidesen kezét nyújtotta Filippo Scolarinak. Közel milliárd forintos Európai Uniós támogatással elkészült a vár közvetlen. Látogatás egy kora reneszánsz várba, Ozorára. Az ozorai vár és környéke elindul egy nagy pr.


Ozorai vár , avagy Pipo vára Az egyik kirándulós napon sikerült ide is eljutnunk, Ozora községbe, hogy megnézzük a várat. A Simontornyai várat (ha még nem olvastad KLIKK IDE) néztük meg előtte, ami elég jól sikerült, ahogy a leírásban is olvasható. A várkastély építtetőjét, Zsigmond király híres törökverő lovagját, Philippo Scolarit a szerelem láncolta Ozorához. S mielőtt nőül vette a vidék urának leányát, Ozorai Borbálát, várépítkezésbe kezdett a páratlan szépségű, friss vizű patakokkal átszelt településen. Ozorai nevét onnan kapta, hogy magyar leányt, Ozorai Borbálát vette nőül.


Demeter esztergomi érsek udvarába, ennek halála után pedig Zsigmond király szolgálatába lépett át. Az alábbi lista a vár urait sorolja föl a török hódoltságig. Befejeződött az ozorai várkastély és környezete turisztikai fejlesztése Megújult a környezete és új kiállítóhellyel gazdagodott Ozorai Pipo 15.


Helyreállították az egykori várfalat és szárazárkot, pihenőparkot építettek és létrehozták az Esterházy Fogadóközpontot a most zárult. A kastély főleg a reneszánsz időkbe visz, de vannak benne barokkos elemek is, sőt, ha jól emlékszem a Habsburgok tulajdona is volt és kapott a vár a felújításkor pár bútordarabot és még egy akasztót, kabáttal is a családtól, szóval nyilván hosszú története van a helynek. Istriában, Friaulban és a Trevisóban közel város, vár és kisebb erősség volt a magyarok birtokában. Várak és erődített helyek a Kárpát-medencében.


Fénykorát a vár Ozorai Pipó idejében élte, már ahogy belépünk reneszánsz hangulat fogad. Valódi reneszánsz vár -élmény a Sió partján, a szelíd tolnai dombok között – Ozora nem csak a híres-hírhedt fesztiválról ismert, hanem egyedi erődítményéről és annak kalandos életű építtetőjéről is. A vár története A várat feltehetőleg Filippo Scolari, az olasz bankárcsalád sarja építette Ozorára, miután feleségül vette a helyi földbirtokos lányát, Ozorai Borbálát.


A követekző kétszáz évben a birtok és vele a vár legalább négyszer cserélt gazdát. Az itt lakó Lackfi, Kanizsai és Garai család is nagy hatalmú nemesi klánnak számított, de a legnevesebb középkori tulajdonos a talján Ozorai Pipó volt, akiről hosszabban értekezek majd Ozora várának ürügyén. Az ő idejükben készítik el a keleti oldalon a palotaszárnyat. Ebben az időben történik a vár további bővítése: megépül a vár külső védőöve. Más kályhák adták a meleget az első tulajdonos, Ozorai Pipó idején, vagy éppen a török hódoltság alatt.


A korabeli díszkályháktól és egyszerű szemeskályháktól kezdve az újkori. A Garai család fiúágon való kihaltával a vár ismét a korona tulajdonába került. Gergelylaki Buzlay Mózes, Mátyás király diplomatája a kor reneszánsz udvari kultúrájának szellemében építtette át.


Olvasson utazói értékeléseket, tekintse meg a hiteles fényképeket, és foglalja le szállását a TripAdvisoron. Térképek, turisztikai információk, statisztika, utcaképek, webkamerák, időjárás és további hasznos információk. Magyarország összes településének részletes adatai egy helyen. Ez nem kevesebb, mint 2vár , amiből sajnos soknak már a romjai sem láthatóak.


Ozorai vár

Ugyanakkor jóval több látványos várunk és várromunk van, mint amennyi általános hírnévre tett szert. Azt hiszem, ha kis hazánk lakosait megkérdeznénk, átlagosan várat tudnának név szerint megemlíteni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések