2017. július 25., kedd

Tanulási motiváció erősítése

Az eddigiekben a tanuláshoz szükséges legfontosabb részképességekről – a vizuális –és auditív percepcióról, valamint a koncentrációról – ejtettünk szót. Bár első hallásra a kérdés egyszerűnek tűnhet, az okok teljes feltérképezése egyetlen személy esetében is lehetetlen vállalkozásnak tűnik. A motiváció és az agykutatás. Az egyéni különbségek Sokan, kissé talán leegyszerűsítve mintha úgy gondolnák, a pedagógusoknak „csak” meg kell találni a jó csalétket, és ha ez megvan, akkor már megy minden a maga.


Tanulási motiváció a felnőttkézésben 2. Erős belső motiváció , előrelépés, ön-megvalósítás Belső erőre épít, lényegretörő, azonnal alkalmazható ismeretek 5. A téma kutatói abban egyetértenek, hogy a tanulási motiváció nem egy homogén jelenség, számos összetevő együttes hatásaként érvényesül. Lásd például: elsajátítási motiváció , a tanulási helyzethez kötődő szorongás, a konkrét feladat súlya, szorgalom attribúció, énhatékonyság stb. Az intrinzik és extrinzik motiváció. TANULÁSI ÉS MUNKAMOTIVÁCIÓ ERŐSÍTÉSE 5. CSOPORTÉPÍTŐ TRÉNING MODUL Önálló bemutatkozás 1. Arra gondoltam, hogy egy kis motiváló, és tippekben gazdag videóval szeretnék segíteni, hogy könnyebben kibírjátok ezt a pár hetet.


Szerző: Weitz Teréz Ha az embernek nincsen belső képe arról, hogy mire vágyik, mit szeretne megvalósítani, akkor motivációja sem lesz ahhoz, hogy tegyen érte valamit. A megcélzandó munkakör sajátosságai és a személyiségbeli elvárások összefüggései 2. Egyéni karrireterv készítése a résztvevők által 3. Optimális értékelés,konstruktív bírálat Motiváció a matematikaórákon Gyermek-közeli problémák,szellemesek,érdekesek. Munkaformák helyes aránya.


Szakmai munka meghatározója az egyéni bánásmó szeretetteljes környezet, szocializáció és, személyiségfejlődés, tanulási motiváció elősegítése, megfelelő kommunikáció megtanulása, viselkedés fejlődésének elősegítése, családi kapcsolatok erősítése , önálló élet alapjainak letétele. Hogyan segítsek magamon? Lehet magamat tanulásra serkenteni? Elárulom a hanganyagban, hogyan. Még többet a gyors és hatékony tanulásról.


Változatos munkaformák, tanulásszervezési módok megvalósítása. Digitális technika alkalmazása, a számítógép iránti érdeklődés motivációs bázisának bevonása. Azért fel kell készülni a sok várakozási időre, a pici váróhelyiségre, ami a Dohány utcait illeti Budapesten. A megfelelő motiváló erő nélkül szinte képtelenség rávennünk magukat a tanulásra, legyen szó bármilyen érdekes tananyagról, bármelyik életkorban.


A pedagógusok felkészítése a zsonglőrtechnikák tudatos alkalmazására a fejlesztő folyamatokban: az észlelés és mozgás összerendezése, az önirányító működések erősítése , a két agyfélteke harmonizálása, a figyelemkoncentráció fejlesztése, az önértékelés javítása, összességében pedig a tanulási motiváció. Ez is külső motiváció , de könnyebben alakul át belsővé. A családban becsülete van a tudásnak, a szülők tanuláshoz és tudáshoz való viszonya követendő mintaként segíti a gyerek tanulási részvételét.


A tanuló karrier elképzeléseivel összefüggő (teleologikus) motívumok 1. A drive-ot kiegészíti a szervezet tanulási folyamata, amelynek során kialakul a szokás. A szokásban a korábbi tapasztalatok összegződnek és minden olyan viselkedés szokássá válhat, melynek során a drive csökken. Az erősebb drive, vagy szokás a motiváció megjelenésének valószínűségét növeli.


Hatékony jegyzetelési technikák. Segíteni a résztvevőket abban, hogy a tanulási tevékenységük során milyen technikákkal tudják hatékonyabbá tenni a tanulást. A képzés célcsoportja: Írni, olvasni tudó felnőttek, akik szükségesnek tartják a programban lévő ismeretek megszerzését. Játékstrukturált tanítási módszerek – ahol a tanulási folyamatot szervezzük játékosan, oldva ezzel a tanórák, foglalkozások szigorúságát – logikai, kártyás, szituációs játékok alkalmazása, a tanulási motiváció erősítése. A mentori foglalkozások kiemelt feladata a tanulási motiváció erősítése , fenntartása.


A tanulók motiválása, sikerélményhez juttatása helyes tanu-lási szokások kialakítása által. A lemorzsolódás csökkentése a megfelelő tanulási módsze-rek elsajátításának segítségével. A felnőttképzés, a felnőttkori tanulás specifikumaihoz tartozik – az 1. A tanulási folyamat tudatosítása, egyéni motivációk megke-resése.


Eltérésekhez való alkalmazkodást Tartalom – amit megtanítunk Folyamat – ahogyan tanítunk A produktum – a tanulás eredménye Szükségessége „MÁS” gyerek Más a felkészültség Más családi közegből Más a tanulási motiváció Más a munkatempó Más a képesség Eddig is differenciáltunk Miért változtassunk? Differenciálás Mit jelent?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések