2017. május 15., hétfő

Méhek anya nélkül

A párzott anya is tütül egy rövid ideig, miután kiengedték a zárkájából az új családban. A tütülés gyakoribb abban a családban, ahol több anya is van. A hang jelzi, hogy az anya készen áll a harcra, harcolni akar, vagy azt, hogy melyik anyát érdemes támogatni. A család nélkül az egyes méh életképtelen. A raj mindig egy anya köré csoportosul.


Fő tömegét dolgozók alkotják, de vannak benne herék is. Az első rajban az öreg anyát a dolgozók -a kíséri, így az több tízezernyi méhet számlál. A rajban levő méhek életkora vegyes, de többségben fiatalok.


Anyazárkába tegyünk élelmet s anyazárkát úgy tegyük be a méhek közé,hogy szükség esetén az anya eltudjon bújni,de a méhek is hozzáférjenek. Bár a dolgozó méhek irányítják a folyamatokat, minden az anya körül forog. Nyolcnapos intenzív táplálásban részesül, mely tizenhat napos fejlődéséhez bőségesen elég, kikel, majd a párzás után akár három évig is el tudja látni a feladatát, az utódok létrehozását. A méhek fűtése és mozgása nagy energiát emészt fel, ezért élelmiszerre van szükség. Szárnyuk és torizmuk rezegtetésével hőt termelnek, ezzel is védekezve a megfagyás ellen.


A méhek emberi beavatkozás nélkül is nevelnek anyát, ha szükséges, de ez nem mindig jó a termelés szempontjából, mivel időveszteséget okoz még akkor is, ha az új anya jól petéz, egészséges és utódai is a kívánt tulajdonságokat mutatják. Az anya várható élettartama év, legfeljebb év, a here hétig, a dolgozó nyáron körülbelül hétig él. A téli méhek élettartama hosszabb, ők ősztől tavaszig élnek, amíg fel nem nevelik az új nemzedéket. A krajnai fajta egyedei -kal tovább élnek. Egyes megfigyelések szerint a német fekete méheknél az anyák.


A nyár végi időszakban már nincsenek meg azok a növények, amelyek régebben a méhek téli eleségét adták. A tavaszi időszakban is szükség lehet arra, hogy a méhek eleségét az ember kiegészítse, hiszen a főhordásra már népes családok kellenek. A hordási időszak szünetét is a méhek etetésével lehet áthidalni. Eladó egy férőhelyes kollár féle konténer, mely fészek,nb, méztér 2xhunor.


Méhek anya nélkül

Méhek nélkül , kiépített méztéri keretekkel eladó. Komoly érdeklődés esetén,. Mi történne, ha a világ méhek nélkül maradna?


Megugranának az élelmiszerárak, nemcsak a zöldségeké, gyümölcsöké, de a húsféléké is, mert sokkal kevesebb hozama lenne a termesztett étkezési és takarmánynövények jelentős részének a napraforgótól a repcén, lóherén keresztül a dinnyén, a tökön át a gyümölcsfákig. A méhek társadalmában, akárcsak egy valódi államban mindenkinek megvan a maga feladata. A méh állam élén a királynő, vagyis az anya áll. Figyelni kell, mert ha sír a csalá nincsen anya a kaptárban. Nálam is aka amelyiket lecserélem majd májusban.


Méhek anya nélkül

A méhek szorgoskodása most leginkább a repce miatt van. Többféle olcsó, használt méh anya eladó. Mennyi a méh anya ára használtan? Akkor meg kell fontolni az anya korlátozását,hiszen jó pár hétig az anya nem fog elég petét lerakni, szaporításnál meg a minél több fias keret a lényeg. A kaptárjaink tele vannak méhekkel, minden kereten méhek vannak:Ez nagyon jó dolog, ezeket a családokat meg kell csapolni.


Ha nem csapoljuk meg őket,akkor megfognak rajozni,s. Az imágók a méhek a saját petéiket és is fogyasztják A lárvák között is előfordul a kannibalizmus. Sokak kérésének eleget téve, a csévélt huzalokat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések