2017. július 18., kedd

Másodlagos érzelmek

Másodlagos érzelmek

Végezetül azért is fontos az érzelmek kifejezése, mert ha az ember tisztában van vele, hogy a helyzet vagy saját maga mely jellemzői váltják ki valamely érzelmét, több kontrollt érez élménye fölött. Fontos tehát, hogy érzelmeinket, gondolatainkat, és viselkedésünket összekössük, vagyis tudjuk hogy mit miért teszünk. Ezek legfontosabb jellemzője, hogy az „én” másokhoz való viszonyának kifinomultabb fogalmát igénylik, ezért ezeket énre vonatkozónak is nevezik.


A pint Polianthes Tuberosa fedezte fel. Fedezd fel (és mentsd) saját pinjeidet a Pinteresten. Az elsődleges érzelmek azok, amelyeket a külvilág ingerei hoznak létre bennünk. Amikor ezeket átéljük, agyunk ún. Másodlagos helyek, ahol érzelmek raktározódnak: 1. Az itteni egyensúly nagyon fontos a pszichikai-, érzelmi-, fizikai- és mentális egyensúly szempontjából.


Nem lehet mindent erre visszavezetni (pl. munka: indirekten a kaja megszerzése a cél) Harlow kísérletei Alapérzelmek és társas érzelmek , másodlagos érzelmek Motivációs hierarchia Maslow piramisa – korai leírás – evolúciós magyarázat Társas tanulás Az undor esete Más élőlényeknek más undorító – emberek. Arcmimikáról felismerhetetlen” - másodlagos , vagyis tanult - érzelmek például a szeretet, a szerelem vagy az olyan „tiszta” érzelmek , mint a hála vagy a hazafiság. Nehéz felismerni a másodlagos érzelmeket.


Minthogy a másodlagos érzelmeket nehéz felismerni, nagyon nehéz a hazugságot tetten érni. Vannak érzelmek , amelyek nem veleszületettek, mint az alapérzelmek, hanem csakis speciális feltételek esetén fejlődnek ki, amelyeket bizonyos kultúrák teremtenek meg. Ezek csak akkor jelennek meg valakiben, ha a kultúra szembesíti az egyént az adott érzelem létezésével, és már gyerekként megtanulja azt. Lehet, hogy egyszerre vagyunk dühösek a másik félre – szinte viszket a tenyerünk, hogy lekenjünk neki egy pofont ‒, de menekülnénk is a helyzetből.


Akinek nehéz az érzelmek megélése és feldolgozása, ezekben a helyzetekben teljesen leblokkolhat, vagy nem megfelelően reagál. Viszont sok gazda számos másodlagos érzelmet is tulajdonít a kutyájának, például irigységet, büszkeséget, szégyent. Ezeknek egy része valószínűleg tévedés, emberi tulajdonságokkal való felruházás, például a bűntudat tipikusan ilyen.


Másodlagos érzelmek

Ezek, bár gyökerezhetnek biológiai mivoltunkban is, inkább felépítésünk pszichológiai sajátosságaitól függenek. A másodlagos szükségletek csoportjába a pszichogén szükségletek tartoznak. Gyakoribb, mint gondolnánk, mégse esik róla sok szó. Fej Itt van a test irányító központja, itt „tervezzük meg” az életünket.


Mit tekintünk annak és mire számíts, ha szembesülsz vele? Egyáltalán, mit tehetsz, ha téged is érint? Eddig fel nem tett kérdésekre válaszolunk. Az érzelmek biológiai aspektusai Kulcsszavak: James-Lange elmélet, Cannon kritikái, alapérzelmek, érzelmi kifejezések. Nem csak az elsődleges érzelmek válthatnak ki érzelmeket, hanem a másodlagos érzelemeből is kivonthatunk egy harmadik érzelmet.


Nézd meg ezt: Ahogy az előbbiekben csináltunk, most is csak a szájt változtattuk meg. Arial Rockwell Alapértelmezett terv Evolúciós Pszichológia: Pszichopatológia evolúciós kontextusban Történeti áttekintés: Érzelem mint Zaj vs. A szefirák (héberː סְפִירוֹת szəphîrôṯ) a zsidó misztikusok tanításaiban, a kabbalában Isten emanációit jelölő kifejezés, amelyeken keresztül Ein Szof (A végtelen) felfedi magát, és folyamatosan teremt mind fizikai világot, mind magasabb metafizikai birodalmakat. Megjelennek a másodlagos érzelmek.


Felfigyel azokra az eseményekre, melyek a családban uralkodó szokásokat, szabályokat megsértik. Egyre többször és biztosabban utánozza a felnőttek cselekvéseit. A korábban már utánzott cselekvések „mintha-játék” keretében is megjelennek.


Másodlagos érzelmek

A hűtlenség ábécéje bejegyzései másodlagos_érzelmek témában. Mindent a hűtlenségről, félrelépésről, megcsalásról! Amiről nem szokás nyíltan, tabumentesen és szenteskedés nélkül beszélni. Az előzőt általában erős alapérzelmek, míg az utóbbiak inkább a másodlagos érzelmek kísérik.


Mondjanak példát az implicit és az explicit emlékezetre! Családi szocializáció, családi életre nevelés. A szocializáció a tanulási folyamat, amelynek során az ember megszerzi azt a tudást, azokat a gyakorlati ismereteket és készségeket, amelyek birtokában többé-kevésbé hatékonyan képes részt venni az egész társadalom, illetve egyes társadalmi csoportok életében.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések